URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea Plataforma Avançam

Alternativa | 28 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Avui a Porreres es fa l’Assemblea General Ordinària de la Plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel Dret a Decidir, Avançam. A la candidatura que es presenta i que es vota avui a la Junta Coordinadora de la Plataforma, es troba el nostre company de Diògenes Guillem Caldentey (regidor d’Artà d’ICV) i Joan Ramon Mateu (company de CiU a l’Ajuntament).

La plataforma Avançam la constitueixen més de cent edils de municipis de les Illes. Les mocions que han presentat reclamant el reconeixement del dret a decidir i el dret a l'autodeterminació i la redacció d'una llei sobre consultes populars varen ser aprovades a quinze localitats: Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró, Porreres, Felanitx, sa Pobla, Pollença, Bunyola, Sencelles, Capdepera, Sant Joan, ses Salines i Montuïri. 

Al ple de juliol del 2010  es va aprovar la moció conjunta que vam presentar amb el PSM sobre el dret a decidir i consultes popular (nomes el grup PP-UMP es va abstenir). És tractava d'una moció instant al govern a legislar el dret a decidir, en tots els àmbits, de tots els pobles. (article).

Ara la plataforma de regidors pel dret a decidir Avançam es reactiva i l’assemblea d’avui es fixaran els objectius i les actuacions que s'han de dur a terme aquesta legislatura.

El mateix PP que promou un referèndum a Maó per canviar el nom de la ciutat  va vetar al Parlament la llei de consultes populars, que promovia PSM-IV-E i que hauria permès fer referèndums vinculants en els àmbits municipal, insular i balear. La majoria absoluta del PP impedí que s'iniciàs la tramitació de la llei de consultes populars, més ambiciosa que la catalana, perquè hauria permés referèndums vinculants si se superava el 50% de participació. Els vots de PSM i PSOE no bastaren

Com sabeu a Alternativa per Pollença sempre hem defensat que cal avançar al sistema democràtic i que al segle XXi la democràcia representativa és insuficient i cal  recuperar la democràcia en estat pur,democràcia directa i participativa tal com la van exercir els seus inventors atenencs. Els ciutadans han de tenir una major participació a la presa de decisions polítiques i s'ha de facilitar la seva capacitat d'associar-se i organitzar-se de tal manera que puguin exercir una influencia directa en las decisions públiques...

 


Dibuix original del nostre company Miquel Trias, i el seu desig;

Entre les coses que m'agradaria fer en aquest nou any, seria enviar directament a la claveguera aquests polítics enemics del poble, que només compleixen segons quines promeses electorals.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb