URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aparcaments al Port de Pollença 2.

Alternativa | 09 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article del nostre company Joan Cifre Cerdà.

 

APARCAMENTS AL PORT DE POLLENÇA

 

                El primer que s’ha de tenir clar quan parlam d’aparcaments és que és una batalla perduda. És evident que el nostre sistema de vida, amb dos o tres cotxes per vivenda, és clarament insostenible. A més a més s’hi han d’afegir tots el cotxes de lloguer, això als mesos de temporada alta fa inviable que tothom pugui aparcar prop del seu destí.

                Al darrer ple juntament amb el PSM, Esquerra i PSOE varem presentar una moció demanant que la zona blava anunciada pel batle fos gratuïta i el més limitada possible, al mateix temps demanàvem realitzar i executar un pla de millora amb mesures com: senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del port , condicionament i regularització. Davant l’argumentació de l’equip de govern i UMP, i essent els grups que presentàvem la moció minoria, vam acceptar esmenar la moció i llevar el punt referent a la gratuïtat de la zona blava (que té un cost d’entre 40 i 50 mil euros), amb el compromís de canviar els carrers i per aprovar el segon punt que fa referència a l’execució del pla de millora.

                Tot i acceptar l’esmena, nosaltres tenim clar que el sistema de l’ORA al Port és injust i ineficaç.  Com comentava en Tomeu Cifre del PSM a un comentari al bloc del seu partit, el batle va deixar clar que la distribució actual de l’ORA no seguia un criteris de regulació d’aparcaments, sinó per aconseguir més recaptació i que el negoci adjudicat a l’explotador fos rendible. També per això s’ha d’estendre més mesos dels necessaris, ja que els problemes d’aparcament al Port es concentren en 3 o 4 mesos (i si només s’apliqués aquests mesos tampoc seria rendible).

                S’argumenta que l’ORA ha de servir per regular els aparcaments i permetre als clients aparcar prop dels negocis de la primera línea. Si el problema  d’aquests negocis és l’aparcament ho tenen més que complicat,  ja que per qüestió de comoditat tenen la batalla perduda davant les grans superfícies. Personalment el plantejament hauria de ser global i estudiar quins tipus de negoci són rendibles a primera línea, mirar si els lloguers que es paguen són raonables i sobretot com podem fer que aquesta primera línea estigui en les millors condicions possibles i sigui més agradable pels visitant (les males olors en ple mes d’agost no ajuden massa).

                Hi ha una altra qüestió que com a resistent al Port em molesta, el batle va comentar que l’any vinent l’aparcament de la zona de Ports seria de pagament, llevat dels usuaris de la mateixa.  Resulta que si això és cert els que tenen una barca podran aparcar gratuïtament i els que tenim una casa haurem de pagar.

                En cas d’implantar-se l’ORA, s’hauria de respectar que els residents o empresaris que tenen un negoci a les zones blaves tinguessin una targeta que permetés, com a mínim, aparcar un breu temps de forma gratuïta, per descarregar o per aturar-se a ca seva de forma limitada. No és just que per descarregar la compra haguem de pagar.

                I el que és més important, abans de gastar-se 40 o 50 mil euros en un sistema que no solucionarà el problema, caldria fer un pla de mobilitat d’una vegada per totes. 

               Obra de Diana Larrea

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb