URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Alternativa | 08 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Binimel·là forma un conjunt amb molt d’encant, a la dreta d’aquest arenal hi ha un seguit de caletes de petites dimensions amb diferents tipus d’arenes i aigües ben clares que amb el dia  tan solejat, fa ganes tirar-s’hi.

Té una petita zona humida formada per la desembocadura del torrent de Salairó, és considerada d’un gran valor ecològic, se troba darrere l’arenal i com fa bon dia s’hi pot observar molta activitat. Veim diferents tipus d’aus: caps blaus, fotges, algun limícola. Les libèl·lules i cavallets del diable estaven ben actius però el millor va ser poder observar durant una bona estona com una serp d’aigua (Natrix maura) intentava caçar peixets de considerable mida, en va arribar a enganxar un, tot i que li escapà.

Aquesta platja també té un sistema dunar on s’hi feren algunes actuacions puntuals per regenerar-lo i protegir les dunes que s’havien degradat molt  per la gran afluència de públic en temporada alta durant molts d’anys i sobre tot per els aparcaments incontrolats.

També hi hagué intents urbanístics als anys vuitanta que pareix que s’aturaren a temps tot i que deixaren algunes construccions i amples vials.

A l’hora de dinar anam a una de les caletes que havíem esmentat al principi i com no podem resistir-nos hem de pegar un capfico i prendre una estona el sol.     

                                                                                                             ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb