URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vuit anys de fum i 3

Alternativa | 12 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple del 11 d'octubre vam aprovar la renúncia al conveni de col·laboració amb el govern  per dur a terme la construcció d’un auditori al municipi ,per tal d’evitar perdre l’anualitat corresponent a 2011 del fons de cooperació local, tal i com permet la clàusula cinquena del Conveni ja que des del 2007 que es va firmar el conveni, l'Ajuntament la única cosa que ha fet va ser comprar el solar de can conill, sense executar les tasques de construcció. 

A l’any 2007 es va fer efectiva, a la signatura del Conveni, la primera anualitat per import de 172.704,06 €, quantitat coincident amb l’aportació econòmica corresponent al municipi de Pollença a càrrec del Fons de Cooperació Local. Quantitat que ara demana el Consell.

Com vam recordar al ple d'octubre; el que era al 2007 el portaveu del grup municipal del PSOE el  Sr. Serra de Gayeta ja va dir  a la sessió plenària d'aquell moment que estava en contra del conveni per l'auditori ja que el considerava "una maniobra electoral i una embaucada de fum perquè l’equip de govern no té clar el que pretén dur a terme amb aquesta obra ...” I el temps l'ha donat la raó igual que  a Alternativa, per desgràcia altres persones no van ser suficientment valents per aturar o reorientar aquest tema 

 Finalment les promeses de les dues darreres dues legislatures de gaudir d'un auditori d'en Moneo han terminat sense auditori i sense doblers. Hem perdut l'oportunitat de tenir una sala multifuncional adaptada a les necessitats i possibilitats de Pollença i hem perdut  milions d'euros. És cert que sense Moneo no s'hagués arribat als  10,2 milions d'euros que teòricament n'hi havia per fer l'auditori d'en Moneo ,però també és cert que s'hagués tengut els tres milions inicials que aportava turisme, i que altres municipis van utilitzar per fer millores per potenciar el turism. Igualment haurien tengut els milers d'euros dels fons d'inversió del 2008, 2009 i 2010 per invertir en tantes millores que necessita el nostre municipi i que ara hem perdut.

L'oposició hem fet la nostra feina amb la presentació conjunta al darrer ple d'una moció,que es va aprovar per unanimitat, demanant la signatura d’un nou conveni entre l’Ajuntament de Pollença i el Govern de les Illes Balears, i que sigui efectiu amb la mateixa quantitat econòmica que el conveni rescindit per la Consellera de Turisme, Joana Barceló, dins el mes de maig de 2011, i que l’objecte d’aquest nou conveni no quedi supeditat a la construcció d’un teatre – auditori, sinó que sigui el Ple de l’Ajuntament de Pollença, qui pugui elegir les inversions prioritàries i que contribuirien en la millora potencial turística del municipi de Pollença.

Com vam recordar al ple el Sr. Batle és corresponsable d’aquesta situació, encara que no l'agradi. Al seu dia era molt fàcil prometre coses però ara el Sr. Batle ha de lluitar per  recuperar els doblers. 

 I encara esperam com mínim una explicació i una disculpa pública dels responsables d'aquesta embabucada de fum.

 A continuació la moció que vam presentar conjuntament els grups de l'oposició i que es va aprovar per unanimitat.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb