URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El patrimoni arquitectònic del Port de Pollença (2)

Alternativa | 29 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de dijous es va aprovar per unanimitat la moció per la protecció d'edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l'elaboració del catàleg municipal de Patrimoni presentada per Alternativa, PSM i Esquerra Republicana. 

A la moció que s'ha aprovat l'Ajuntament s'ha compromés a:

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

- Utilitzar tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernan Cortes assenyalats en l'informe del Departament del Patrimoni de 30 de juny de 2008, .-

- Es procedirà a treballar en l'elaboració del Catàleg municipal de Patrimoni per a la seva aprovació amb la màxima celeritat, a fi d'evitar pèrdues pel patrimoni històric i artístic de Pollença.

- L'Ajuntament de Pollença sol·licitarà al Consell de Mallorca que es prenguin les mesures pertinents per la protecció d'aquests edificis i evitar el seu enderrocament.

Cal fer d'una vegada el catàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric arquitectònic i paisatgístic que es va aturar a la passada legislatura, quan no es va contestar a les deficiències que es va demanar esmenar  des de la direcció de patrimoni.


Entre les esmenes proposades per la direcció de Patrimoni es demanava a l'Ajuntament revisar l'arquitectura turística i hotelera del municipi, entre elles les cases de primera línia com  Can Franc. Com deia la direcció de patrimoni totes aquest cases són mostres significatives de l'arquitectura regionalista. 

A la següent fotografia, que ens ha fet arribat el company Joan Ramon, podeu veure al fons , talment com ara, però sense els pins i els arbres que l'envolten, la casa de Can Franc, o Can Llobera, abans, els nins li dèiem "Casa Dracula" o " ca les bruixes", pel seu aspecte senyorial i estar envoltada d'un frondós jardí amb grans pins. A la seva esquerra se veu l'antigüa ermita de Can Singala, i de primer plà, Can Pescador.


Noteu que un poc a la dreta de Can Pescador, al fons, se veu la Casa de Can Albis, que fou enderrocada fa uns 20 anys, Can Serra, Can Lobera, encara existent i propietat d'un alemany, i finalment Can Franc(Can Llobera sembla, també) Totes tenen la mateixa planta, pareixen fetes amb els mateixos planols...

 A continuació la moció que vam presentar i que va redactar el regidor del PSM en Tomeu Cifre (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb