URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Alternativa | 31 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El 16 de gener va sortir la Sentència 21/2012 del Jutjat contenciós administratiu número 1 desestimant el recurs conjunt que vam presentar amb el GOB on demanavam  la revocació de les llicències donades a l´Unac 33 de Ca’n Botana (Cala Molins ). No sabem per quina raó els companys de Convergència van tenir la sentència abans que nosaltres mateixos i la van publicar sense cap valoració.

A la secció Can Botana trobareu un bon grapat d’articles i informació sobre aquest tema.Cal recordar que al Pla General d'Ordenació Urbana de 1990 es podien construir habitatges plurifamiliars, com s’ha fet ara. Però  Pla d'Ordenació Turística 1995 es va apostar per la necessitat de preservació del medi  com a elements determinants per a la consecució d'una oferta turística qualificada i diversificada. I dins aquesta filosofia es va considerar que als solars de  Can Botana només s'havien de construir habitatges unifamiliars aïllats, que és el que encara es trobava al 2007... El retard en la tramitació del POOT és el va permès a   l'Ajuntament donar llicències per realitzar habitatges plurifamiliars.El que no era lògic fer a 1995 es va fer al 2007.

Per desgràcia vam arribar massa tard i a pesar de que amb el GOB  hem fet tot el que es trobava a les nostres mans per evitar aquest atemptat paisatgístic, arribant als jutjats, no el vam aconseguir. Però la nostra derrota no ha estat ara sinó que va ser quan es va esbucar Can Colom i els pins del seu entorn, digués el que digués la sentència això ja no tenia solució.

A la sentència trobareu els arguments jurídics i urbanístics del tema. Considera el jutge:

- Que el projecte de la dotació se serveis no necessitava d'aprovació inicial ni de tràmit d'informació pública al no ser un vertader projecte d'urbanització.

- Que les parcel·les de la Unac-33 tenen accés rodat.

- Que no es vulnera la norma complementaria municipal relativa a la capacitat de població.

- Que no era necessària la reparcelació en la UNAC 33.

 

El paisatge i el patrimoni arquitectònic és el patrimoni de tots perquè es la memòria del poble i un valor econòmic de primer ordre en un municipi turístic com Pollença. 
Nosaltres continuarem lluitant per que  els interessos econòmics d'uns pocs (que sovint són venuts com els interessos de tothom) destrueixin el passat i hipotequin el futur de tots. Un suicidi col·lectiu que  està destruint el nostre patrimoni comú. Una voraçitat destructiva que vol continuar a Cala Carbó, l'Ullal, la fàbrica, Can Franc...

 No hem perdut nosaltres, tot el municipi ha perdut però no ara sinó quan es va deixar esbucar Can Colom i els pins del seu entorn. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb