URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Alternativa | 27 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ordre del dia del proper ple extraordinari del dijous 29 de desembre a les 9:00h.Els comentaris dels punts es fonamenten en la comissió informativa que es va fer el passat dijous.


1- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal de la taxa per l'assistència al projecte socioeducatiu "Escola Viva" del Port de Pollença.

A aquestes taxes només havia presentat al·legacions el PSM, però al haver estat presentades fora de termini l’equip de govern ni tan sols les ha considerat, el que no ens sembla correcte.

2- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l'establiment  de l'ordenança reguladora dels preus públics de l'Escola d'Adults de Pollença.

 

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM. L’equip de govern va rebutjar la major part de les al·legacions indicant que l’import dels preus públics ha de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de  l’activitat realitzada. Només es van mostrar partidaris d’estudiar la gratuïtat del curs d’acollida linguïstica en català.

Consideram que l’equip de govern ha de tenir en compte que quan existeixen raons socials, o d’interès públic que així  l’aconsellen, es poden fixar preus públics per baix  del límit previst. I que  com mínim als preus dels cursos de l'escola d'adults d'alfabetització nivell 1 i nivell 2, i acollida lingüístiques en castellà s’hauria de considerar els 50 euros com una fiança que es tornarà  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos.


3- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida i tractament de residus

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM, CxI i Esquerra A partir d’aquestes al·legacions van detectar diversos errors en la memòria de la modificació de les taxes. Per altra part es van comprometre a assumir diferents al·legacions per les taxes del 2013, ja que en aquest moment no n’hi ha temps material per realitzar-les per falta d’informació o mitjans. Es revisaran diverses categories, s’està fent feina per cobrar a la Base, millores a la deixalleria ... i s’iniciarà el pla amb l’objectiu d'assolir majors proporcions de reciclatge i millorar els aspectes qualitatius de la gestió dels residus als generadors singulars qualificats. Una feina que ha donat molt bons resultats a Sant Llorenç de Cardassar (estalviant-se 120.000¬ anuals per la reducció dels fems que s'envien a la incineradora)(informe 2010)


4- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora d l'impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa úrban.

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM,  i Esquerra. L’equip de govern va acceptar una rebaixa del 75% de l’impost en cas de donació o herència, per a ús com hagitatge habitual dels hereus o beneficiats. Respecte a la nostra petició de baixa el tipus de gravamen del 17 al 14%, només van acceptar reduir el tipus a un 16%.


5- Nomenament de volcals representants municipals a la Junta Rectora del Consorci d'Aigües de Pollença

No havia constància de que aquesta Junta s’hagi reunit mai, l’oposició tenim dos membres que serien Mª del Mar del PSOE i Tomeu del PSM.


6- Aprovació, si procedeix, de la modificació del conveni de col.laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la gestió del SEPREISAL signat dia 8 de juny de 1984.

Una bona notícia
per les arques municipals . aquesta modificació suposa que el Consell es fa càrrec del que era l’aportació municipal al servei de Bombers de Mallorca (Serpreisal)

7- Ratificació, si procedeix, de l'acord adoptat per la Junta Rectora del Consorci Mirall Pollença, en sessió ordinària celebrada dia 14 de desembre de 2011, de liquidació i dissolució de dit Consorci Mirall-Pollença

Es produeix la liquidació i dissolució d’aquest consorci, la notícia sorprenent és que no s’ha trobat cap expedient.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb