URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La inconstitucionalitat del Govern del PP

Alternativa | 15 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un article del nostre company artanenc Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu publicar els vostres escrits a aquest bloc només ens els heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

El punt 3 de l’Article 3 de la sacrosanta i espanyolíssima Constitució diu exactament, (però, clar, en castellà): “La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció”.

Anem a pams: diu que les diferents llengües són una riquesa i un patrimoni cultural, com ho són el Museu del Prado, la Serra de Tramuntana, la Seu o el Quixot. Si esbuquessin el Prado o la Seu, s’atemptaria contra una riquesa que no té preu i un patrimoni cultural, un bé heretat del avantpassats (així defineix patrimoni el diccionari). Per tant, atacar la nostra llengua és un robatori d’una riquesa i una traïció al patrimoni cultural heretat. Si damunt hi afegim que hauria de ser especialment respectada i protegida, agredir-la i minoritzar-la a més de ser una insolència, és una inconstitucionalitat flagrant i per afegitó antiestatutari.

No basta l’espai que concedeix el diari per mostrar totes les agressions contra el català que va posant en marxa el govern del PP: Eliminació del dinamitzadors lingüístics, bilingüisme als Premis Ciutat de Palma (de Mallorca, no vos confonguéssiu), deixar de ser llengua vehicular a Cort, reducció del 57% al Cofuc, supressió de les subvencions ja compromeses a la premsa forana en català i a la OCB, enviar a filar estopa RTVMallorca, suprimir els doblatges de les pel·lícules en català (que TV3 oferia de franc i que per cert, també es podien veure en castellà...) I molts més greuges ofensius que no caben dins aquest espai i ni dins cap cap condret.

Per acabar-ho de confitar, la “inadmissible” favada (com diu l’UIB) i culejera de Cort de voler canviar el nom a Ciutat, que no treu cap en lloc i que també va contra l’Estatut. Així mateix són ganes de moure bues i munyir indiots per la cresta...

Vet aquí els defensors de la seguretat jurídica, que se passen per l’engonal la Constitució i l’Estatut d’Autonomia. I el Tribunal Constitucional espanyolíssim calla com un mort i, fent l’anguila, anirà ben alerta a posar mà de mestre a aquest desgavell.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb