URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa | 27 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un article del nostre company artanenc Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu publicar els vostres escrits a aquest bloc només ens els heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 Si gran part del món té motius d’indignació per raons econòmiques que afecten el gavatx i el benestar, els mallorquins hi hem d’afegir motius propis, perquè els nostres governants del PP ens toquen el que no sona potejant les nostres arrels amb una desvergonya i prepotència insultant. Ara els pobles de la part forana reben una nova coça que demostra el menyspreu i rebuig cultural del govern, amb la eliminació de les subvencions que rebia la premsa dels pobles escrita en català. Per més inri, les subvencions convocades el març has estat eliminades l’octubre, quan ja s’havien fets els pressuposts i ara els deixen amb el cul en l’aire, i fet si et vols fer.

La política del PP d’extermini de la nostra estimada llengua està ben clara. Fins ara ha demostrat més interès en esflorar el català i proscriure’l, que en crear llocs de feina, inventant problemes on no n’hi havia, rompent consensos i pegant una reculada de trenta anys.

Des d’un punt de vista científic, històric, lingüístic, sociològic, antropològic, jurídic... aquesta envestida atemptatòria contra la llengua no té agafada i no treu cap en lloc, sols és fruit d’ignorància inexcusable o de mala llet, congriada d’injustícia, petulància i prepotència imperialista. Qualsevol en dos dits de seny sap que un bé patrimonial d’un poble com és la seva llengua, s’ha de respectar, defensar i protegir; fins i tot així ho diu la Constitució espanyolíssima i els més elementals drets humans. Basta idò d’arguments foradats de llibertat, de capgirar les coses presentant el castellà com a víctima de la llengües minoritzades i altres herbes manipuladores.

Retirar la subvencions a les publicacions de la part forana, toca el viu de l’ànima del pobles, que són la gran reserva de la llengua i també toca el viu de la difusió de la cultura i una palestra pels poetes, escriptors, periodistes, polítics, comerços... A molts de mils de persones se’ls vol robar el seu més proper mitjan de comunicació. No val l’excusa de dedicar els 125.000 euros de les subvencions a accions més prioritàries. Bens que duen mals, no són tals. Aquests ronyosos euros aidaven a la subsistència de las premsa dels poble, que ara es veuran en feines per treure el caragol bufant.

Que no ens venguin amb coverbos, no es tracta de donar un millor fi a 125.000 euros, es tracta d’una impúdica i demostrada política assetjament a la nostra llengua. Ja han mostrat massa la filassa perquè ens deixem tondre i ens beguem aquest glop.

                                                                                   Mariano Moragues Ribas de Pina

   Avui a les 17:00 podeu escoltar a Pepe García, portaveu del nostre grup polític a Ràdio Pollença, a l'igual que el ple a les 20:00.

Associació Premsa Forana de Mallorca.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb