URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El POS 2012 serà pel calvari.

Alternativa | 12 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Sol·licitud de subvenció de les obres "Rehabilitació conjunt zona calvari" a incloure en el POS 2012. Aprovada amb els vots a favor del PP-Lliga i Convergència i Unió i l’abstenció de la resta de grups.

El batle és pesimista respecte a que el projecte aprovat avui pugui ser subvencionat pel POS 2012. Recordam que a l’anterior ple es va aprovar  el projecte de  millora del passeig per a vianants des de via Argentina fins a la rotonda des Gall tenim un compromís plurianual 2011-12 i 13 i tenen preferència els Ajuntaments que presenten un projecte anual.

El batle es va comprometre a acceptar una de les nostres propostes que seria adequar el museu; climatització i magatzem, una vegada que es faci l’ampliació del centre de dia recuperi l’ala actualment ocupada. En aquest moment el museu no compleix el que marca la llei de museus.

Al debat el batle també va comentar que es millorarà l’aparcament darrera del PAC del Port de Pollença amb les millores pendents de l’empresa que fa la neteja viària del Port.

La nostra principal proposta de rehabilitar els espais públics de la Cala va ser rebutjada. El batle va dir que el projecte no s’ajustava al Pla d’obres i Serveis, cosa que no és certa. Si s’ha triat el calvari i no la Cal ha estat exclusivament per una decisió política, no tècnica.El regidor de la cala, en Tomeu va dir que s’ha començat a fer feina amb el dossier realitzat per l’Associació de veïns, que vam fer arribar a l’equip de govern. El regidor de l’àrea de serveis va dir que s’ha començat a fer coses a la cala; faroles, bombes propulsores, tallant arbres en espais públics...

 - Aprovació, si procedeix de la renúncia anticipada al conveni de col·laboració entre el Govern i l'Ajuntament per dur a terme la construcció d'un auditori. S’aprova amb l’abstenció del PSM i Esquerra.

 Havia un conveni entre el govern pel qual l'Ajuntament renunciava a cobrar el Fons de Cooperació local fins els 2018 i a canvi el Govern transferia anualment a l'Ajuntament una quantitat per finançar l'auditori (fins un total de 4,711.434 d'euros). Al 2007 el govern va fer efectiva la primera anualitat per import de 172.704 euros Com durant anys l'únic que va fer l'Ajuntament és comprar un solar, el govern no ha transferit cap quantitat des del 2008 (s’havien previst 412.611 euros cada anys). Ara es renuncia al conveni per no perdre l’anualitat del 2011 i demanar les aportacions econòmiques del 2008 al 2010. Per això vam votar a favor, però també vam recordar al batle la seva corresponsabilitat al disbarat d’ aquest tema. Finalment no tenim ni una sala multifuncional ni doblers.

 

- Execució, si procedeix de l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, en sessió ordinària de dia 31 de març de 2011, relatiu a la moció presentada pel PSM en relació a la reposició d'aixetes municipals al seu lloc original. Es va retirar

A més a més  es van contestar totes les preguntes que es van presentar per escrit a l'anterior ple, que publicarem a un proper article.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb