URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes de febrer

Alternativa | 29 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Precs i preguntes del darrer ple. Les respostes són del batle si no s'indica el contrari.

PRECS

 - Tornam a recordar i demanar l'execució d'una sèrie de mocions aprovades a l'anterior legislatura que no s'han realitzat:

- Portar al ple l'expedient per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu "prolongació de la Gola" il'expedient per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl. El batle ens ha donat potestat per tirar aquest tema endavant.

- Obrir diligències prèvies de la situació del Camí públic del Coll d'en Patró. 

- Realitzar un estudi  sobre la contaminació del torrent de Sant Jordi. Pensa que no s'ha de realitzar. Per això serveixen els acords del ple? Increïble.

- A la carretera MA 2200, Al tram comprès entre el CP Joan Mas i el desviament cap a Llenaira de la carretera MA 2200, l’asfalt es troba en molt mal estat,  i s’han fet uns clots cada vegada més grossos. L’Ajuntament pot instar al Consell que ho arreglin. S'ha parlat amb el Consell. Vam aprofitar també per recordar  la necessitat de fer un pas de vianant a la rotonda de Can Berenguer per accedir al camí peatonal.

- Podien posar grava als clots de l’aparcament davant de l’institut, al carrer Mare Alberta.

El regidor de serveis va dir que es faria  i ja s'ha fet

- Demanam una neteja i vigilància de la zona enjardinada a la circumval·lació darrera del col·legi del Port de Pollença.

Es farà.

PREGUNTES.

- Ens podien explicar en que s’han fonamentat per recórrer la sentència 5/12 que declara la nul·litat de la subrogació d’una de les treballadores de l’Ajuntament a la UTE Neteja Viaria Pollença.

Era una subrogació que pensam que es vàlida, i com ara no hi ha el servei es pot fer un acomiadament objectiva. No estam d'acord.

- L’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer va registre un escrit a L’Ajuntament en la que acusa a altre funcionari  de l’oficina d’obres  d’un “acte d’autèntica deslleialtat institucional” simplement  per facilitar a un regidor accés a informació com marca la llei. El mateix arquitecte a les denúncies interposades contra comentaris apareguts als nostre blog ha inclòs amb evident mala fe (ja que poc o res tenen a veure amb les denúncies) escrits registrats del funcionari d’obres citat criticant una actuació de l’arquitecte, i escrits de particulars,  en referència al citat funcionari d’obres.

Què mesures ha pres el batle en referència a aquests escrits? Ha cridat a l’ordre a l’arquitecte? S’ha posat en coneixement de l’arquitecte les obligacions i deures dels funcionaris en referència als càrrecs electes i el seu dret a la informació?

- El batle ha parlat amb els afectats. Eren dos temes totalment diferents. Intentarà arreglar el tema dins l’àrea d’urbanisme.

- Quan pensa el batle obrir expedient sancionador  als propietaris de la fàbrica de Can Morató pel seu incompliment reiterat de la llei de Patrimoni. Li recordam que la inactivitat sancionadora per part de l’Ajuntament pot ser considerada prevaricació passiva.

Han iniciat l’ordre d’execució, s’ha obert el camí. Van enviar uns informes tècnics al Consell que no s’ha pronunciat. És un tema molt complexo. No obriran cap expedient sancionador fins que no tinguin clar que faran amb la fàbrica. No es poden fer parts i quarts d'aquesta manera.

- Segon la premsa els propietaris de Cala carbó s’ha reunit en dos ocasions amb representants del govern. Ha participat el batle d’aquestes reunions? Se l’ha informat de les mateixes?  No. No. Massa falta de comunicació i d'enteniment entre el batle i el seu partit, més que preocupant.

- Com pensen arreglar el tema de les subvencions i ajudes econòmiques del 2011, pressupostades però que legalment no poden convocar dins el 2012.

Contesta el regidor d'esport; estan estudiant la solució fer una convocatòria ordinària i altra extraordinària.

- Podia explicar a aquest ple quines són les dificultats per col·locar la font de la Plaça Major al seu lloc?

L’hem de debatre, vol unanimitat. Increïble les voltes que l'està donant el batle a aquest tema

- Per quina raó l’edifici municipal es troba encara amb un comptador elèctric d’obra?

Estan pendents de canviar les línies actuals que no suportarien més potència.

- Ens podien explicar exactament quina és la situació actual en referència als complements de productivitat de funcionaris i personal laboral.

Dilluns i dimarts comencen les reunions i entraran a discutir en detall com seran les seves aplicacions.  No ha hagut cap intenció de suprimir-les.

Eneko en Interviu.

 

Carta a un amigo estÚ donde estÚ (en record de Xicu Lluy).

Alternativa | 28 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  L'amic Juan Negreira ens ha enviat aquest text en record de Xicu Lluy,  que la terra li sigui lleugera.

Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com 7

Carta a un amigo esté donde esté.

 El  pasado miércoles 22 de febrero ha fallecido mi buen amigo Xicu Lluy. Después de tres años de luchar contra el cáncer, éste le ha acabado venciendo a los 48 años de edad.

En esta carrera de obstáculos que es la investigación histórica, uno llega a conocer a mucha gente. La mayoría acaban en el rincón del olvido, otros, siempre los hay, no los olvidas por la puñalada trapera que te dieron, y unos pocos, muy pocos, acaban formando parte de tu vida con su amistad. Xicu Lluy era uno de estos últimos. Buen historiador, buen periodista, pero sobre todo de una extraordinaria calidad humana. No era difícil hacerse amigo suyo, era uno de esos casos excepcionales de buena persona, afable, buen contertulio y, sobre todo, una de las pocas personas que puedo decir a ciencia cierta que era honrado e íntegro. Honradez e integridad que incluso se dejaba entrever en sus trabajos.

Todavía recuerdo nuestro primer contacto, allá por el año 92 cuando él estaba en Barcelona. Yo acababa de publicar mi primer libro, y Xicu me llamó para solicitarme información de los ibicencos que aparecían en él. Desde entonces hemos mantenido una buena amistad y colaboración. Incluso llegamos a publicar juntos algún que otro reportaje sobre el tema que nos apasiona a los dos, usando sus propias palabras: recuperar la memoria de aquellos olvidados que nunca aparecían en los libros de historia.

Bien se tratase de los soldaditos en Cuba, en Filipinas, en la Guerra Civil o en aquella otra locura salvaje que fue la Segunda Guerra Mundial, Xicu Lluy siempre escribió sobre ellos con la misma pasión y entrega, fueran unas líneas en el diario que trabajaba, o en cada uno de sus libros. Conservo con un gran cariño y esa admiración que siempre le profesé, su libro todavía no superado Eivissencs i Formenterers als camps nazis, premio de la Nit de Sant Joan 1993. Tema que no dejó nunca, pues incluso la última vez que hablé con él, me comentó que se hallaba trabajando sobre un nuevo libro, éste sobre los baleares en esos malditos campos de horror y muerte. Muy en su línea, lo último que adquirí de él fue el libro colectivo Feim Memoria, en el que participó con un trabajo sobre el exilio, del que era un auténtico erudito.

Cada vez que fui invitado al Club del Diario de Ibiza, él siempre me arropó en esa especie de partido en campo contrario que son las presentaciones de libros fuera de tu ámbito, apoyándome con sus palabras y su presencia. Incluso el año pasado, cuando el cáncer ya le ganaba terreno, con un esfuerzo que solo hacen los amigos de verdad, acudió de nuevo para apoyarme sentándose a mi lado por última vez.

Cuando acabábamos el acto, nos íbamos a cenar y siempre nos daban las tantas hablando de lo mismo. Empezábamos haciéndolo sobre nuestras últimas investigaciones, y acabábamos haciéndolo de sus viajes a México, su Shangri-Lá privado.

Xicu Lluy fue siempre para mí, sobre todo, un gran amigo. Y como tal escribo estas modestas líneas. Seguro que en Ibiza le van a dedicar páginas enteras hablando de su trayectoria profesional, con todo lujo de detalles. Pero quería que estos sencillos recuerdos, fuesen la entrañable despedida de quien nunca le olvidará.

Xicu, allá donde quiera que estés, tómate un pulquesito a mi salud.

Juan Negreira

 

 

 

 

Reuniˇ amb comerciants d'eu moll.

Alternativa | 27 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dimecres va haver una reunió entre l’equip de govern i comerciants d’eu moll encara que també varen assistir alguns restauradors i a la que va assistir el nostre regidor Miguel Sánchez, aquesta és un resum personal d’aquesta reunió que consideram interessant per coneixement i valoració de tothom.


Per l'equip de govern van assistir; la regidora del Port,  Na Francisca Fogassa, el regidor de serveis , en Martí Roca i la regidora de turisme i policia, na Maria Buades, més tard es va incorporar el batle.

El regidor de serveis va exposar que la neteja a millorat i que s'han posat papereres, que es faria un programa pilot amb les "garangoles" (després he aclarit que són el clots dels l'arbres de la via pública) que seran tindràn una protecció de fibra envers de metall, han começat a Joan XXIII davant el bar el Pozo i seguiran tot el carrer i Metge Llopís.

 

- També ha informat  que se actualitzaran els parcs infantils, i es farà un de nou al patí del edifici Miquel Capllonch, aquest serà de "referència". S’ha comentat la possibilitat de tancar a les hores punta el carrer Metge Llopís a l'alçada de Almirall Cervera, però no està clar ja que com ha dit un negoci del carrer això li afectari molt al seu negoci. La regidora de turisme ( que també l’és de policia) li ha dit que encara s'ha estudiar i s'està fent un "minipla" de mobilitat per l'empresa que està fent l'estudi de l'ORA, ja que no es pot fer l’anterior i desastrós pla de mobilitat per estar  als Jutjats.

- Que no s'ha fet la poda perquè no s'ha pogut fer el concurs corresponent però s'ha fet un contracte menor per començar a podar, un ciutadà va dir que abans no es mirava tant aquestes coses dels concurs i es feia més via... Així ens ha anat.

 

- Està pendent de treure a concurs els serveis d'enllumenat i jardineria entre altres i s'ha d'esperar a la aprovació definitiva del pressupost de 2012, el tema de les bombers impulsores també s'ha de revisar perquè estan en situació irregular . També es vol fer feina a un reglament de d’utilització dels espais públics; del convent, de les sales de Miquel Capllonch etc... i per l'octubre l'escola d'adults serà a Miquel Capllonch.

- La regidora de turisme i policia ha explicat que s’està fent un estudi per la implantació de l'ORA i sobretot dels carregues i descarregues del carrer Antoni Segui perquè els veïnats es queixen molt, també a primera línia hi ha queixes dels carregues i descarregues pel renou. Quan li han demanat per les platges ha dit que a mitjans març costes hauria contestat a la petició, imprescindible per sortir a concurs. Al ple van afegir que estaven estudiant fer un consorci amb l’Associació de Veïns per gestionar les platges. Cosa que trobam no té sentit quan es posarà en marxa un consorci de turisme.

 

També s’ha informat que el dia 1 de Juny segurament EMSER es farà càrrec dels iglús de reciclatge, i que s'ha demanat a costes que es faci neta l'entrada d'aigua de la gola cap a la mar, però que costes ha contestat que és l'Ajuntament que s¡ha de fer càrrec de la neteja, de moment estant mirant a veure si és veritat.

 

La regidora ha dit que enguany cap empresa pintarà les marques vials perquè l'Ajuntament comprarà una màquina de pintar i així es donarà un millor servei. Ens alegra que una regidora del PP digui que  la gestió pública por ser millor que la privada.

- Al torn dels assistents una comerciant els ha fet saber que ha dit que molt de turistes s'en van a Alcúdia perquè els serveis de les platges són més barats, han dit que ho mirarien. La veritat és que a Alcúdia és l'Ajuntament que explota les platges a un preu que si bé no és simbòlic és més barat que aquí.

També va haver una discussió sobre si fer o no mercadet a la primera línia. Evidentment en general la opinió de comerciants i restauradors a aquest tema és molt diferent
També es va demanar, una vegada més, millorar les aparcament i senyalitzar les entrades al poble. El batle li ha dit que aparcament just es pot millorar darrera el dispensari i que amb l'ORA no hi haurà tanta problemàtica. El regidor de serveis  ha comentat que tornarien demanar al Consell millorar la senyalització de la via de circumval·lació..


Un comerciant es va queixar (aquí estic amb ell) que els propietaris dels local tancats els tenen molt bruts i perjudiquen al que tenen obert, i va demanar si es podia cridar l'atenció d'aquests propietaris.

 

 

 

Trescant pel mˇn (CLXVI) La Mola de Fornells.

Alternativa | 26 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Just enfront de Fornells, a l’altra banda de la badia, hi ha una península de considerables dimensions, la Mola de Fornells. És un lloc poc freqüentat ja que són terrenys privats i el camí de cavalls només s’hi endinsa un petit tram. És una zona protegida i se conserva relativament verge.

Per acostar-nos-hi prenem el Camí de Cavalls per el Cap des Port, caminam per una zona boscosa molt agradable, més envant a l’esquerra trobam el camí que duu a unes antigues salines però que avui no tenim temps de visitar.

Continuam i aviat trobam les excavacions de la basílica paleocristiana del Cap des Port, és un conjunt format per la basílica i altres construccions annexes que tot podria ser un monestir. Destaca la cripta en forma de creu i la pica baptismal d’immersió. Se descobrí a l’any 1958 i les excavacions serioses començaren al 1975, hi col·locaren un panell explicatiu tot i que pot ser que embulli una mica ja que no coincideix del tot el dibuix amb la realitat.

Seguim camí i passam per sementers, pinar, garriga, és una zona molt variada. Llavors trobam un desviament que ens pot acostar a ran de mar i l’agafam, estam als voltants de Cala Roja, la de dins la badia de Fornells, ens sembla un paisatge curiós amb les aigües molt calmes de color obscur i unes roques que ens recorden figures d’animals. Les platjoles estan formades per arena i argiles que li donen un aspecte diferent. D’aquí seguim però prenem tiranys que ens duran fins al camí principal, una mica més envant el Camí de Cavalls segueix de cap a l’Arenal de Son Saura però noltros anam amb la idea d’avançar una mica més dins la Mola i arribarem fins a una caleta just davant Fornells, Cala Cabra Salada un bon lloc per fer una aturada.

Aquesta península que acaba a la Punta de na Guillemassa té molt per veure però avui ja no tenim temps d’avançar més. Al cap hi ha espectaculars penya-segats i una antiga bateria militar, a la banda de llevant se troben algunes caletes molt interessants però haurà de ser per a una altra ocasió.

La tornada la fem per tiranys que van ran de mar que ens permet veure platjoles que no en fèiem comptes, també ens permet veure l’illa de les Sargantanes de més a prop i observar una mica millor el petit castell que fou construït pels britànic, 1801-1802. Aquesta illa pareix que també és privada, algun dia farem alguna gestió per visitar-la.

Durant tot el camí anàrem observant bolets, plantes, aus, i trescant per tots els racons, per això sempre ens falta temps. Tot d’una que poguem hi tornarem per veure la resta, esper no trobar-ho tot urbanitzat.

                                                                                                     ARFV  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Del pacte a la canera. preguntes gener

Alternativa | 25 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Aquestes són les preguntes que van fer al ple de gener i encara no haviem publicat.(Quan no s'indica altra cosa contesta el batle)

- Quan pensen publicar el seu pacte de govern.

Continuen dient que d'un moment a altre, a així portam ja més de mig any per un tema que havia de ser dit i fet.

- Voldríem saber si l’àrea esport te registre propi.

Respon el regidor d'esports; si que n’hi ha un registre adjunt.

- Ens han informat que pensen apuntalar la fàbrica id’ofici com marca la llei? . Però quan pensa el batle sancionar als propietaris de la fàbrica  pel seu incompliment reiterat de l’article 101 de la llei de Patrimoni de 1998 que considera infracció molt greu l’incompliment per part dels propietaris del deure de conservar, mantenir i salvaguardar els valors catalogats com la fàbrica de Can Morató.

S'han fet dos informes tècnics de la situació de la fàbrica i el camí. Referent al camí, se les ha donat fins dia 30, el farà la brigada municipal, els propietaris pagarien les costes de reforçar un pilar. El camí s’obrirà però es deixarà un metre de seguretat.  Han enviat informes al Consell per que es manifestin respecte a l’estat actual de la fàbrica.

Al ple d'aquest dijous vam insistir:

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

- Quan pensa el batle obrir expedient sancionador  als propietaris de la fàbrica de Can Morató pel seu incompliment reiterat de la llei de Patrimoni. Li recordam que la inactivitat sancionadora per part de l’Ajuntament pot ser considerada prevaricació passiva.

Ja s’ha obert el camí. Va reiterar que havien enviat uns informes tècnics al Consell que encara no s’ha pronunciat. És un tema molt complexo. No obriran cap expedient sancionador fins que no tinguin clar que faran amb la fàbrica.

 

- Per què el batle va decidir restringir el pas el dia de tallar el pi, quan segon diu el mateix la propietat no havia dit res. Per que el batle i el regidor de festes van  relacionar aquesta limitació amb la sentència sobre el camí? Per que el batle va parlar d'evitar festes alternatives per després muntar una festa particular?

La propietat no va dir res, fa temps que es va posar una restricció de 100 però el batle va decidir que la festa no s’havia de fer i es va limitar a 20 persones i que aquestes havien de sortir de la comissió de festes, jaquè el dia del pi no gaudeixen de la festa de la mateixa manera. Es va dir a la reunió de la comissió de festes i ningú va posar cap problema.

- Quan pensen col·locar la font de la Plaça Major al seu lloc?

És un tema més complicat del que sembla i  l’agrairia discutir el tema a una reunió... Ha passat un mes i res.

- Quan es farà la junta de portaveus per tractar el tema de disciplina urbanística?

S’està a l'espera d'un nou sistema nou de gestió.

- Quan ens reunirem per parlar de la llicència de reforma de l'Hotel Formentor 

- Podem parlar en qualsevol moment, pel batle  és desesperant. No donen una solució definitiva al planejament per tirar endavant aquesta llicència.

- Per qué els pollencins  que van a la canera de trànsit no si els hi deixa accedir a les instal·lacions per poder triar un animal i se’ls convida a visitar la plana web, quan així és impossible poder triar un animal com cal?

 Al ple la regidora va dir que estava intentant parlar amb el gerent de la canera, no tenia constància. Després del ple extraordinari la regidor a va dir que la canera de trànsit no un centre obert al públic i que s'estan habilitant caneres per aquest fi, no ens ha agradat la resposta i per agreujar més el tema tenim denúncies de que els cans no surten en les millors condicions, estarem damunt del tema.

 Foto de la canera de trànsit.

ref 395 Pollença Raça: mestís Característiques: mascle ♂, pequeño, adult Estat: vagabund

 

L'Ajuntament no presenta alĚlegacions al Pla Hidrol˛gic (votacions del ple)

Alternativa | 23 Febrer, 2012 23:50 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Votació i primera valoració de un ple marcat per la unanimitat i la tranquil·litat . Estam d’enhorabona ja l’Ajuntament no presenta cap al·legació qüestionant la delimitació de la zona humida de l’Ullal al Pla Hidrològic.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 d’octubre de 2011. Aprovada per unanimitat.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 24 de novembre de 2011

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària celebrada dia 29 de desembre de 2011 Retirades encara no es troben preparades.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient administratiu previ per a la constitució del Consorci de Promoció Turística de Pollença      Aprovada per unanimitat. Vam insistir sobre tot en la necessitat de que l’oferta complementària, restaurants, comerços... també participen d’aquest Consorci. Ara cal fer feina de manera consensuada als seus estatuts.

5.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de l’Ajuntament de Pollença Aprovada per unanimitat. Es va aclarar el tema que més  preocupava; si una persona no paga després de trenta dies hàbils se l’enviaria una carta certificada, si als quinze dies no hagués resposta se l’enviaria una nova carta certificada. Si l’usuari tingués problemes econòmics es podrà  fraccionar el pagament o ajornar.

6.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM per tal que IB3 torni emetre les pel·lícules i sèries en llengua catalana   Aprovada per unanimitat. Una bona notícia que tots els grups municipals mostrem el nostre suport a que la nostra televisió pública utilitzi el català. La televisió és un element clau a la vertebració de la societat i no té sentit a l’actual TDT que hagi sèries i pel·lícules que no es puguin sentir en català.

7.- Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM relativa a restituir els retalls de personal i serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca. Aprovada per unanimitat. Aquestes retallades ens afecten  greument a tots i hem de lluitar per mantenir una sanitat pública de qualitat.

8.-  Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM relativa al Pla Hidrològic de les Illes Balears   Després de que el batle va anunciar que retiraven la seva moció, els grups que presentavam la moció i UMP (que li donava suport però no l’havia subscrit per falta de temps) vam decidir també retirar la nostra moció.  Estam d’enhorabona ja que d’aquesta manera des de l’Ajuntament no al·legam res contra la delimitació que es troba actualment al Pla Hidrològic el que era  el nostre objectiu. Ara esperam que la Conselleria de Medi Ambient sense cap petició institucional no  vulgui reduir la zona humida de l’Ullal.

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM referent a la sol·licitud de revisió dels valors cadastrals 

Vam retirar la moció ja que per un decret del govern central es va pujar el tipus impositius d’IBI  excloent els que havien revisat els seus valors cadastrals entre els anys 2005 i 2007 que és el cas de Pollença. Per tant si es procedia a revisar els valors caldria pujar els tipus i no guanyaríem res.

10.-  Propostes/Mocions d’urgència

-  Els grups de l’oposició vam presentar una moció  amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona. Aprovada amb l’abstenció del PP. La moció reclama igualtat en salut, treball, serveis socials i en totes les polítiques públiques.

 

.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a les al·legacions a presentar al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Com hem dit l’equip de govern va retirar la moció.

.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública  amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística bàsica visibles des de la via pública. La urgència es va tenir que votar tres vegades ja que havia un empat que va finalitzar amb el vot de qualitat del batle; PP, Lliga i UMP a favor i Alternativa, PSOE,CIU, PSM i Esquerra en contra.

La raó el vot en contra va ser la precipitació a un tema tan important com aquest. El mateix dia del ple a les 15:00 encara ens arribaven mapes i encara faltaven.

Pensam que cal una nova ordenança i tècnicament és millora que l’anterior, però políticament el tema s’ha llevat mal, res a veure amb el tema dels pressuposts on va haver cinc reunions abans de la seva aprovació inicial. El que avui es presentava era un esborrany encara tenia articles dubtós i una cartografia incompleta.

Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP i vots en contra d’Alternativa, PSOE, CIU, PSM i Esquerra.

 

 

Recuperar espais p˙blics.precs de gener.

Alternativa | 23 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Aquests són els precs que vam presentar al darrer ple. 

- Propietaris de cans del Port de Pollença ens han demanat que l’Ajuntament indiqui un espai on els propietaris de cans, els puguin deixar lliures per correr, jugar… Evidentment hauria d’haver un pipi can a aquest espai.

El batle va dir que els propietaris també havien de complir amb les ordenances.

-Demanem la retirada del Sant Crist de la sala de sessions de la Casa Consitorial i separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós.

- Recuperar els espais de propietat municipal ocupats per terceres persones, obligant-les a desallotjar i sancionant si escau per les obres fetes en terrenys municipals.

1-    El carrer Estornell en el seu tram entre els carrers Pinsà i Oronella sembla quasi inexistent i fins i tot hi ha un transformador de Gesa al mig del mateix.

2-    El carrer Colom en el seu tram entre el carrers Pinsà i Oronella només hi ha un petit pas, mitjançant uns escalons de gairebé un metre d’amplada donat a que una part està coberta per abundant vegetació i l’altre tancat mitjançant paret per invasió de habitatges  particulars.

3-    El carrer Passerell en el seu tram que hauria de ser des de el carrer Voltor al carrer Pinsà i del Pinsà al carrer Oronella, es troba vagament senyalitzat en el primer tram i impracticable donada la gran quantitat de vegetació i la manca de manteniment i en el segon ha desaparegudes les fites ja fa mes de quinze anys (el darrer cop que es comprovà) i segons la alineació des de el primer tram sembla que esta ocupat per un ala de un bloc d’edificis.

El batle va reconeixer la existència d'aquestes ocupacions... Ara cal actuar.

- Netejar, senyalitzar i tancar correctament tots els carrers i solars pertanyents a l’Ajuntament de Pollença mitjançant els serveis de la brigada d’obres. Atès a que alguns dels solars de les diferents urbanitzacions destinades a zona verda o serveis no es sap on son o es troben en estat deplorable i plens de restes de fems i chatarra en la seva majoria. Per exemple el solar pertanyent a l’Ajuntament de la Urbanització de can Singala es troba ocupat aproximadament en una tercera part pel veïnat pel seu us particular.

El revisarà l'aparelladora municipal.

Escales públiques perdudes entre els carrers Pinsa i Orenella.

 

 

Zona humida de l'Ullal o Ullal Park S.L

Alternativa | 22 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

A la comissió informativa del divendres havia un punt de proposta d'al·legacions de l'equip de govern al Pla Hidrològic, no obstant això no es van presenta aquestes al·legacions i vam tenir que esperar fins a dilluns per tenir aquestes al·legacions, el que evidentment ens deixa molt poc temps per poder estudiar, i si és el cas rebatre aquestes al·legacions. 

D'aquesta forma el dijous l'equip de govern presenta d'urgència les seves al·legacions (pdf)

Les  conclusions d'aquestes al·legacions  són aquestes:

Els criteris de delimitació cartogràfica de detall de la zona humida presenten una incertesa prou significativa una vegada revisades les fonts que la fonamenten fet pel qual, ateses les conseqüències que es derivaran de la zonificació que finalment es fixi, són susceptibles d’una profunda revisió de detall, aplicant els criteris multiparamètrics que ja s’esmentaven en el document de Baron et al, 2007.


Així, l’Ajuntament de Pollença sol·licita una revisió per part de l’administració competent, la Conselleria de Medi Ambient, de la delimitació en detall de cada una de les zones, atenent la ubicació actual i potencial dels elements dignes de protecció. Tot això tenint present la caracterització de la zona humida del Prat del’Ullal com de valoració “moderada” en base als criteris biòtics, econòmics, culturals i de protecció de riscs existents en el document tècnic de referència.


Igualment, cal considerar la proposta d’actuacions en aquesta zona que es fixa en l’esmentat document tècnic, en el que es fixa que s’han de dur a terme actuacions de rehabilitació, que per definició del propi document tècnic “no pretenden recuperar las funciones alteradas del sistema ecológico, sino uno o varios elementos singulares de su estructura que, en general, suele coincidir con poblaciones o comundades de organismos incluidos en leyes y convenios nacionales e internacionales de conservación. Los ecosistemas rehabilitados no se mantienen de forma autosuficiente, por lo que necesitan grandes aportes de energía complementaria. Por esta razón suelen implicar un importante coste económico a corto y largo plazo, ya que
no generan sistemas ecológicos autosostenibles.“
Així, atenent la propia definició del document tècnic, cal tenir especial atenció als criteris esmentats en el mateix respecte a la viabilidad tècnica, legal, econòmica i social de la possible recuperació de la zona humida.

Es tracta de donar la possibilitat a la Conselleria per rebaixar  la zona humida.La pregunta seria per què  aquesta insistència en demanar una revisió de la delimitació de la zona humida de l'Ullal? Pensam que el que s'intenta és reduir a la mínima expressió la zona humida de l'Ullal,  per després urbanitzar la zona. El nom de la promotora que es troba darrera d'aquest interès el diu tot; Ullal Park S.L. (creada al 2006, que es va dissoldre al 2007 i es va reactivar al 2010).

  A la moció conjunta que presentam al ple; Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra demanam a  l’Ajuntament de Pollença que  manifesti que no té res a objectar a les determinacions sobre les zones humides de Pollença relacionades en el Pla Hidrològic i  en concret pel Prat de l’Ullal ja que les seves determinacions, són encertades i fonamentades en el rigor tècnic i fonaments científics sòlids pel manteniment dels valors ambientals propis d’aquests espais naturals.  

I demanam expressament a la Conselleria de Medi Ambient que qualsevol al·legació que es pugui presentar en referència al municipi de Pollença es resolgui amb el màxim rigor tècnic i amb fonaments científics tan sòlids, al manco, com els que justificaren la redacció del Pla que ara es sotmet a informació pública.

 Dijous podem mantenir una zona humida, un capital ecològic de tothom o donar el primer pas cap a la Urbanització d'Ullal Park S.L, un benefici per uns pocs.

Pintada del 2007 que denúnciava la destrucció a la zona humida de l'Ullal per part de la segona fase de circumval·lació.

 

 

Ordre del dia ple del 23 de febrer.

Alternativa | 21 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous; sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE, a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

    
1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 d’octubre de 2011

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 24 de novembre de 2011

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària celebrada dia 29 de desembre de 2011


4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient administratiu previ per a la constitució del Consorci de Promoció Turística de Pollença´
Desaparegut el  Patronat de Turisme, s’inicia la creació d’un Consorci  de Turisme format per l’Ajuntament, hotelers, i habitatges vacacionals.
     
5.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de l’Ajuntament de Pollença.
Ara mateix es considera falta greu el no abonament de dos  rebuts impagats. Si un abonat només deixa pendent un rebut, no es pot actuar. El canvi seria por actuar a partir dels trenta dies hàbils de  l’impagament  o 25 dies hàbils de la presentació al cobrament.  L’altre tema és un canvi a les peces de material de llautò per les dificultats per adquirir-les.

6.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM per tal que IB3 torni emetre les pel•lícules i sèries en llengua catalana  .
Fins aquesta legislatura, IB3 comprava a FORTA o a les grans distribuïdores els drets d'emissió dels films, i després esperava que TV3 els doblés al català; també havia encarregat qualque doblatge expressament per a IB3. La cadena pública de les Balears hauria de servir per a vertebrar la societat. Amb l’arribada de la TDT, hi ha més de cinquanta canals de televisió, dels quals tan sols sis emeten íntegrament en català, uns desproporció total.

7.- Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM relativa a restituir els retalls de personal i serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca
Ens pronunciam en contra dels retalls de personal i serveis realitzats a l’Hospital Comarcal d’Inca; així com de la retirada per part de la SFM del bus urbà que feia el recorregut des d'Inca a l'Hospital Comarcal.


8.-  Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM relativa al Pla Hidrològic de les Illes Balears  .

L’Ajuntament  no té res a objectar a les determinacions sobre les zones humides de Pollença relacionades en el Pla Hidrològic i  en concret pel Prat de l’Ullal ja que les seves determinacions, són encertades i fonamentades en el rigor tècnic i fonaments científics sòlids pel manteniment dels valors ambientals propis d’aquests espais naturals.   I demanam expressament a la Conselleria de Medi Ambient que qualsevol al•legació que es pugui presentar en referència al municipi de Pollença es resolgui amb el màxim rigor tècnic i amb fonaments científics tan sòlids, al manco, com els que justificaren la redacció del Pla que ara es sotmet a informació pública.
 

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM referent a la sol•licitud de revisió dels valors cadastrals 


Demanam què per haver transcorreguts els cinc anys des de l’entrada en vigor, l’Ajuntament sol•liciti a la Gerència del Cadastre una nova revisió dels valors cadastrals a la baixa, a l’existir diferències substancials entre els valors de mercat i els que varen servir de base per la determinació dels valors cadastrals vigents, conseqüència de l’evolució general del mercat immobiliari.
Ahir vam rebre un informe de l’interventor que estam estudiant; al tenir els valors cadastrals revisats al 2007, no ens hem vist afectats per la pujada de tipus impositius regulada pel Govern Central al desembre de l’any passat. I per altra part es considera que la situació econòmica de l´Ajuntament és actualment delicada, amb un important romanent de tresoreria negatiu que obliga a cercar un superàvit que l´absorbeixi


10.-  Propostes/Mocions d’urgència

10.1.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a les al•legacions a presentar al Pla Hidrològic de les Illes Balears.
Ahir vam rebre l’informe del tècnic de medi ambient que estam estudiant i que fonamenta les al•legacions que  vol presentar l’equip de govern demanant la revisió de la zona humida de l'Ullal.

10.2.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública  amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística bàsica visibles des de la via pública.
Un tema molt important, recordam que a la passada legislatura ja es va fer una aprovació incial, al•legacions... i després es va aturar. En aquest moment estam fent feina a l’esborrany que s’ens va donar divendres.


II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.”

Medina en público.

 

Aer˛drom, Base o Resort de Pollenša ???

Alternativa | 20 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui tots el regidors de l’Ajuntament de Pollença estem convidats a la celebració del 75 aniversari de la Aeròdrom Militar de Pollença més conegut col·loquialment per “la base” i el subscriu aquest article va passar dotze mesos de la seva vida en aquesta caserna militar, concretament de tot l’any 1984 es dir que tot el que es comenta en aquest article és viscut en primera persona i no contat per tercers.

A l’any 1984 malgrat que el complex turístic de l’Aeròdrom Militar de Pollença ja era una realitat en gener de 1984, fins i tot els soldat estaven destinats a “aeródromo” o “residencia”  vaig entrar de soldat a la PA (Policía de Aviación) que era l’equivalent a la PM (Policía Militar) de l’exèrcit de terra, el mes d’abril del mateix any va ser ascendit a “caporal” de la meva secció d’aquesta policia.

En aquells anys encara l’exèrcit era de reemplaçament, es dir el que els que estàvem allà era complint un “deure amb la societat i la pàtria”, i teníem dues opcions triar destí i fer quinze mesos o entrar a un sorteig i fer 12 mesos, el problema és que al sorteig et podia tocar qualsevol lloc de l’estat, al meu cas hagués estat “Saragossa”, per tant malgrat haver de fer tres mesos mes de “mili” estaven a prop de casa nostra.

L’Aeròdrom Militar de Pollença no deixava de ser un lloc per privilegiats, concretament militars i funcionaris de l’exercit de l’aire que amb 100 pessetes de l’època (60 cèntims d’ara) al dia venien a passar un mes al Port de Pollença, i més que aquell any 1984 va esclatar un petit escàndol ja que el ministeri no va voler pagar l’assegurança de vol i les vacances es van encarir 70 pessetes per trajecte es dir, 140 pessetes (84 cèntims) i tot eren queixes.

Malgrat ser un complex turístic havia zones exclusives d’us militar, per posar un exemple a les pistes just podien accedir els soldats de policia de servei i els soldats de contraincendis també de servei, avui en dia podem veure que a les pistes de les aeronaus hi ha nins que corren i fins i tot es llancen a l’aigua des de l’espigó demostrant que l’ús militar ha passat ja a la història i que just se li dona un ús turístic, el fet d’haver les aeronaus contraincendis i algun “paripé” per fer-nos creure que l’aeròdrom té un ús estratègic  és just per poder gaudir del Port de Pollença en exclusiva per part d’un grup de privilegiats que ja sembla que tot just ja no pertanyen tots a l’exèrcit de l’aire.

Podríem posar molt d’exemples de que l’ús militar ja és anecdòtic, un exemple més i molt clar es que a l’any 1984 les sortides d’intendència es feien amb escorta si l’oficial o soldat duia una quantitat de doblers determinada, avui en dia és molt fàcil veure com els vehicles oficials de l’aeròdrom estan aparcats davant l’oficina de correus amb una uniformitat (vestimenta, comportament fora del recinte militar) que en aquell temps t’hagessin costat dos mesos de calabós o al manco un parell de dies a la prevenció. No es que jo sigui un amant de la disciplina militar ni molt manco però són evidents símptomes de que allò no és indispensable per la defensa nacional i tot just els interessa per venir a passar les vacances d’estiu.

Per altra part, sempre ha hagut el temor des de diversos col·lectius del poble que una desmilitarització de la zona duria una inevitable urbanització de la mateixa, però això ja és un altre història.

Malgrat des de ALTERNATIVA no hem fet cap comunicat oficial al respecte,  els regidors d'Alternativa no assistirem a la convidada ja que les nostres obligacions professionals no ho permeten i a més al nostre republicanisme no li sentiria bé  fer un “brindis por su majestad el rey”, malgrat no li desigem mal a ningú.

Resumint i per acabar, l’actual situació de l’Aeròdrom Militar és una estafa al poble de Pollença, ja que se li prohibeix als seus veïns i veïnes l’accés a una zona privilegiada del municipi amb l’excusa d’un ús militar i estratègic que no existeix com tal i en aquest cas  coincidim amb el Partit Socialista de Mallorca (PSM) i Esquerra Republicana en reiterar la nostra reclamació d'un ús compartit del seu entorn.

Miguel Sánchez Vives

Foto i article a " fotos antiguas de Mallorca". 

 

Trescant pel mˇn (CLXV) Camins pel Pujol den Banya.

Alternativa | 19 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dia 21 de gener férem una entretinguda excursió per els voltants del Pujol den Banya, a Sóller. Amb gent vinguda de diferents indrets de Mallorca, formam un grupet de 17 persones  per gaudir d’aquests camins de la muntanya sollerica.

Dissabte dematí ens trobam al lloc acordat per començar la caminada i després d’alguns preparatius agafam el camí de la Costa den Llorens que ens duu de cap als horts, al cap d’una estona ja hem pres el camí de Rocafort que ens travessa a l’altra banda de les vies del tren per un pont que ja diu molt d’aquest camí que com altres de la zona era una important via de comunicació entre horts i les diferents possessions de la zona. Ens pugen els revolts per dins l’olivar fins que arribam a una cruïlla amb el camí de Castelló, prenem de cap a xaloc i llavors per una sèrie de camins que anam triant segons ens sembla a cada cas, en ocasions per olivars i d’altres per zona boscosa fins que topam amb una barrera que ens marca el final, per el que baixam un tram cercant un lloc còmode per dinar i descansar una estona.

Una mica reposats, continuam la baixada per on havíem vingut però a l’arribada a la cruïlla del camí de Rocafort, en lloc de baixar per aquest, continuam el camí de Castelló cap a mestral fins arribar a Can Jeroni Gros i d’allà voltam cap a es Mont- Reals i seguim fins topar-nos amb el camí des Rost amb un empedrat espectacular, al cap d’una estona serem al punt de partida.

D’allà agafarem els cotxes per apropar-nos al refugi de Muleta que és on hem de sopar i hem de fer nit, demà tenim una altre excursió a l’altra banda de la vall.

Aquests camins són d’una especial bellesa i dignes de protecció, esper que els especuladors i els que s’aprofiten de la beneitura dels nostres governants, no puguin mai posar les mans damunt aquestes zones, per moltes estrelles que vulguin posar als seus edificis. El paisatge és de tots i no hi ha dret que ens l’omplin d’enormes caixons de ciment amb finestres per a que alguns puguin gaudir de la vista, que ells tenen a l’enfront.  

                                                                                                  ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Contra la reforma laboral

Alternativa | 18 Febrer, 2012 22:54 | facebook.com twitter.com

 

 

 

 


 

Que no ens prenguin per imbŔcils

Alternativa | 18 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Com ja és habitual cada diumenge, vaig poder gaudir del programa Salvados de Jordi Évole, en aquest cas dedicat a la Casa Reial.  El meu sentit comú fa impensable que a hores d’ara es pugui justificar a un país que es diu demòcrata la idea d’una Monarquia. Sí que puc entendre que tal vegada en el seu moment l’arribada al tro del Rei Juan Carlos va ser la solució menys dolenta per fer la transició d’una dictadura a un sistema democràtic i evitar un bany de sang, però al mateix temps considero que la transició no es pot donar per finalitzada fins la constitució de la III República. El que encara és per a mi menys comprensible és  la poca voluntat de satisfer el que és un dret inqüestionable de tots els ciutadans com és saber com es gasten els diners públics.


    És indignant comprovar com després de tot el que s’ha sabut del cas Urdangarin una declaració com la que va fer el Rei al missatge de Nadal “tots som iguals davant la llei” (la constitució deixa bastant clar que precisament ell no és igual que els altres) pugi ser considerada com una resposta suficient , però el que ja és prendre als ciutadans per imbècils és voler presentar un simple foli com el pressupost de la Casa Reial (molt semblant als informes que feia Nóos).


    Vaig quedar al•lucinat en sentir que la majoria de les preguntes que s’han fet al parlament respecte a la Monarquia simplement no s’han considerat pertinents, i encara més al•lucinat en escoltar les explicacions d’uns dels pares de la constitució, Gregorio Peces Barba, donant per suficient la transparència que hi ha respecte a la Casa Reial i el poc respecte amb el que es referia als partits republicans com Esquerra i IU.


    La realitat és que la Casa Reial no té cap intenció de millorar la seva transparència, senzillament perquè a ningú li agrada mostrar les seves vergonyes. Ells aspiren a que Urdangarin sigui el cap de Turc i tallafoc i que la imatge del Rei surti fins i tot reforçada mostrant-lo com a un líder que posa ordre a casa seva. Saben perfectament que donar transparència a la Casa Reial suposaria la fi de la Monarquia, ja que la mostraria tal com és, una institució totalment anacrònica i impròpia dels temps que corren.

Més val agafar-se el tema amb humor.

 

 

De la fÓbrica a l'exposiciˇ del convent. Juntes de govern.

Alternativa | 17 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam la Junta de govern del  15 de novembre. respectant la llei de protecció de dades.

El 5 de gener el nostre regidor no va poder assistir a la Junta de govern i fem el resum a partir de l'acta que s'ens va enviar. A la mateixa es va informar dels informes tècnics emesos per l'arquitecte i aparelladora municipal sobre les mesures preventives a executar a l'antiga fàbrica de Ca'n Morató per obrir a la circulació el camí de ca'n Joanot.

Els operaris del'Ajuntament ja han començat a fer aquestes obres. Els cost  es passarà als propietaris. El que ens sembla increïble i totalment irregular és que aquestes actuacions no vagin acompanyades del  corresponent expedient sancionador  als propietaris de la fàbrica Can Morató pel que és una infracció molt greu a la Llei de Patrimoni; el seu deure de conservar un bé catalogat . El que significa que l'Ajuntament ha fet la feina als propietaris de la fàbrica d'estudi i solució dels desperfectes de la seva propietat sense cap sanció ni cost adicional. Una clara irregularitat i un tracte de favor. A pesar les nostres reiterades peticions, tan al ple com a la Junta de Govern, demanant al batle   l'obertura d'aquest expedient sancionador, no hem obtingut més que evasives per part  del batle. Tot plegat és un clar cas de parts i quarts.

Es va aprovar l'adjudicació del contracte de serveis per a l'elaboració dels continguts i maquetació de la cartelleria de camp corresponent al projecte Rutes de Biodiversitat per part de l'entitat GRAM ILLES BALEARS 21 S.L. per un import de 8.300 euros (IVA inclòs) mitjançant contracte menor.

Es va resolt l'expedient de responsabilitat patrimonial  i es va indemnitzar a l'anterior regidor de festes pels danys soferts als dits de la mà, al Pi de Sant Antoni de 2010(21.285,41 euros).

Es va aprovar  l'adjudicació del contracte de serveis per a la producció i inserció en medis per a la publicitat del municipi de Pollença en l'edició especial de la revista "Mallorca Guía Turística" revista que es distribueix a les tres fires internacionals de turisme 2012 (Fitur, Itb i WTM) i altres. 4.720 euros mitjançant contracte menor.

 Es va aprovar l'adjudicació del contracte de serveis per a la publicitat en medis (revista Hosteltur 2012)  que es distribueix a les tres fires internacionals de turisme 2012 (Fitur, Itb i WTM) per un import total de 4.720 euros. A la darrera Junta de Govern del 7 de febrer

Es va donar compte de resolucions d'Alcaldia de concessió de 15 llicències.

Es va donar compte de la incoació de dos expedients disciplinaris i sancionadors per infracció urbanística.

Es van desestimar diferents  al·legacions en referència a infraccions i denegacións d'autoritzacions relaciones amb l'ocupació de la via pública. (Estam a l'espera de que es presenti la nova ordenança).

Vam aprovar fer una comissió  de selecció per triar  l'exposició que es fa a l'estiu a l'església del claustre, la formaran a proposta de la directora del museu:   la directora artística de la Fundació Palma Espais d'Art, l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), l'Associació d'artistes de Pollença (AÇA), el director del Festival de Música, i la pròpia tècnica del museu de Pollença. 

L'Ajuntament només  assumiria  la pancarta de l'entrada, les invitacions i la guardia i custodia de l'exposició.

 

 

TEMPS MOLTS DURS PER LĺEDUCACIË P┌BLICA

Alternativa | 16 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Quan Mariano Rajoy va anunciar el nom de José Ignacio Wert, la veritat és que vaig tenir una sensació d’alleujament. Dintre de la poca gràcia que em fa un ministre del PP vaig pensar que era una de les millors opcions possibles. Havia tingut la ocasió d’escoltar-lo com a tertulià a Cuatro i a la Cadena Ser i tot i no compartir les seva ideologia em semblava una persona bastant moderada i raonable.
    No li ha fet falta gaire temps al ministre per rompre la imatge que com a tertulià m’havia fet arribar. La primera decisió polèmica ha estat la de suprimir l’assignatura d’ Educació per la Ciutadania, sense entrar a allò discutible de la pròpia decisió (jo no he tingut l’oportunitat d’estudiar aquesta assignatura i per tant no puc opinar), el més lamentable va ser la forma en que ho va justificar, citant uns extractes d’una obra que mai ha figurat com a manual escolar per demostrar l’adoctrinament d’aquesta assignatura.  Se’m fa molt difícil pensar que és una simple equivocació, en tot cas encara és l’hora de que l’hagi sentit disculpar-se.
    Però no s’ha acabat la cosa aquí, una setmana després ha arribat la segona decisió polèmica. Per sorpresa de tots i via publicació al BOE, el ministre decidia anular els temaris vigents per les opcions a la funció pública docent, entrant en vigor els temaris anteriors, que corresponen ni més ni menys que a l’any 1993.
    Crec que pràcticament tots coneixem qualcú que s’ha dedicat a preparar unes oposicions si és que no ho ha viscut personalment. Tots sabem que suposa un esforç molt important no tant sols per la feina que duu sinó pel sacrifici econòmic que suposa. Tots ens podem fer una idea del que suposa per una persona que ha dedicat els darrers anys a estudiar un temari que li canviïn d’un dia per l’altre.
    Diu aquest senyor que li sap greu els perjudicis que pugui haver creat a persones concretes però que ell ha de mirar pel bé comú, i que a més a més la decisió no té tanta transcendència ja que són poques les Comunitats Autònomes que treuen places aquest any.
    Les meves preguntes són les següents :  – si realment creia que els temaris s’han de revisar, no era millor fer-ho tranquil•lament i desprès canviar-los? - Creu realment el sr Bert que uns temaris ni més ni menys de l’any 1993 són més aptes que els que havia? És conscient el sr Ministre del que ha canviat l’àmbit educatiu i científic en els darrers 18 anys? -És aquest senyor el mateix que com a tertulià acusava al Govern de  Zapatero d’improvisar?
    Pel que sembla , el PP no vol que li passi el que li va passar amb la LOCE, la qual va ser derogada pel govern de Zapatero abans de posar-se en pràctica i ha decidit  des del ministeri i les comunitats autònomes canviar de dalt a baix tot els sistema educatiu. Fa tant sols uns mesos que governa i sembla que aquest ministre està decidit a fer història. Ens esperen uns anys molts difícils per tots aquells que defensam  una Educació Pública, sols queda resistir.
 
Aquesta és una imatge de Brieva  del llibre d'Educació per a la ciutadania de Carlos Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero. Un assaig que és una  revisió crítica de l'assignatura des de l'esquerra i que el ministre va presentar com un manual de la mateixa. Una bona lectura que es pot descarregar:
 
Educación para la ciudadanía.Democracia, capitalismo y estado de derecho. Primera parte

Educación para la ciudadanía. Democracia, capitalismo y estado de derecho. Segunda parte

"Educación para la Ciudadaní. Democracia, capitalismo y estado de derecho". de Pedro Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero, Miguel Brieva y Carlos Fernández Liria. Editorial Akal. www.akal.com


   

Divendres 17, xerrada informativa de SOM ENERGIA a Pollenša

Alternativa | 15 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Som conscients de la greu crisis energètica que estem vivint? som capaços d'imaginar un món sense carbó i sense petroli? Ens n'adonam de la total dependència d'energies fetes amb productes contaminants i finits? Tant en el procés d'extracció dels minerals (petroli i carbó) com en el procés de transport i el de fabricació de l'energia, cream quantitats ingents de gasos i residus contaminants. Fet que contamina l'entorn de les mines, les fàbriques i les carreteres, i que també accelera això que hem anomenat Canvi Climàtic.

Què podem fer per posar-hi remei (o almenys frenar una mica aquest procés de contaminació)? Les propostes i possibles solucions son moltes, però, les més factibles, pareix que son dues. La primera podria ser de caire global: canviar de model de vida i societat totalment i així canviar el model de consum de cop. El segona, més fàcilment aconseguible és canviar el nostre propi mode de viure i afavorir en el nostre dia a dia un consum més moderat d'energia. Podem anar en compte amb els llums, les calefaccions, etc. 

Però a partir d'ara també podrem optar per fer-nos socis de SOM ENERGIA. Aquesta empresa és una cooperativa de producció i consum d'energia verda. I, que vol dir això? doncs que si te fas soci pots col·laborar amb un projecte que afavoreix al medi ambient sense cap cost adicional per a tu.

SOM ENERGIA bàsicament té dues funcions: la primera és la de canviar les empreses que ens venen l'energia (GESA-ENDESA normalment) i vendre'ns ells mateixos l'energia (o sigui, canviar la factura de GESA per una de SOM ENERGIA, pel mateix cost). I que té de bo això? doncs des de SOM ENERGIA només ens vendrien energia amb segell de ser produida com a "energia verda". Al contrari que fa GESA, que ens fa arribar a casa energia contaminant. Però no només acaba aquí el projecte, sinó que amb els beneficis de la cooperativa ells invertirien en projectes de fabricació d'energies alternatives (solar, vent, etc.), per incrementar el volum d'energia "neta" que hi ha a la xarxa general de l'energia, a la que estem tots conectats.

De ben segur que ells ens ho explicaran molt millor i amb molt més detall...

Divendres 17 de febrer de 2012

20h.

Centre Cultural

 

L'Ullal, per un ge˛leg.

Alternativa | 14 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui aportam un important escrit d'en Damià Perelló geòleg, membre de l'associació de Geòlegs de les Illes Balears i ex-director gerent de  l'IBAEN, Institut Balear de l'Aigua i Energia  del Govern Balear (1999-2003) que refuta els arguments de l'informe de  realitzat per l'arquitecte municipal.

 

Motius pels quals l'ajuntament de Pollença no ha de demanar canvis  al Pla Hidrològic.

1.- Per manca de rigor del tècnic que va elaborar l'informe tècnic referent a la zona humida de l'Ullal.


L'arquitecte municipal, demostra els seu gran desconeixement del funcionament d'un aqüífer quan com a font d'informació sobre el que és un ullal consulta la gran enciclopèdia catalana, obra de gran rigor filològic que tanmateix no te pretensions més enllà de la filologia.
Hi ha documentació més que suficient que tracta del tema del ullals que, supòs que per desconeixença, no esmenta el redactor de l'informe, entre elles hi ha la Tesi doctoral del Dr. Tuñon que analitza el funcionament i l'evolució dels ullals de les marjals de la Plana de Castelló i Almenara  que per la tipologia són molt semblants als ullals i marjals de la nostra illa.


Aquests estudis, entre altres són els que han servit per a protegir aquestes marjals per part de la Generalitat Valenciana.
En l'informe presentat per l'ajuntament, s'indica que la protecció de l'ullal tenia connotacions ideològiques per part de la Consellera del moment, la senyora Margalida Rosselló. La protecció de la Marjal d'Almenara es feu durant el mandat del PP a la Generalitat Valenciana, d'ideologia diametralment oposada a la de la senyora Margalida Rosselló, cosa que demostra que la protecció dels aqüífers respon a criteris tècnic i no de ideologia política. En tot cas veig més ideologia política en aquest informe que en la memòria del Pla hidrològic.

2.- Per la manca de rigor històric.


L'arquitecte municipal, exhibeix un categòric “Inexistència històrica” d'un aiguamoll presentant com a dada concloent una fotografia aèria del 1956.
La història comença molt abans del 1956, hi ha cartografia antiga que potser revelaria dades sorprenents.
També cal dir que ens presenta el 1956 com a dada en que no hi havia agressions al territori, qual la pressió sobre les àrees humides per tal de convertir-les en terrenys de conreu són bàsicament del segle XIX, dessecació de l'Albufera, del prat de Sant Jordi etc.
Fent historicisme, rigorós, s'hauria de fer esment a la pressió sobre l'aqüífer el 1956, urbanisme de la zona, extraccions d'aigua per a ús agrícola i urbà, inicis d'eutrofització de l'albufereta, intrusió d'aigua marina etc.

3.- El més important, per la manca de visió de futur.


A l'informe, sembla entreveure's que el Pla Hidrològic hauria de ser un retorn a un passat, potser el 1956, en que no hi havia Plans.
Potser aquesta absència de Plans ens ha duit a la situació insostenible on ara ens trobem.
Llegint la memòria del Pla Hidrològic, es veu que no hi ha lloc per a referències passades, i en tot cas, les que hi són no es plantegen com a situació de retorn ni justificació.
El Pla hidrològic, com altres plans, vol crear un escenari de futur per tal d'evitar conseqüències negatives per a la població de les Balears, i també de l'entorn, ja que el malbaratament dels recursos hídrics te conseqüències negatives per a la població, la contaminació o exhauriment de l'aigua subterrània dóna lloc a l'encariment del cost de l'aigua per la construcció de dessaladores o potabilitzadores, i té un efecte molt negatiu sobre l'agricultura, així mateix l'empitjorament de la qualitat de les aigües superficials te el problema de les males olors, disminució dels recursos naturals, influència negativa sobre el turisme.
Si llegim la memòria del Pla hidrològic ens parla sobretot de contaminació, nivells piezomètics, quantitat mínima d'escorrentia cap al mar, etc. Es a dir, les condicions indispensables per a poder tenir un entorn de qualitat, no ens enganyem, el Pla hidrològic està fet amb criteris tècnics, les seves al·legacions amaguen una ideologia molt poc dissimulada.
 

Article més que interessant i documentat al fotobloc de natura d'en Biel Perello (fotografia del mateix).

 

Resposta al senyor arquitecte

Alternativa | 13 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Respecte a la instància i dues denúncies presentades per l'arquitecte municipal, sr Rafel Balaguer  contra un dels nostres regidors, en Pepe García, i el nostre coordinador, en Garci, i que actualment es troben en mans del nostre misser.

1.- L'arquitecte municipal demana que "per salvaguardar la seva integritat física que el nostre regidor,en Pepe García, sigui acompanyat per un policia municipal". Qualsevol persona de l'Ajuntament o no que conegui al nostre regidor podrà testificar que el nostre regidor mai ha tingut cap actitud violenta ni verbal ni física ni cap l'arquitecte ni cap altra persona. I per mostra un detall; el nostre regidor és un pacifista convençut, al seu dia va ser objector de consciència i va fer la prestació social substitutòria.

2.- L'arquitecte municipal la única cosa que ha de témer del nostre partit,  és la seva activitat política que entre altres coses ha qüestionat i qüestiona algunes de les seves actuacions com l'estudi que va realitzar en referència a la zona humida de l'Ullal.

Que és aquest temor i no altre el que es troba darrera de les seves denúncies i escrit el demostra la seva acusació de deslleialtat a altre funcionari per  complir la seva feina i facilitar al nostre regidor la consulta de informació pública com marca la llei.

3.- Respecte a les denúncies presentades per l'arquitecte municipal sobre comentaris apareguts al nostre blog, el mateix demostra el seu desconeixement del funcionament del mateix (atribueix al nostre regidor un control únic i total del blog)  i la seva mala fe al parlar d'anys de comentaris que afecten "al seu honor I professionalitat" quan mai ens ha fet cap comentari en aquest sentit i ara  directament ha posat dues denúncies.

4.- Estam convençuts que darrera aquest escrit i denúncies no es troba sinó l' intent per part de l'arquitecte municipal i altres persones de coaccionar-nos i aturar la nostra activitat política, cosa que evidentment no aconseguiran. Escrits i denúncies com aquesta no fan sinó reforçar-nos i indicar que anam pel bon camí.


Trescant pel mˇn (CLXIV) Nevada del 4 de febrer.

Alternativa | 12 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dissabte 4 de febrer va fer una bona nevada a la Serra de Tramuntana i això era més o manco el previst, fins i tot que ho fes a cotes molt baixes però ens va sorprendre que nevàs a nivell de mar. A Palmanova que era on havíem de fer nit, ens aixecàrem amb el paisatge ben blanc i continuava nevant amb força.
Abans ja ens havien anul•lat l’activitat prevista per a aquest dia en previsió de nevades a la serra però noltros decidírem fer alguna ruta per el nostre compte.
En haver fet els preparatius adients i algunes fotos, partim de cap a Calvià (vila) on hem de fer una petita aturada i d’allà pensam guanyar altura per alguna de les carreteres que pugen cap a la serra però les trobam tancades.
No ens rendim i decidim anar a Andratx i agafar la carretera que va cap a Pollença perquè al Km 97, a la zona recreativa de Son Fortuny, podem prendre algun itinerari pels voltants del Puig de Galatzó. A la sortida del poble quan volem agafar dita carretera també la trobam tallada però després d’alguna gestió podem passar. Com més avançam el paisatge és més espectacular, hi ha gruixos de neu de fins a 30 centímetres.
Un pic arribats al camí de Son Fortuny  començam l’itinerari a peu de cap a la Boval de ses Serveres, no hi ha passat ningú i la sensació d’anar obrint camí és molt agradable. Llavors fem un tram de cap al Galatzó i més tard tornam fins a la Boval ja que hi ha un petit refugi on podrem dinar còmodament. No se veu ni se sent ningú, l’únic que se mou són els ocells i les cabres que ja veuen que avui ho tindran una mica més complicat per trobar menjar.
En haver descansat una entona començam a baixar de cap a la carretera perquè si hi ha temps hem de cercar un refugi del que n'hem sentit parlar, se troba prop d’Estellencs. Passam pel poble una mica ràpids però un dia hi tornarem per visitar alguns racons interessants.
Arribam a Banyalbufar i fem algunes fotos a les parades nevades; per cert, com se dirà aquest poble si en Joserra i la seva colla continuen amb la seva il•luminació i la desnormalització de topònims?
 Diuen que aquest fred és bo, els pagesos asseguren que això mata totes les plagues, altres estan convençuts de que se carrega els virus i els bitxos que estan per l’aire que respiram, pot ser que també acabi amb aquesta proliferació de corc franquista que mina el cervell, causant beneitura i que tan greument afecta als nostres governants , els que ens “representen”.
                                                                                                       ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Tanta culpa tÚ Ús qui mata la cabra com qui li tÚ la cama

Alternativa | 11 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Article  del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

La història demostra que gran part de la estratègia dels invasors per tenir èxit és precís comprar la complicitat dels nadius o donar-los poder per engreixar l’ego. Mirant el panorama dels batles i regidors del PP dels pobles de Mallorca, amb llinatges que denuncien el seu avior mallorquina, fa molta pena veure com s’han venut als destructors del tret més important de la seva cultura i de l’herència dels seus pares i padrins: la llengua.
És molt trist haver de comparar-los a Judes, perquè venen la lleialtat al seu poble per una cadira o per por a una estirada d’orelles del cabdill del partit. Escarrufa haver de parlar de traïció i covardia, dues paraules molt fortes, però són les que pertoquen, segons el diccionari, que diu: “Traïció, violació de la fidelitat deguda a algú o a alguna cosa”.  I covard diu que és “aquell que té por del perill”.


No puc creure que tota la gent del PP vulgui de cor fer malbé el nostre patrimoni, però una bon grapat dels que representen part dels pobles, s’han acoquinat davant els cappares del partit. Me sap greu dir-ho, però ja sabeu que se’n fa de les herbes molles...Què hi farem, s’han begut les batallonades sociolingüístiques de Bauzá i els seus escolanets i passen pena que els ajusti el tasco, i  “allà on s’alça sa cabra, s’alça es cabrit” i “cabres virades, fan cabrits virats”. Però vius!, que “sa cabra dolenta caga dins sa ferrada” i no faceu tenir per ver el: “de fora vendrà qui de casa et traurà”. No siau l’escala d’encortinar de aliardos que s’han posat a punyir el vesper sense importar. Ans al contrari, diguem com Jaume I: “Pus Deus la’ns ha donada, no la perdrem per perea ne per coardia”. Uep!, enhorabona  als batles de Manacor i Pollença. Dels pocs lleials i valents.


Surrealisme. Canvien el títol i retiren la senyera d'un llibre per distribuir-lo a Espanya(racó català)

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb