URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença poble lliure de circs amb animals.(resultats del ple d'ahir)

Alternativa | 28 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Quatre hores de ple, no es van fer la part de control i seguiment, inclosos els precs i preguntes. Fins la moció referent als circs el ple es trobava ple de públic, sobre tot destacava la presència de militants d'anima naturalis ica animalista amb cartells reivindicatius contra el circ amb animals, també n'hi ha gent del circ Roma.

Es van aprovar tots els punts que es presentaven. 

 

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l'article 60 i la correcció d'error material de transcripció de l'article 61 de l'ordenança municipal de Policia i Bon Govern.

Aprovada per unanimitat

2.- Aprovació, si procedeix, de la dissolució de l'organisme autònom Patronat Municipal de Turisme de Pollença

 

 Aprovada amb l’abstenció de Convergència, UMP i Esquerra.

L'Àrea de Turisme passarà a dependre directament de l'Ajuntament, com ja vam informar al seu dia (article) . Esperam que millori la participació dels grups polítics (actualment no tots tenen representació al Patronat), també esperam una col·laboració i participació per part del sector privat.

3.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa  pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus.

 

 Aprovada amb els vots de PP-Lliga, abstenció de Convergência i UMP i vot em contra d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra

 Vam demanar un compromís per part de l’equip de govern de complir amb les recomanacions del tècnic de medi ambient, que no es va produir i per tant vam votar em contra.  Farem un article.

4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlues) . Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP, abstenció de La resta.

 

 Aquesta modificació minimitzarà l'impacte pels contribuents l'aplicació de l'import íntegre dels valors cadastrals dels terrenys a l'hora de calcular la base imposable de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. El tipus de gravamen aplicable passa del 22% actual a un 17%. Vam optar per l’abstenció ja que de totes maneres la pujada amb aquesta reducció será important i volem estudiar la possible presentació d’al·legacions a la nostra assemblea.

 

5.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, Unió Mollera Pollencina, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa a la declaració de Pollença com a poble lliure de circs amb animals .

 Aprovada amb el vot a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, UMP, PSM i Esquerra, abtencions de PP i Convergência.

 

Veure article  . Pollença va fer honor a la seva declaració de municipi amic dels animals i és el setè municipi de Mallorca en declarar-se lliure de circs amb animals. El resultat va ser rebut amb gran emoció per part dels animalistes presents al ple i una gran alegria per la nostra part. Farem un article.

6.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa al compliment dels contractes signats amb les entitats pro-discapacitats  Aprovada per unanimitat

Esperam que el PP al govern i al consell demostri realment més sensibilitat social i que es prioritzi l’ajuda a les entitats pro-discapacitats.

7.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, PSM-EN i Esquerra Republicana per a millorar el model de finançament local i rebutjar l'espoli fiscal. Aprovada per unanimitat.

 

L’equip de govern va demanar la retirada del tercer punt de la moció al que es demanava que l’Ajuntament estudiés formes de reclamació judicial per evitar el pagament d’aquests dobles i que es coordinés aquestes accions amb els altres municipis dels Països Catalans. Els grups que presentàvem la moció vam acceptar l’esmena sol·licitada amb el compromís d’enviar al govern un document que ja s’ha fet a altres municipis de Catalunya de petició dels doblers al govern

 

 

8.-  Propostes/Mocions d'urgència

 

Moció per la protecció d’edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l’elaboració del catàleg municipal de Patrimoni presentada per Alternativa, PSM i Esquerra Republicana. Aprovada per unanimitat.

 

PP, Convergència i UMP van mostrar els seus dubtes sobre el primer punt de la moció ja que Can Franc té una llicència que s’ha d’estudiar i es citava al primer punt.  Vam acceptar retirar la referència específica a Can Franch i d’aquesta manera al primer punt es demana finalment que l’Ajuntament estudiarà tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua de tots els immobles de primera línia ja senyalats a un informe del Departament de Patrimoni de juny de 2008. Farem un article sobre el tema.

 

 

Moció per mantenir la llei de mesures urgents i per tant la protecció de Cala Carbó  i  la part alta del Vilà. Presentada per Alternativa, PSOE, UMP, PSM i Esquerra Republicana. Aprovada per unanimitat.

 

Es va discutir extensament sobre la història urbanística de Cala Carbó i el Vilà i sobre el que passaria si es deroga la Llei de Mesures Urgents. Però tots estavam estar d’acord en que la Llei de mesures urgents és beneficiosa pel municipi i es va aprovar per unanimitat.

 

El circ bover, un exemple de circ mallorquí sense animals

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb