URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Alternativa | 17 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al passat ple extraordinari el regidor d’esports va fer referència al nostre prec damunt les subvencions als clubs esportius pollencins, concretament el prec deia el següent:

“Que les subvencions que es donin als clubs esportius del nostre municipi siguin per que els joves pollencins pugin fer esport i no s'hagin d'anar  a altres municipis, ja que s'estan donat casos massa freqüents que les famílies no poden pagar les quotes que aquests clubs sol·liciten per pertànyer als seus equips base, i els que si poden al no tenir aquests clubs el mínim d'esportistes d'una edat determinada han d'anar com hem dit abans a altres municipis, quan aquests clubs empren unes instal·lacions que són municipals i de propietat de tots el pollencins. Demanem que part d'aquestes subvencions fossin per beques per aquest tipus de família que no poden pagar les quotes ja que al final tots els pollencins sortirien beneficiats. Hem vist qualque ajuda per aquest concepte amb càrrec a "serveis socials" i pensem que aquest capítol no és el més correcte per aquest tipus d'ajuda”.

La resposta del regidor va ser:

“Va agrair la pregunta i va dir que no havia  trobat cap municipi que sigui més econòmic que nosaltres. També va dir que s'havia previst revisar l'ordenança de subvencions.”

Naturalment els “tirs del prec” no anaven per aquest costat, tampoc anava amb alguns comentaris que m’han fet alguns pares que troben que no haurien de pagar, aquí he quedat sorprès per la quantitat de gent que escolta els plens per la ràdio o internet.

Des de fa un bon nombre d’anys els pares del nins que formen part del clubs esportius del municipi paguen una quota per cal de que els seus fills formin part de les plantilles d’aquests clubs, actualment i com pare si no vaig errat el “futbol benjamins F-8” del Pollença C.F. paguem la quantitat de 325 euros anuals, lluny han quedat aquell temps en que el pares del nins no pagaven cap quantitat de doblers per pertànyer a un club esportiu, entre altres coses per les exigències de les federacions en demanar entrenadors o iniciadors amb un títol reconegut fa que les despeses pugin ja que aquests entrenadors i iniciadors s’han de desplaçar que aconseguir  aquests títols o reconeixements.

Actualment, ja sigui d’esports en equip o individuals, les categories van agrupades per edats, per sort o per desgràcia els nostres veïnats de Sa Pobla tenen molta més tradició en futbol base que nosaltres  i això fa que sigui l’opció d’alguns pares, uns perquè veuen un millor futur futbolístic pels seus fills i una altres perquè tenen la garantia que haurà equip de la seva edat i així el seu fill podrà practicar el seu esport favorit, als primers desitjar-los molta sort en la seva aventura i als segons  demanar-los disculpar per no poder-los oferir un equip pel seu fill, i  per aquest segons anava dirigit aquest prec.

Alguns pares a l’hora d’anar a inscriure el seu fill a algun del clubs del municipi (futbol, basquet, etc.) no li asseguren que hagi equip si no hi ha un mínims d’al·lots o al·lotes inscrits a les corresponents categories, moltes famílies opten principalment pel poble veïnat esmentat anteriorment atesa aquesta inseguretat, com regidor crec que tant els clubs, que no obliden  la majoria d’ells empren instal·lacions municipals  i reben subvencions haurien de garantir l’existència d’equips a totes les edats ja el mes de juny o juliol que es quan els nins  decideixen  quin esport volen practicar, i si es veiessin en problemes per arribar a la quantitat de nins o nines necessaris ho haurien de posar tot d’una en coneixement del regidor d’esport perquè aquest esbrini quines són les causes del per que a un municipi de prop de 17.000 habitants no es pugui completar un equip esportiu, si la campanya és eficaç i es veuen que hi ha sol·licitants però aquests no poden fer front a les quotes anuals exigides pels clubs, desprès d’un estudi seriós de la situació s’hauria de becar si cal parcialment la quota en qüestió, tal com s’ha fet enguany amb una família per aquest motiu amb càrrec als serveis socials. Aquesta era la intenció del prec.

Ara bé, analitzant la resposta del regidor, sé que es paga per tota l’illa mes o manco el mateix, i és més, a les localitats de Alcobendas (Madrid) i a Galdakao (Biscaia) per posar un exemple es varen posar en marxa dues fundacions per  a que els pares no haguessin de pagar cap quota, va ser un fracàs estrepitós, ja que el gratis total no funciona per falta de compromís.

Esper que hagi quedada clara la intenció del prec en qüestió.

Miguel Sánchez

Presentació de totes les categories del Pollença C.F.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb