URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font

Alternativa | 18 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al març del 2011 el ple va acordar per unanimitat la reposició de les aixetes municipals al seu lloc original .

 - A l'encreuament del carrer Mena i carrer de l'Horta, n'hi havia des de 1870 una aixeta i capella ( a l'arxiu històric hi ha un dibuix de l'época), que va ser destruida.

-  A la plaça Major hi havia des de 1894 un aixeta i una capella de  pedra amb dos cossos col·locada amb un semi empotrament a la façana de l'edifici de can Teresa. Aquesta font va ser retirada en el transcurs de  l'execució de les obres suposadament de reforma i rehabilitació de can Teresa, i està dipositada en els magatzems municipal.

A la llicència que es va donar al propietari no es va imposar cap condició específica en relació a l'aixeta existent i al lloc exacte on es trobava actualment s'ha obert un portal.

  A partir de l'acord municipal de març de 2011, l'arquitecte municipa, Rafel Balaguer, va fer un informe el 17 de juny  on donava quatre alternatives:

La 1 i la 2 situaven la font a les façanes de Ca na Teresa, cap a la plaça o al carrer Colon.

L'alternativa 3 situava la font al a mitgera de l'edificació entre ca na Teresa i l'edifici del costat a la plaça.

L'alternativa 4 situava la font a la peixateria, on n'hi ha un projecte de nou edificació.

L'arquitecte considera que l'alternativa 4 és la més idònia, atès que la façana és pràcticament central a la Plaça i és de propietat municipal. Una opinió que no compartim. La font s'ha de reinstal·lar a la façana on ha estat duratn 117 anys.

 Fa mesos que el batle va dir que el ple havia de decidir sobre aquest tema. Nosaltres el tenim molt clar ja és hora re reinstal·lar de la font al seu lloc. Per això vam dedicar el nostre fogueró a la font que vam indultar i reinstal·lar al seu lloc.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb