URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les pistes de tennis. Els fets.

Alternativa | 14 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple tant el PSM com Alternativa per Pollença vam fer una sèrie de preguntes per aclarir el tema del lloguer de les pistes de tennis de Duva. Un tema que havia donat lloc a una polèmica entre l'actual regidor d'esport,(Tomeu Fuster de la Lliga) veure l’article al seu blog  "Pistes de tennis de Duva"i l'anterior regidor d’esport (Michel, actual regidor en l'oposició de Convergència i Unió), veure el seu article al blog de Convergència Carta oberta del regidor Miquel Ramon A. al regidor d’esports Tomeu Fuster. 

Les nostres preguntes van ser les següents:

     Respecte al tema de les pistes de tennis de Duva i la seva relació amb l’Ajuntament volem saber.

 - S’ha trobat el contracte pel qual l’Ajuntament va deixar construir les instal·lacions esportives a Duva en terrenys municipals. Quan revertiran a favor de l’Ajuntament?  Què cànon ha de pagar l’empresa? Es troba al dia aquest pagament?

- Hi ha qualque contracte entre Duva i l’Ajuntament de Pollença per  a la utilització de les pistes de tennis? Si n’hi ha quines són els condicions temporals i econòmiques d’aquest contracte?

- Finalitzades les obres de les instal·lacions esportives públiques del Port de Pollença, també va finalitzar l’acord entre els explotadors dels apartaments Duva i l’àrea d’esports. S’ha trobat registre de sortida d’aquesta notificació ? 

- Segon el regidor d’esports Duva ha reclamat en diferents ocasions des del 2006 fins al 2011 diferents deutes pendents per part de l’ajuntament. S’havia contestat alguna d’aquestes peticions? S’havia pagat qualque quantitat a Duva? 

- Com pensa el regidor d’esport solucionar i regularitzar aquesta situació?

Amb les respostes i intervencions d’en Tomeu i en Michel al ple podem aclarir una mica més el tema i vosaltres mateixos podeu opinar.

- Hi ha un contracte de concessió per a la construcció d’instal·lacions esportives i culturals a dues parcel·les municipals al costat de Duva. Aquest contracte és de 10 de setembre del 2002 (pdf) i el va signar la batlessa Francisca Ramon (PSOE) . El canon de la concessió era de 12.020,24 euros anuals, ha anat pujant d’acord amb l’IPC (actualment es trobaria entre els 14.000-14.500 euros). La durada de la concessió és de 35 anys, això vol dir que les pistes seran municipals en data de 27 de juny de 2037. Per la nostra part hem comprovat com al cadastre, a  les parcel·les municipals no només es troben les pistes de tenis, hi ha l'espai que hi ha per a voleibol i les pistes de padel, també n’hi ha el magatzem i part del bar (veure imatge inferior). En aquest moment Duva es troba al corrent del pagament, només restaria de cobrar el 2011.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

- Els anys 2006 i 2007 va haver un acord verbal entre el regidor d’esport, en Michel i Apartaments Duva. Segon en Michel (no tenim constància escrita), l’acord era per un import anual de 12.000.-€ (+IVA) i el Club de Tennis del Port de Pollença podia utilitzar les tres pistes entre 45 i 50 hores setmanals, de dilluns a dissabte. Per escrit només n’hi ha una factura pagada per l’Ajuntament de sis mesos entre 2005 i 2006 per 13.920 euros. Segon el regidor d’esport  al finalitzar les obres a les pistes del Port de Pollença es va avisar verbalment a Duva i al club de tennis  que l’acord havia finalitzat, però el club de tennis va continuar utilitzant les instalacions de Duva.

 Des del 2006 fins al 2011 Duva ha demanat per escrit diferents pagaments (veure"Pistes de tennis de Duva") sense obtenir cap resposta per escrit.

El tema és que a pesar del que va dir en Michel al ple no es poden fer contractes menors orals i bianuals, igualment s’hauria d’haver contestat per escrit a Duva de que no se li pagaria res a partir del 2007 ja que havia finalitzat l’acord oral.

Ara al no fer les coses bé i per escrit tenim un problema. Duva considera que l’Ajuntament li deu unes quantitats per la utilització de les seves pistes per part del club de Tennis i a l’Ajuntament no consta cap contracte i considera les quantitats demanades abusives.

Ara el que cal és arribar a un acord de preus i pagaments just pel bé de tots. Duva s’ha vist beneficiada pels seus acords amb l’Ajuntament i per la presència del club de tennis a les seves pistes. El club de tennis s’ha vist beneficiat per poder utilitzar i competir a les pistes de Duva. L’Ajuntament ha ajudat a que els nins i nines del Club de Tennis Eu Moll practiquen esport i alguns despunten, tenim una subcampiona d’Espanya pollencina.

Imatge del cadastre de les obres realitzades a les parceles municipals.

 

 


 

El 15 d'octubre (15-O) hi ha convocades a nivell mundial manifestacions a multitud de ciutats. A Mallorca, la manifestació convocada, és a Palma, al Parc de la Mar, el dissabte dia 15 a les 19h Una manifestació que  vol un canvi global des de la unió de persones i col·lectius per fer front a aquesta dictadura dels mercats que no sols està fent malbé la democràcia, sinó els drets socials i els serveis públics justament en el moment històric en què els ciutadans i ciutadanes d'Europa estan patint més necessitats socials que mai com a conseqüència de la crisi
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb