URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Alternativa | 21 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el Jutjat número 2 de Primera Instància d'Inca va donar en part la raò a la propietat de Ternelles i diu que el camí no és públic, a la vegada que donava també en part la raó a l'Ajuntament i dictaminava que és d'ús públic.   Ahir es va fallar  la sentència de primera instància  camí de Ternelles.(podeu llegir el pdf de la sentència 36 fulls). 

 Malauradament el resultat no ha estat satisfactori, doncs s’estima l’acció declarativa de domini i en el “fallo” de la sentència es diu que, per dintre de les finques que avui formen Ternelles, “no discurre camino alguno que no sea propiedad de la parte demandante  y que en el interior de esas fincas no existe ningún camino de dominio público”. També es veritat que aquesta part no es tot el “Fallo”, doncs la part demandant també demanava que es sentenciés que tampoc hi havia cap servitud de pas i aquest pronunciament li ha estat desestimat, tot dient la sentència que “se desestima la acción negatoria de servidumbre ejercitada por la parte demandante, por lo que no procede declarar la inexistencia de servidumbre de paso a favor del Ayuntamiento de Pollença”.

Hem de recordar que quan es va portar a judici l'ús del camí, els jutjats van donar la raó a la propietat (ús privat) a Inca i Palma, va ser el Tribunal Suprem a Madrid qui va dictar que l'ús del camí és públic. Tambè cal dir que la propietat de Ternelles el que pretenia amb el seu recurs, era anular aquest ús públic... Ara pensam que  l'Ajuntament ha de recórrer la Sentència per defensar el caràcter públic del camí.

El final de la primera sentència:

SE ESTIMA PARCIALMENTE la demanda interpuesta... se declara que las fincas... conocidas en su conjunto como Ternelles, son
exclusivamente de propiedad de la entidad MENANI, S.A.; que
por dichas fincas no discurre camino alguno que no sea
propiedad de la parte demandante y que en el interior de esas
fincas no existe ningún camino de dominio público; y se
desestima la acción negatoria de servidumbre ejercitada por la
parte demandante, por lo que no procede declarar la
inexistencia de servidumbre de paso a favor del Ayuntamiento
de Pollença.


Com cada divendres abans del ple, avui  l'Assemblea d'Alternativa per Pollença ens reunim per  tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el ple que els nostres regidors han de defensar o rebutjar.

Avui divendres assemblea ordinària a les 20:30 a Can Manolo.

Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb