URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost 2012 i 4ª dedicació exclusiva.

Alternativa | 08 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple extraordinari d’ahir.

Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de la Corporació Municipal 2012.
Amb els vots a favor de PP-Lliga i Esquerra (9), abstenció d’Alternativa, PSOE i CiU (6) i el vot en contra de UMP i PSM (2).

Evidentment aquest pressupost no és el nostre pressupost ni el de cap partit,i al mateix es troben idees i suggeriments de tots els partits el que consideram molt positiu.

Les raons de la nostra abstenció són les següents:

En positiu.

A diferència del que era habitual a aquest Ajuntament el pressupost s’ha presentat a una data prou correcta, però a més a més s’han fet cinc reunions de tots els grups on s'han resolt les nostres dubtes, s'han debatut i s’han acceptat un bon grapat dels nostres suggeriments... Una actitud molt diferent a la de la passada legislatura. Per tot això van donar l’enhorabona als responsables polítics i tècnics d’aquest canvi.

Per altra part estam d’acord amb les xifres generals del pressupost. Els ingressos  s’han calculat tenint en compte l’avanç de la liquidació del 2011 i a diferència de l’anterior legislatura pensam que són  realistes i prudents. També és positiu presentar un pressupost amb superàvit, tenint en compte que existeix un important romanent de tresoreria negatiu i el retard que es porta en el pagament a empreses i particulars per part de l’Ajuntament.

Per altra part hem valorat positivament i els compromisos adquirits per l’equip de govern amb els grups de l’oposició, especialment els referents a les nostres peticions:

- Eliminació de barreres arquitectòniques: s’ha incorporat una partida de 15.000€ que garanteixi l’eliminació de forma progressiva de  les barreres arquitectòniques de la via pública, amb la rebaixa dels escalons de les voravies, així com l’enrajolat de voravies de la zona urbana i la millora de la seva amplada en el cas que sigui necessari.  Com vam demanar al ple  cal sistematitzar el tema i fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques (al ple  d’octubre del 2007 es va aprovar una moció nostra en aquest sentit). Igualment caldria reactivar la  plataforma per l’el•liminació de les barreres arquitectòniques que es va crear al gener del 2007.

- Regularització de la contratació de la conservació i manteniment d’enllumenat i jardins: Es te previst treure un concurs al respecte..

- Procés participatiu de cara als pressuposts del 2013.  Procés participatiu de la ciutadania per prioritzar les obres de millora del municipi:

- Estudi de l’experiència d’Artà pel que fa a la recaptació tributària i així poder analitzar la possibilitat i viabilitat de poder introduïr progressivament a l’Ajuntament la gestió directe de la recaptació d’alguns dels tributs, el que podria suposar un important estalvi per l’Ajuntament.

- Partida per millorar les instal•lacions d’EMSER; el vestuari, taquilles de doble cos, plat de dutxa, enrajolat... 20.000€. Encara que pensam que calen mes coses adequar les instal•lacions a les exigències de la Llei de Prevenció de Riscos és un primer pas. La regidora d’EMSER també va reiterar el seu compromís de tancar el vial davant les cotxeres de Santuiri, que a més de millorar la seguretat dels treballadors. A més a més la policia ha recomanat tancar aquest vial per dificultat els robatoris que s’estan produint al cementiri.

 - Compromís d’estudiar la necessitat d'una infermera titulada a la Residència, i que al mateix temps pogués fer de cap de les auxiliars de clínica.

Evidentment també hem de dir per què no hem votat a favor.

En negatiu.

- L’equip de govern segueix sense publicar el seu pacte de govern a pesar de les seves promeses.

- Al pressupost es quantificava la quarta dedicació exclusiva.

- Al tema de la plantilla que s’aprovava amb el pressupost pensam que encara es porta massa inèrcia de la passada legislatura. Han faltat reunions amb les taules dels funcionaris i del personal laboral. I cal acabar amb els càrrecs triats a dit, fent d'acord amb el Conveni, proves selectives,de promoció interna. També ens segueixen arribant denúncies referents a parts i quarts en complements, excepcions a l’hora de fitxar...

En definitiva sospesant unes coses i altres vam decidir la nostra abstenció a aquest punt.

Aprovació, si procedeix, de la determinació de càrrec amb dedicació exclusiva i retribució corresponent.
Amb els vots a favor de PP-Lliga (8), abstenció de PSOE i CiU (4) i vot  en contra d’Alternativa, UMP, PSM  i Esquerra (5).

 A aquest punt hem mantingut la posició que ja vam defensar a la campanya electoral i a les negociacions prèvies a la formació de l’equip de govern.


Uns dies abans del ple s’ens ha passat documentació per explicar la necessitat d’una dedicació exclusiva. Pensam que aquestes feines no justifiquen la creació d'una nova dedicació exclusiva, ja que la major part d’àmbits d'actuació que es mencionen, son rutinaris i han de ser realitzades per tècnics. I la feina feta fins ara a aquestes àrees per a nosaltres tampoc justifica la dedicació exclusiva. Com ja hem comentat al punt anterior.

Al ple es van indicar diferents alternatives a aquesta nova dedicació exclusiva; reorganitzar les àrees per adaptar-les als horaris dels  regidors ( hi ha àrees que es poden dur d’hora baixa), igualment es podia contar més amb els regidors de l’oposició per fer feina. En definitiva vam reiterar que a la situació actual som els polítics els primers que hem de donar exemple, sobre tot quan s’està exigint esforços als ciutadans i als treballadors de l’Ajuntament.

Com vam dir una vegada aprovada la nova dedicació exclusiva augmentarà la nostra exigència i control a aquestes àrees

PRESENTACIÓ DE L'ANUARI CONTRAINFO. CAT

DEMÀ DIJOUS US ESPERAM A LES 20:00 AL CENTRE CULTURAL DE POLLENÇA

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb