URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Alternativa | 13 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Volem mostrar públicament el nostre rebuig a les al·le gacions encarregades per batle i realitzades per l'arquitecte municipal que  demanen modificar el Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) i que pretenen eliminar la zona humida de l'Ullal per  urbanitzar-la.  A més demanam la retirada d'aquestes al·legacions i que es mantingui l'actual delimitació de la zona humida de l'Ullal. (alguns articles anteriors).

Ara que el PHIB torna estar a exposició pública fins al 31 de gener de 2012, l'Ajuntament ha preparat unes al·legacions que significarien un retall molt important de la zona humida de l'Ullal i donar lloc a desenvolupaments urbanístics impensables amb la cartografia actual. Les al·legacions preparades per l'arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, ens semblen impresentables. A part de  que el senyor arquitecte municipal fa afirmacions totalment impròpies d'un tècnic (desqualificant a altres tècnics, a l'ex-consellera de medi ambient, acusacions de falsedat documental...).. L'arquitecte no té suficients coneixements de geologia, ni biologia per assegurar, com fa a les al·legacions, la inexistència històrica de la zona humida de l'Ullal, i només es fonamenta per fer aquesta afirmació categòrica, i posar en dubte als tècnics de la conselleria de medi ambient, en observacions superficials i  fotografies aeris. Caldria demanar a l'equip de govern per què ha estat l'arquitecte municipal i no  el tècnic de medi ambient qui ha realitzat aquestes al·legacions

El que cal fer a l'Ullal no és una urbanització sinó  el que diu el Pla Hidrològic; "Restauració d'habitats", i "Potenciar ús educatiu, turístic, recreatiu." i integrar la zona humida dins una  mini-xarxa d'espais naturals del nord de Mallorca, en el que hi hauria a més les zones humides de s'Albufera, l'Albufereta, Maristany i la Gola, a més d'altres espais naturals públics actualment semi-abandonats o (al menys no gestionats adequadament) com el bosquet de Bòquer, el puig de Santuiri... 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb