URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Purgandus populus

Alternativa | 08 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

La CEOE que agrupa a les grans empreses espanyoles ha posat el crit al cel, i mai millor dit, per les pèrdues que segons ells ha tingut per fet de les mini vacances que ha dut aquest  pont de la constitució-Immaculada de 2011.

Des de Alternativa sempre hem criticat que tant el calendari laboral com lectiu estigui supeditat al calendari religiós catòlic i que ningú mai ha volgut posar remei per això de quedar be en tothom, encara record la pregunta que li va fer na Nora, la regidora del PP  al nostre regidor Pepe García si feia vacances per Nadal, quan en Pepe va exposar aquest tema a un ple. Ara la CEOE “aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid” com diuen en castellà i aquest “Pisuerga” disfressat de l’actual crisi econòmica proposen que les festes que caiguin entre setmana passin al dilluns o divendres, “ALELUYA” per molt catòlica que soni l’expressió, sembla que aquesta crisi ha envalentint a les classes dominants i fins i tot són tan agosarats que s’enfronten a l’església catòlica “purgandus populus”. Els sindicats no ho veuen malament sempre que no es perjudiqui al turisme, “expressió brillant” ja que sense vacances no hi ha turisme, per tant el que s’hauria de fer es agrupar el màxim possible de festius en divendres i dilluns correlatius.

Els nostres veïns europeus tenen el calendari laboral i lectiu molt diferent al nostre i relativament separat del religiós i dic relativament perquè el dia de Nadal és sagrat i altres intocables com el de Sant Patrici a Irlanda, a Alemanya tenen per exemple la setmana blanca i la setmana de la recollida de la collita, a Anglaterra tenen els “BANK HOLIDAY” perquè abans el calendari laboral dels bancs el feia el mateix banc d’Anglaterra calendari que tots han pres com model, aquest bank holiday el fan en grups de dos principalment en divendres i dilluns i així tenir al manco 4 dies de festa.

Que els empresaris espanyols vulguin separar el calendari laboral del religiós és una cosa que demostra que a ALTERNATIVA no som radicals i que tot just cerquem la racionalitat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb