URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bé està el que bé acaba.

Alternativa | 04 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer Consell d’EMSER es va tractar  la revisió  diversos contractes  de cessió de drets d’aigua que es va aprovar per unanimitat. O sigui es va aprovar l’inici de les actuacions per rescindir el contracte del pou de Can Sales i fer una reordenació del caudal de Can Comes (Arguta S.L) També es va parlar de regularitzar el caudal del pou de Gotmar. I de regularitzar el pou de Can Collet. Pensam que a més a més també caldria revisar els pous de Cal Gall, Son Vila, Can Feliu.

Com sabeu a Alternativa hem denunciat en diverses ocasions el tracte de favor a l’empresa Arguta S.L. (article anterior). Un tema pel que vam anar a declarar com testimonis a la Guàrdia Civil (veure article).

Finalment s’ha demostrat el que ja vam denunciar fa més d’un any;el volum d'aigua que s'extreia dels pous gestionats per Arguta S.L. no arribaven al volum mínim anual que es pagava. Aquestes denúncies no van evitar al gener de 2011 la firma d’un contracte al que es pagava per una quantitat  d’aigua que no s’extreia. Aquest darrer contracte per dos anys és de 58.850 €/anuals, IVA exclòs.

Ara l’informe tècnic que es va presentar al Consell d’administració demostra que ni al 2010 ni al 2011 s’ha extret res d’aigua del pou de Can Sales, i que els diversos intents de posar el mateix en funcionament han estat infructuosos. El que venien dient els tècnics de l’Ajuntament fa anys i que no va evitar el darrer contracte de gener del 2011, on figurava un cabal màxim de 300.000 m3/any, i on no figurava cap penalització o reajustament del preu pactat en cas de no poder extraure aigua d’algun pou per circumstàncies físiques.

 Al pou de Can Comes, que al contracte figura amb 50.000 m3/any, si que s’han extret 154.382 m3 al 2010 i 200.002 m3 fins a final d’octubre de 2011, per això també es va aprovar la necessitat de reordenació de cabdals per no incomplir la quantitat màxima autoritzada d’extracció. A aquest cas cal indicar que Arguta S.L  fa d’intermediària ja que no es propietària del pou, i consideram que s’hauria de comprovar la legalitat d’aquest tema abans de  gener del 2013 que és quan finalitza l’actual contracte.

En definitiva els intents de treure aigua a l'estiu del pou Can Salas, , fa vint-i-una anys que són intents ja que no n’hi ha aigua. Vint i un anys i sis  consistoris per arribar a aquesta conclusió, però bé està el que bé acaba.  


 Andrés Rábago - El Roto - , un dels nostres humoristes de capçalera, acaba de presentar un nou llibre més que recomenable, "Viñetas contra la crisis". 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb