URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mallorca lliure dels circs amb animals.

Alternativa | 06 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Hem registrat al Consell Insular de Mallorca un escrit exigint l’aplicació sense demores de la Llei 1/92 de Protecció Animal que viuen a l’entorn humà als circs que desenvolupen la seva activitat a l’illa de Mallorca. L’aplicació d’aquesta Llei obligaria a aquesta tipologia de circs a haver de deixar d’emprar animals en els seus espectacles.

Com es pot comprovar, el decret 56/94 que desenvolupa la Llei 1/92 indica les excepcions a la mateixa que inclou alguns esdeveniments taurins, competicions de tir a aus i festes tradicionals de més de 100 anys, però en cap cas eximeix de la llei l’espectacle del circs amb animals.

Som conscients que fer aplicar aquesta llei no és una feina fàcil i que totes les prohibicions d’espectacles amb animals varen necessitar molta insistència per part de grups ecologistes i fins i tot queixes al “Defensor del Poble”, que sempre ha donat la raó a les entitats animalistes i ha exigit l’aplicació de la llei 1/92, ja que al Govern Balear sempre li és més còmode mirar cap a un altra direcció. Entre les prohibicions que s’han aconseguit hi ha “les amollades d’ànneres de Ca’n Picafort i Colònia de Sant Jordi”, “el correbou d’Alaró” i “La vedellada d’Inca” entre altres. Per això, des d’Alternativa per Pollença seguirem insistint en la il·legalitat d’aquest tipus de circ en les instàncies que faci falta.

Hem de recordar que a Pollença els grups Alternativa per Pollença, PSOE, PSM,UMP i Esquerra vam presentar una moció de prohibició de l’actuació d’animals salvatges al circs i que va ser aprovada gràcies al recolzament de la Lliga Regionalista i l’abstenció dels altres partits (PP i CIUP).

Per tot això i pel maltractament i desnaturalització dels animals, que haurien de ser lliures en els seus hàbitats naturals, des d’Alternativa per Pollença no escatimarem esforços per acabar amb aquests lamentables espectacles.

 A continuació l'argumentació que vam defensar al ple on es va declarar Pollença lliure del circ amb animals.

 Imatge infocircos.

 

 Born free circus

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb