URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arreglar les petites coses.

Alternativa | 22 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Si una cosa tenien clara tots els partits polítics a les passades eleccions era que aquesta no era la legislatura de les grans inversions. Tots els partits varen assumir que s’havien d’invertir els pocs recursos que tenim en millorar el manteniment del mobiliari públic  i sobretot la neteja. També tots insistien en que es podia millorar molt l’organització i el funcionament de l’ajuntament.  Fins i tot, el que podríem anomenar “partit revelació” de les passades eleccions, la Lliga regionalista, va fonamentar la seva campanya en la idea de prioritzar la gestió i donar la imatge de ser un partit d’ideologia neutra.

En el poc temps que duu aquest nou equip de govern hem pogut notar algunes petites millores en aquest sentit. Crec que els nous regidors, precisament perquè són nous, demostren una major implicació en la seva feina i, sobretot, més voluntat en voler resoldre els problemes dels ciutadans, cosa bastant previsible si tenim en compte el tarannà de l’antic equip de govern. 

                Una vegada exposat això, sembla que un dels perills amb els que ens podem trobar és que la gestió i la problemàtica del dia a dia absorbeixi als nous regidors i s’oblidin de realitzar els canvis estructurals que són necessaris a nivell d’organització i de gestió. Seria convenient que això no succeís i que es comences a treballar juntament amb els partits de l’oposició,  facilitant mecanismes de participació ciutadana.

  Fa un parell d’anys varen sorgir per Facebook un parell de perfils com el de Pollencins Alçau-vos o el de La veu d’Eu Moll que servien per denunciar i exposar les queixes dels ciutadans. Aquesta idea podria ser adoptada per l’ajuntament i crear una web on els ciutadans poguessin denunciar aquelles petites coses o simplement d’aquells petits desperfectes que es van produint per l’utilització diària de les coses o també molts de pics per la falta de civisme.  Una web ben organitzada on es pogués comentar el que fos i inclús penjar fotos i/o vídeos. Aqueta eina  podria facilitar una informació molt interessant per l’organització de les feines del personal de l’ajuntament o de les empreses que treballen per ell; al mateix temps el fet de tenir a la pròpia web penjats els documents gràfics amb les denúncies corresponents seria una garantia de que les feines es fan en un ordre lògic de prioritzats i en cas contrari seria molt fàcil per als ciutadans denunciar-ho.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb