URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

NO a l'aeroport a la zona nord de Mallorca

Alternativa | 28 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Pareix mentida que no n'aprendrem mai! Des del GOB ens avisen del disbarat i avui ja ho trobem a la premsa. Sembla que el nou govern estatal pitja fort i tenir un ministre de turisme canari ja tindrà les seves conseqüències, ja que s’importarà el model canari basat en la comoditat del client com a prioritat.

La premsa ha confirmat que abans de 2014 es començarà a construir el nou aeroport de Mallorca, la nova instal·lació aeroportuària estarà situada prop de Santa Margalida i és una vella reivindicació de les associacions hoteleres de nord de l’illa, ja que entenen que amb l’aeroport al sud de la mateixa, el turisme d’hivern se decanta per Portals Nous i la zona de Andratx per la proximitat de l’actual aeroport de Son San Joan deixant la zona nord fora poder competir amb la zona sud de l’illa.

El nou model és una còpia del de l’illa de Tenerife a Canàries, dos aeroports: un a la zona nord, el més antic nomenat Los Rodeos i un al sud de l’illa nomenat Reina Sofia, que està al cor de la major zona turística de Tenerife, la zona de “Los Cristianos”.

La nova instal·lació aeroportuària serà més petita que la de Son San Joan, atès que tot just tindrà una pista en servici i no dos com la del futur Palma de Mallorca Sur, i tampoc tindrà zona militar. Segons diuen la nova instal·lació crearà més de 1.500 llocs de feina directes i uns 1.000 indirectes. El que no diuen ni l'Estat ni la premsa és la gran destrossa que això suposarà pel medi ambient i pel territori. Amés dels renous dels veinats. 

Tot això ha esclatat atès que la polèmica companyia irlandesa de baix cost RYANAIR ha sol·licitat un “hub” (centre de operacions) al vell Son San Joan i el trasllat al nou “Palma de Mallorca Norte” una vegada que estigui enllestit.

Si la notícia és confirma del tot, ens queden anys de fortes lluites i de mobilitzacions importants. No volíeu PP... idò tassa i mitja.

 

Foto per cortesia de air-valid.es

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb