URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aparcaments al Port de Pollença

Alternativa | 05 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Aquesta va ser la nostra argumentació a la moció conjunta presentada amb PSOE, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa als aparcaments municipals Aprovada per unanimitat. Farem un article.

Aquesta moció que presentam conjuntament els grups Alternativa, PSOE; PSM i Esquerra neix de l’anunci a la premsa de que el batle havia decidit torna a aplicar l'ORA  (Ordenança de Regulació d’Aparcament) o zona blava al Port de Pollença en resposta peticions fetes l'associació de comerciants  Acotur.

Una notícia que ens va sorprendre ja que no tenim el seu pacte de govern i  el batle en cap moment ens havia comentat aquesta possibilitat. Per altra part també ens va soprendre per que  a octubre del 2010 la policia municipal va fer un informe referent a la zona blava del Port de Pollença que deia que no era necessària.

 En referència a la moció:

En primer lloc pensam que el més lògic abans de fer cap experiment sense un fonament tècnic seria iniciar ja la redacció d’un pla de mobilitat seriós.

En segon lloc si es decideix reimplantar la zona blava cal redifinir-la. L’actual és molt millorable, ja que afecta a uns pocs carrers on n'hi ha molt poc comerços i sí molt de residents que no tenen cap possibilitat de tenir targeta. Al Port n'hi sis carrers a la zona blava amb 139 places, 153 dies a l'any a la darrera ordenança.Als carrers Joan XXIII i al carrer Formentor si que n’hi un bon grapat de comerços; 44 i 20 respectivament, però  a la resta de carrers amb zona blava no; Virgen Carmen (1), Monjes ( 4) Mestral (3) i El Cano (5)
 
En tercer lloc pensam que aquesta zona blava ha de ser limitada  gratuïta com ha estat aquest estiu la de ports. I que el criteri per escollir els carrers ha d’estar en funció de les demandes d’estacionament del sector terciari, fonamentalment comercial.
La zona blava ha de servir per facilitar la rotació de vehicles no ha de ser un nou pagament de tipus indirectes al sempre sofert ciutadà..

En quart lloc si no es vol esperar a fer el pla de mobilitat pensam que la solució al tema del aparcament al Port són els aparcaments totalment infrautiltzats que tenim al Port de Pollença.

1r - Senyalitzar a les entrades del municipi la ubicació dels principals aparcament. A més de les senyals de tràfic, cal canviar la informació als mapes i a internet.

2.- Cal arreglar i condicionar. l'aparcament al costat del centre de salut , actualment mal senyalitzat i en mal estat.  A aquesta àrea hi ha aproximadament 85 places d'aparcament.

3.- Cal senyalitzar i obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del municipi: entre l'institut i l'escola nova, entre aquesta i el poliesportiu, a través de l'aparcament del centre de salut... Entre la rotonda de la base i la de l'hidro (s'ha descomptat l'espai de les pròpies rotondes, i els creuers), hi ha 2.050 m. lineals (a la baixa),  a 4 m. d'espai per cotxe són 500 cotxes  en cada sentit, o sigui un total de 1000 cotxes. Hem d'afegir 325 places entre la rotonda de Llenaire i Gotmar L'aparcament vora el Pollença Park té una cabuda d'uns 40 vehicles. aprox. (són 1.040 m2). A l'entrada de la possesió de Bòquer , vora la rotonda, hi caben uns 50-60 cotxes si s'ordena, passa que no hi ha res senyalitzat. A la plaça que hi ha davant la rotonda de Bòquer cap a la mar, si s'aparca a ambdós costats dels dos vials hi caben uns 175-200 cotxes. Estam parlant de  1.625 places d'aparcament poc utilitzades al Port de Pollença.

4.- Cal canviar i regularitzar la gestió dels aparcaments al espais públic. Amb  el control de temps de l'estacionament, dels guals i de les zones de carrega i descarrega es pot millorar significativament les places d'aparcament. Al port n’hi ha 41 carrega i descarrega i 294  guals permanents .

Una informació viària correcta i clara millorant el direccionament cap a places lliures es  fonamental per a intentar canalitzar de manera fàcil i ordenada els fluxos de turistes cap al comerç urbà..  Per tot això consideram fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi amb les mesures assenyalades a la moció; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, acondicionament i regularització.

 L'argumentació dels grups que s'oposaven a la moció de manera resumida va ser la següent:

Tomeu del PP: La qüestió de fons és que tenim un problema d’aparcaments i fa falta redactar un pla de mobilitat. Però l'ORA no pot ser gratuïta ja que el cost de la seva gestió és de 40-45.000 euros. De fet l'aparcament de Ports l’any que ve serà de pagament. Aquest cost és el de l'ORA gestionada de manera privada, però evidenment no seri el mateix amb una zona més limitada gestionada per la policia municipal. També hem de dir quesegurament a la zona ORA de Ports els ciutadans amb amarrament tindràn targeta cosa impossible pels ciutadans del Port de Pollença a la zona ORA municipal

Nadal d' UMP; Eu moll queda envaït pels treballadors que ocupen totes les places.d'aparcament !!! i respecte a la zona blava si es millorable o no depèn dels tècnics.

Malena de la Lliga està d’acord en la millora dels aparcaments, si es llevava el tema de la gratuïtat  de la zona ORA, reiterant el tema del seu cost.

María Buades del PP; El pla de mobilitat es realitzarà per parts i es començarà pel tema dels aparcaments.

Davant de l'argumentació de l'equip de govern i UMP i com els grups que presentavam la moció eram en minoria vam fer un recés i vam acceptar esmenar la moció i llevar el punt referent a la gratuïtat de la zona blava, amb el compromís de que es canvien els carrers de la zona blava i que els preus siguin el més ajustats possibles per pagar el servei i no fer del mateix un negoci. 

 D'aquesta manera vam aconseguir aprovar el segon punt que  seria realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, condicionament i regularització.

 Al seu dia Miguel ja va fer aquest vídeosobre el tema de l'aparcament al Port de Pollenç.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb