URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En defensa del Festival

Alternativa | 03 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous es va aprovar la moció presentada per l'oposició en relació al Festival Internacional de Música de Pollença.

Només  el PP es va abstendre, el batle va argumentar que la moció era un atac polític contra el conseller de Turisme, la podeu llegir a la continuació d'aquest article i vereu que no n'hi ha cap atac. Si haguessin volgut fer una atac polític haguessim presentat una moció demanant la reprovació del Conseller.

Un altre argument massa reiterat pel batle va serdir que les bases de les subvencions estaven mal fetes, ningú l'ha posat en dubte. El que cal és fer un nova convocatòria.

Aquesta va ser l'argumentació que vam llegir en nom de tots els grups de l'oposició que presentavam la moció:

Pens que la moció que presentam conjuntament tots els grups de l’oposició és prou clara simplement volem que l’Ajuntament en ple reclami al senyor conseller de turisme, en Carlos Delgado, el compliment de la seva paraula i la implicació i col·laboració de la conselleria de turisme amb un esdeveniment que el mateix conseller de turisme va destacar com a element promocional de les Illes Balears i un referent musical dins i fora de Mallorca.

Pensam que és una irresponsabilitat la retallada que s’ha fet en subvencions a esdeveniments culturals en concepte de promoció turística.Com va dir el director de la Temporada de Ballet, el conseller Delgado no s’hagués atrevit a fer el mateix que ha fet amb la cultura amb els hotelers. La cultura torna a ser la cinderella de la promoció turística, i la desestacionalizació, només és un concepte de campanya electoral sense aplicació pràctica quan arriba l’hora de la veritat. Tothom hagués entés una retallada en temps de crisi però retallar més de mig milió d’euros ha suposat posa en perill esdeveniments de primer ordre cultural com són el nostre  Festival, la temporada d’òpera, la temporada de ballet o el Jazz Voyeur Club. Tal vegada el senyor Delgado pensi que és suficient promocionar festes com l’oktoberfester però necessitam un turisme de qualitat i no només de quantitat. Mallorca necessita esdeveniments, que ens prestigien com a destinació turística, que  fomenten un turisme de qualitat i la desestacionalització. No ens podem permetre el luxe de començar de 0 i el que cal és millorar el que tenim. Com va dir el diputat Alorda “Amputar allò que aporta valor afegit no és llevar pes, és llevar oportunitats”.

No pot ser que el conseller, senyor Carlos Delgado, digui que no pot donar les ajudes que turisme ha donat durant anys al Festival de Pollença per que  aquest no ha a arribat a la puntuació mínima als criteris que havia fixat la conselleria.  Si els criteris tècnics de la conselleria de turisme no han estat capaços de calibrar amb justícia, realisme o simplement sentit comú un esdeveniment cultural que fa cinquanta anys que es realitza, ens hem de demanar que és el que està mal; el Festival o el sistema de puntuació.

 Aquesta moció és important a més a més per què hem vist que el Govern i el Consell són capaços de rectificar. I la Fira de Teatre de Manacor, que a principi d’aquest mes semblava que s’hauria de suspendre per la manca d’ajudes ha aconseguit poc després garantir 68.000 euros del Consell i el Govern per realitzar-la. No només això si no que el Consell ha garantit les futures edicions de la Fira  i es converteix en coorganitzador de la Fira.  Amb tots els meus respectes això és un greuge comparatiu per Pollença. Ja és hora de donar un cop en la taula per que des de que ha començat la legislatura només hem sentit notícies negatives sobre subvencions i ajudes que està perdent el municipi.

Amb l’aprovació d’aquesta moció que esperam sigui per unanimitat tots els partits estarem amb vostè senyor batle si d’una vegada es decideix a reclamar als seus companys de Palma el que ens pertoca. 

Lo finestró del Gràcia

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb