URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Alternativa | 30 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Valoració inicial del ple extraordinari de dijous 29 de desembre a les 9:00h. En primer lloc dir que no han assistit el nostre regidor Pepe García i en Miquel Ramon de Cxi, i a més  s'ha absentat abans de la finalització del mateix en David Alonso del PP. En Joan Ramon Mateu ha justificat l'absencia del seu company per motius laborals i la hora inadequada per les dates que estem, l'anecdota la donada en Nadal Moragues d'UMP fent una replica a l'intervenció d'en Joan Ramon Mateu diguent "que ell no tenia soci i havia tingut que tancar el seu negoci".


1- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal de la taxa per l'assistència al projecte socioeducatiu "Escola Viva" del Port de Pollença.

Aprovada am els vots a favor de l'equip de govern i del PSIB-PSOE i ESQUERRA, en contra de UMP i PSM i abtencio d'A i Cxi. S'ha tingut en compte l'alegació segona del PSM malgrat que estava presentada extemporeament de ser el regidor de serveis socials qui doni compte la Junta de Govern  de les excepcions i bonificacions de la taxa.

2- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l'establiment  de l'ordenança reguladora dels preus públics de l'Escola d'Adults de Pollença.

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i abstenció de la resta. Aquí han disfressat la nostra alegació de que l'import dels cursos d'albabetització i català fosin fiança envers de preu públic, per poder tonar aquest import a l'interessat en cas de que aquest completés el curs, al final han decidit esmenar l'ordenança amb una bonificació del 100% del curs si aquest assisteix al 80% de les classes.

3- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida i tractament de residus

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern, en contra de CxI, PSM i ESQUERRA, abstenció d'A i PSIB-PSOE i UMP, sense dubte el punt estrella del matí, després d'un intens debat de promeses electotals i pujades de taxes, el batle ens ha dit que el cost real d'un habitatge particular es proper al 400 euros, nosaltres hem reclamat que es faci l'estudi definitiu i que cada categoria pagui el que li petoqui i després ja cercarem les causes dels imports d'aquestes taxes i reclamarem a qui pertoqui, hem posat l'exemple de TIRME, no podem seguir discutint un tema tan seriós com aquest sense unes dades fiables damunt la taula.

4- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora d l'impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa úrbana.

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de Govern i PSIB-PSOE i abstenció de la resta de grups, s'ha estimat parcialment la nostra alegació que demanava un 14% envers del 17% proposat per l'equip de govern, al final el tipus de gravamen quedarà al 16%, a la nostra exposició en donat dades del municipi de Campanet on amb un 26% de tipus de gravamen l'import d'aquest impost pujava a la meitat que el nostre. Hem insistit que el nostre problema no és te tipus de gravamen si no de les valoracions que el la Direcció General del Cadastre té dels solars pollencins, ja li hem comentat a l'equip de Govern que en un futur proper Alternativa proposaria la solicitut a aquesta Direcció General del Cadastre d'actualització a la baixa d'aquests valor, esperem tenir el recolzament de tots els grups.


5- Nomenament de volcals representants municipals a la Junta Rectora del Consorci d'Aigües de Pollença

Aprovada per unanimitat, s'han anomenats com representants na Maria del Mar Sastre (PSIB*-PSOE) i en Bartomeu Cifre (PSM), també s'ha solicitat a la Conselleria que si aquest consorci no té activitat, com els darrers 10 anys, es dissolgui.


6- Aprovació, si procedeix, de la modificació del conveni de col.laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la gestió del SEPREISAL signat dia 8 de juny de 1984.

Aprovada per unanimitat, en Miquel Angel Sureda d'ESQUERRA ens ha fet una exposició, els servei d'emergències té un cost pel Consell Insular de més de 10 milions d'euros, d'aquests 10 milions 3.5 eren aportacions dels Ajuntaments, en Bartomeu Cifre del PSM, ha comentat que aquesta decisió del Consell Insular no "perdoni als ajuntaments amics" que encara no estan al dia amb el pagament d'aques servei.

7- Ratificació, si procedeix, de l'acord adoptat per la Junta Rectora del Consorci Mirall Pollença, en sessió ordinària celebrada dia 14 de desembre de 2011, de liquidació i dissolució de dit Consorci Mirall-Pollença

Aprovada amb el vots a favor de tots els grups a excepció nostra que en hem abstés, més que res per l'ausència de documentació justificativa de les obres fetes al seu dia, s'han extraviat tots els expedients.

Al final del ple, s'ha informat de la possibilitat d'un altre ple extraordinari per dia 5 de gener a les 12:00 hores, els temes que es volen tractar a aquest ple són:

- Les alegacions al pla hidrològic

- Nomenament de representants municipals a Caixa Colonya de Pollença.

Manel Fontdevila 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb