URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dret i deure van units.

Alternativa | 12 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

   A Alternativa per Pollença ens oposam a  l'avantprojecte de la llei de modificació de la Llei de la funció pública que proposa el govern del Partit Popular a les Balears i que pretén buidar de contingut la normativa sobre llengua vigent a les Illes Balears, i variar el coneixement del català; passant de requisit a simple mèrit, fet que suposa rebaixar una de les dues llengües de la comunitat, en aquest cas el català, a un rang eminentment inferior.

 

Aquest avantprojecte suposa un atac sense precedents a la Llei de Normalització Lingüística que es va aprovar per unanimitat l'any 1986, després de segles de persecucions de la llengua catalana. Encara avui en dia el català es troba a una situació precària en un gran nombre d'àmbits d'ús social i, per això, la Llei de Normalització Lingüística resulta encara necessària i imprescindible com a instrument per aconseguir la potenciació de l'ús natural de la llengua, per a la integració de les persones nouvingudes i per a la convivència de la ciutadania. A més a més consideram que cap canvi de la llei de normalització, pel fet de tractar-se d’un dels principis bàsics de cohesió social, es pot fer sense consens. És un bogeria fer de la llengua un instrument polític i canviar la legislació de la mateixa en funció del color polític que governi.

 

No es pot posar en dubte que la llengua catalana, històricament i socialment representa una manera de ser, de sentir i d’expressar una personalitat. I és lògic i no pot negar-se que la llengua catalana mereix una protecció especial, en un context de globalització despersonalitzadora i després de dècades de dures dificultats . En un país realment bilingüe, el coneixement del català és integrador, i el seu desconeixement desintegrador. És necessari que qualsevol persona que accedeixi a l'Administració pública necessiti conèixer la llengua catalana perquè els ciutadans puguin fer ús del seu dret a usar-la.  Si un ciutadà particular té el dret a fer servir el català, és obvi que l’Administració que li dóna té el deure particular d’atendre aquest dret en la mateixa llengua. Dret i deure van units.

 

L'Ajuntament de Pollença ha d'actuar en conseqüència al que vam aprovar al passat ple de setembre (només el PP es va abstenir) .

 

Primer.- L'Ajuntament de Pollença considera imprescindible que el coneixement del català sigui un requisit per accedir a l’Administració autonòmica, insular i local de les Illes Balears.

 

Segon.- L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a retirar l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat autònoma de les Illes Balears que pretén eliminar el requisit de coneixement del català per accedir a l’Administració autonòmica.

 

Tercer.- L'Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes Balears i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat.”

 

I per això en aquest moment els grups polítics estam fent feina per consensuar unes al·legacions conjuntes manifestant la nostra disconformitat amb l’Avantprojecte.

 

També us recordam que podeu presentar les al·legacions a títol individual al registre de l'Ajuntament fins demà

 Model Al·legacions OCB

Més informació a

http://ciutadansperlallengua.blogspot.com/

Dibuix original del nostre company Miquel Trias.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb