URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Alternativa | 24 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Avui publicam l’ordre del dia del primer ple de l’any, un ple molt interessant que promet ser intens i llarg amb molt de temes importants. Us esperam a la sala de plens de l’Ajuntament aquest dijous 26, a les 20:00. També podeu sentir el ple en directe a Radio Pollença, si la tecnologia ens respecta procurarem informar dels punts del ple i respondre als vostres dubtes al nostre perfil de facebook

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Ratificació de les al·legacions presentades per la Batlia a l’avantprojecte de la nova Llei General de Turisme de les Illes Balears. Ens ha sorprès molt negativament la segona al·legació que ha registrat la batlia, on es demana que es puguin concedir llicències d’obres de manteniment o reforma a habitatges turístics vacacionals que es trobin fora d’ordenació.

2.- Aprovació, si procedeix, de la determinació de càrrec amb dedicació exclusiva i retribució corresponent. L’equip de govern demana una quarta dedicació exclusiva pel regidor de personal, oficina d’atenció ciutadana i noves tecnologies. Una petició difícil de justificar a un moment que cal austeritat i donar exemple per part dels polítics.

3.- Ratificació de la resolució de Batlia núm. 18 de data 09.01.12 relativa al nomenament de representants municipals davant l’Assemblea General de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença  Són Joan Porto a proposta del batle i Pere Antoni Nadal a proposta d’Esquerra. Els suplents són Joan Xumet i Pep Andreu Martorell.

4.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN i ERAM referent a Cala Castell    Simplement es tracta de sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient la seva implicació  per fer efectiva la Llei de Costes a la que es troba l’accés públic a Cala Castell.

5.- Ratificació de la resolució de Batlia núm. 38 de data 12.01.12 relativa a la proposta d’al·legacions presentada davant l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 30/2007, de 27 de març, de la funció pública de la CAIB . Ratificar les al·legacions signades per tots els grups en defensa del català. (article)

6.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de batlia de les al·legacions a presentar Pla  Hidrològic de la Demarcació de les Illes Balears 

7.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; UMP; PSM-EN; i ERAM referent a les al·legacions al pla Hidrològic de les Illes Balears

Es tracta de mantenir o no la protecció de la zona humida de l’Ullal, per primera vegada aquesta legislatura es podrà visualitzar realment on es troba cada grup polític respecte al model econòmic i ecològic que volem per Pollença. Veurem qui som els que parlam sincerament de desenvolupament sostenible i volem mantenir la protecció d’una de les tres zones humides de Pollença, i qui aposta per mantenir un model caduc i depredador que ha destrossat els espais naturals i paisatges de Pollença. Podem apostar per continuar el suïcidi econòmic col·lectiu de més cement i habitatges buits o potenciar el model d’un turisme alternatiu com el que hem iniciat a Pollença amb l'únic Centre de Turisme Ornitològic de les Balears, i un dels primers d'Espanya a la zona humida de la Gola.

 Ara no val omplir-se la boca de paraules guapes,  i dir que s’estima  Pollença quan es destrueixen els seus actius naturals per benefici d’uns pocs. Tampoc val justificar una desprotecció de la zona humida de l’Ullal amb una futura desprotecció de Cala Carbó i un suposat canvi d’edificabilitat..  ara cal votar i demostrar on està realment cada partit.

8.- Aprovació, si procedeix, de la cessió del contracte administratiu de gestió del servei públic de l’explotació del bar del poliesportiu i bar del pavelló de Pollença 

El contracte està fet amb una comunitat de bens (una irregularitat)  i ara passarà a un dels seus comuners

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; UMP; PSM-EN i ERAM per l’aprofitament del centre multifuncional “Miquel Capllonch” del Port de Pollença    

Demanam l’adequació d’un centre per a joves i oferir facilitats per realitzar més activitats a aquest espai.

10.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; UMP; PSM-EN i ERAM per a la reestructuració del horaris del transport públic que comunica el municipi de Pollença interior i exteriorment 

Demanam que es demani a l’empresa de transport una revisió dels seus horaris i una millora de les aturades del nostre municipi.

11.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora del sistema especial de pagaments

L’equip de govern ha presentat una al·legació  demanant un límit quantitatiu a la bonificació del 2% per tal que no pugui suposar un descompte als rebuts superiors als 100 euros.

12.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de la Corporació Municipal 2012

Hem de felicitar a l’equip de govern, ja que presenten els pressuposts al mes de gener i després de fer un bon grapat de reunions amb tots els grups.

13.- Inici expedient de resolució del contracte administratiu de la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta en règim de concessió

La situació de la piscina coberta és molt preocupant i ha hagut incompliments tant per part de l’empresa gestora com de l’Ajuntament.

14.-  Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia 

3.- Precs i preguntes.”

El que cal fer a l'Ullal no és una urbanització sinó  el que diu el Pla Hidrològic; "Restauració d'habitats", i "Potenciar ús educatiu, turístic, recreatiu." com s'ha fet amb el centre de turisme ornitològic de la Gola. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb