URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Urxella número 26 ja és al carrer.

Alternativa | 26 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja ha sortit el número 26 de la nostra publicació en paper. Segurament l'haureu rebut a casa però si no fos el cas la podeu descarregar en pdf pitjant aquí: URXELLA en paper.

Destaquem aquí la secció de breus de la pàgina 3.

BREUS

La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc

Des d’Alternativa per Pollença volem mostrar la nostra més gran indignació davant les paraules del senyor Rafel Morro, que ha dit que no reinstal·larà la font de la plaça Major al seu lloc original, a la façana del seu negoci, i que denunciaria a l'Ajuntament si ho fa, i demanam que es reinstal·li la font al seu lloc original, que l'Ajuntament revisi la llicència donada al senyor Rafel Morro i que aquesta revisió sigui realitzada per un arquitecte diferent al senyor Rafel Balaguer, arquitecte municipal que ha permès aquest disbarat. Ja és hora que el batle  posi al seu lloc a un senyor que fa i desfà bens públics pensant només en els seus interessos privats, com ja va demostrar amb el tancament de la carretera vella de Lluc i ara amb aquests fets.  Al mateix temps volem mostrar la nostra repulsa a les paraules i actitud del senyor Rafel Morro que una vegada més mostra la seva manca de respecte pels béns públics. 


La fàbrica de Can Morató s'ha d'expropiar i rehabilitar

Volem fer públic el nostre desacord amb la idea del batle de desclassificar la fàbrica de Can Morató per  permetre la seva demolició. També volem dir que resulta totalment incomprensible que a hores d'ara encara ni tan sols s'hagi posat una multa als propietaris de la fàbrica, quan des de març del 2010 el camí públic de Can Joanot es troba tancat per perill de despreniments de la fàbrica. El més urgent és obrir el camí i aturar el deteriorament de la fàbrica. No ens podem permetre la pèrdua irreparable d'un bé actualment catalogat amb un gran valor històric, artístic i social per Pollença. El que s’ha de fer és tot el possible per complir la moció d'Alternativa que demanava a la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric que adoptés les mesures necessàries per aturar el deteriorament, multa coercitiva, declaració d'interès social a efectes d'expropiació, etc. No obstant això, s’haurien  d’apuntalar els murs per obrir el camí públic de Can Joanot i passar la factura als propietaris, tal com marca la llei. Pensam que el següent pas seria iniciar el procés per realitzar l'expropiació per interès social de la fàbrica, degut a l'incompliment greu per part dels propietaris o titulars del seu deure de conservar-ho o  pel perill de destrucció o deteriorament greu del bé.

Pollença diu NO als circs amb animals!

S’ha fet un pas més per acabar amb l’“espectacle” del circ que es fa amb animals, maltractant-los fent-los participar en espectacles penosos, lluny del seu hàbitat natural i totalment desnaturalitzats de les que haurien de ser les seves activitats diàries. Hem d'acabar amb els espectacles que fan patir els animals i amb el maltractament a éssers vius pel simple divertiment dels humans. Els animals han de viure lliures, en els seus hàbitats naturals. Hi ha moltes formes de fer circ i moltes més de viure i veure la natura. No fa falta haver de tenir caimans dins peixeres minúscules ni elefants en gàbies en les que no poden ni tombar-se. Pollença ja ha dit no als circs amb animals!

Despesa militar

Mentre baixen les pensions i els sous i augmenta l’edat de jubilació, la despesa militar a Espanya és de més de 17 mil milions d’euros. Aquesta és la hipocresia del capitalisme i de les guerres que el sustenten. I encara ens volen fer creure que no hi ha diners i que s’ha de retallar. Font: Informe del Centre d’Estudis per la Pau JMDelàs.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb