URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Presentació de l'Anuari Contrainfo a Pollença

Alternativa | 04 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies ha sortit a la llum el magnífic anuari de Contrainfo.cat. Aquest fa un balanç de les diferents lluites dels moviments socials que hi ha hagut  durant l’any 2011 a Mallorca. I per dur a terme aquesta tasca, han comptat amb la col·laboració de més de trenta activistes vinculats a un ampli ventall dels moviments socials de la nostra terra.

La veritat és que l'anuari sorprèn per moltes coses, des de la seva acurada presentació i disseny fins a l'amplitud dels seus continguts. És una obra molt important i que ajuda a desmentir el tòpic de que a Mallorca mai es mou res. Tot el contrari. Amb la lectura de l'Anuari podem constatar que hi ha uns moviments socials molt vius i actius. Però especialment fan referència als moviments socials de caire més "combatiu".

Així podem trobar articles sobre el 15M, la presència mallorquina al Fòrum Social de Dakar, la repressió policial als diferents moviments socials, la solidaritat amb el poble saharauí, la contrainformació, els casals ocupats i centres autogestionats, les lluites per una mobilitat sostenible, el sindicalisme combatiu, el teatre, la defensa de la llengua, l'antimilitarisme i el feminisme, la defensa dels animals, la defensa del territori, l'educació, l'agroecologia, la memòria històrica... tot això amb l'afegit de que compta amb un repàs molt interessant de les notícies que han sigut més importants pels moviments socials durant el 2011 i amb una interessant valoració del positiu i el negatiu de l'any, així com els reptes que ens depara el 2012.

En fi, com que pensàvem que era, parafrassejant l'APM, "una obra digna d'admirar", doncs que millor que presentar-la a Pollença. Vos hi esperam.

Dijous 9 de febrer de 2012

20h.

Centre Cultural Guillem Cifre

Pollença 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb