URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXLVIII). El torrent de Pareis.

Alternativa | 23 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

El torrent de Pareis és una de les excursions més espectaculars que es poden fer a cel obert per l'illa de Mallorca. En el terme d'Escorca, just enfront del Restaurant, comença una excursió que ens transportarà a un paisatge càrstic, fruit de milers d'anys d'erosió feta per l'aigua que el cel ens regala i que s'obri camí cap a la mar.

El primer tram és d'un camí empinat que ens porta al llit del torrent. Un cop allà ja tenim la sensació d'estar emmig del no res, atrapats entre unes parets verticals, de les que en surten petites plantes i que estan plenes de cavitats, forats i distintes textures, ombres i llums.

Aquesta sensació de verticalitat i d'insignificància no ens abandona durant tot el camí. Entre grans rocs, cocons, còdols... transcorre el camí. És interessant aturar-se a visitar les diferents cavitats i coves que es poden trobar al llarg del recorregut. I no deixar de mirar enlaire per anar descobrint, entre els penyals, les endinsades i formes que les penyes ens regalen.

Un tot alliberador inunda de llum el final del camí. El torrent esdevé en una explanada de pedres rodones que ens porta directament al blau de la mar, que s'obri davant nosaltres. És hora de banyar-se en la blavor per a deixar descansar, ingràvidament, els músculs en el líquid salat.

Text: P.J.G.

Fotos: P.J.Coll

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb