URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLIV) Cala Tirant.

Alternativa | 04 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui volíem fer una volta per Cala Tirant on hi ha una zona humida i aprofitar per veure la zona costera dels voltants. Quan ja estam arribant a la cala veim una macro urbanització a primera línia que ens repel·leix i agafam una pista que ens apropa a un espai costaner ben natural, estam al Macar Petit, el punt on començarem la caminada.

Fa un dia ventós i està ben ennuvolat tot i que a estones surt el Sol. Avançam poc a poc perquè contínuament ens aturam per contemplar qualque racó, observar algun rapinyaire que ens sobrevola, intentam destriar diferents espècies de socarrell  o simplement miram el terreny i la seva riquesa geològica. Aquesta zona pertany al Paleozoic i els colors de les pedres són foscos però d’allò més variat. Passam per la Punta de sa Talaieta i continuam de cap a Sa Punta Negra, llavors tot d’una ve el Macar Gran on ens entretenim en mirar com la mar ha col·locat arenes de diferents colors sobre la platja. També trescam per un antic escar que se féu aprofitant un búnquer. Ben prop hi ha un pescador de canyeta que aprofitant la mar moguda, està traient oblades, variades i qualque sard.

Noltros seguim camí i continuam gaudint del paisatge amb calons i raconets molts guapos. Arribam a la Caleta de Santa Teresa on qualcú hi construí una terrassa i un porxo, segurament en aquell temps que les zones marítimes  podien ser privades. Per sort ja en queda poc d’això, llevat de Formentor, la Costa dels Pins i pot ser que alguns altres llocs.

Han passat un bon grapat d’hores, refem tot el camí i cercam un lloc arrecerat per a recuperar energies.

A l’horabaixa ens decidim a visitar Cala Tirant i la zona humida de les Basses de Lluriac, als voltants de les basses hi estaven fent algunes obres relacionades amb una passarel·la. Poguérem veure algunes aus aquàtiques i trescàrem entre canals i dunes amb savines, a pesar de ser un lloc relativament petit, t’aïlla de la macro urbanització de l’altre costat. La gran sorpresa va ser topar-nos amb una Reineta Meridional (Hyla Meridionalis), és una granoteta preciosa de la que n’havíem sentit parlar però no l’havíem vist mai. És una espècie introduïda a Menorca en temps remots. Aprofitam el que queda de llum per a fer una volta per la platja i voltants.

 De tornada, per carreteres que no hi passava ningú, poguérem observar mussols que se posaven per damunt la paret seca o simplement enmig de la carretera i ens podíem aturar a contemplar-los durant una bona estona. Estàs cansat, és de nit però sempre trobes un motiu  per a continuar amb alguna activitat relacionada amb la natura, el paisatge, la història... és el que té aquesta illa.

                                                                                                 ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb