URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Alternativa | 05 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

El dilluns van llegir a la premsa les declaracions del senyor Rafel Morro dient que no reinstal·larà la font de la plaça major al seu lloc original, a la façana del seu negoci , i que denunciaria a l'Ajuntament si el fa. També diu el senyor Morro que aquesta font no es troba catalogada.

Hem de recordar que a petició d'Alternativa, una vegada que la nostra moció, sol·licitant l'inici de l'expedient d'incoació de Bé d'Interès Cultural del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hídries i "grifons"),del que forma part aquesta font del segle XIX, amb categoria de Monument va ser rebutjada a l'anterior legislatura . Només el PSM va donar suport a la nostra moció.  Vam demanar directament a  la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric l'inici de l'expedient de protecció que es va iniciar(article) .

 També hem de recordar que es va aprovar per unanimitat una moció del PSM  en març, on es demanava tornar a instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894, al mateix lloc a on ha estat els darrers 116 anys, ja que res ho impedeix a dia d’avui.”

Es trobi o no catalogada, la font era una instal·lació públic  del segle XIX, que era a la façana de l'edifici del senyor Rafel Morro i la llicència de reforma que se li va donar al mateix havia d'haver previst mantenir la font al lloc on es trobava, com ha passat i passaria amb qualsevol veí.


Cal la reinstal·lació de la font a la façana on es trobava i que l'Ajuntament revisi la llicència donada al senyor Rafel Morro, i que aquesta revisió sigui realitzada per un arquitecte diferent al senyor Rafel Balaguer, arquitecte municipal que ha permès aquest disbarat.
Ja és hora que el batle  posi al seu lloc a un senyor que fa i desfà bens públics pensant només als seus interessos privats, com ja va demostrar amb el tancament de la carretera vella de Lluc i ara amb aquests fets.

Avui hem llegit les declaracions del senyor Rafel Morro dient que no reinstal·larà la font al seu lloc original, a la façana del seu negoci a la plaça major, i que denunciarà a l'Ajuntament si el fa. També diu el senyor Morro que aquesta font no es troba catalogada. Hem de recordar que a petició d'Alternativa  Patrimoni va iniciar l'expedient de  declaració de bé catalogat  de tot el sistema hidraúlic de Ternelles del que forma part aquesta font del segle XIX . Però es trobi o no catalogada, la font era una instal·lació públic  del segle XIX, que era a la façana de l'edifici del senyor Rafel Morro i la llicència de reforma que se li va donar al mateix havia de tenir previst mantenir la font al lloc on es trobava, com ha passat i passaria amb qualsevol veí.


Cal la reinstal·lació de la font a la façana on es trobava i que l'Ajuntament revisi la llicència donada al senyor Rafel Morro, i que aquesta revisió sigui realitzada per un arquitecte diferent al senyor Rafel Balaguer, arquitecte municipal que ha permès aquest disbarat.


Ja és hora que el batle  posi al seu lloc a un senyor que fa i desfà bens públics pensant només als seus interessos privats, com ja va demostrar amb el tancament de la carretera vella de Lluc i ara amb aquests fets.

 Al mateix temps volem mostrar la nostra repulsa a les paraules i actitud del senyor Rafel Morro que una vegada més mostra la seva manca de respecte pels béns públics (recordam que és el mateix senyor que va tancar la carretera vella de Lluc).

 

Fotografia i article al blog d'ARCA. Associació per a la Revitalització dels Centres Antics
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb