URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accés públic a Cala Castell

Alternativa | 09 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari  va ser aprovada la moció que vam presentar conjuntament Alternativa  PSOE; PSM-EN i ERAM referent a Cala Castell.   Amb el vot a favor dels grups que presentavam la moció mês la Lliga i   l’abstenció del PP, CiU i UMP.


Aquesta moció simplement sol•licita al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim i demarcació de costes el compliment efectiu del dret de accés a Cala Castell contemplat en la delimitació dels bens de domini públic marítim terrestre.

Es tracta de fer efectiu un accés a la mar ja existent amb anterioritat a l’actual Llei de Costes  i que l'actual delimitació del domini públic aprovada al 2008 (conforme a l'actual Llei de Costes de 1988) ha  mantingut tal com ho explicita clarament el punt 6 de la Disposició Transitòria Tercera la qual diu textualment


“Los accesos públicos al mar actualmente existentes y los construidos en virtud de planeamiento urbanístico aprobado con anterioridad a la entrada en vigor de esta Ley permaneceran destinados al uso público, abriéndose al mismo cuando no lo estuvieren.”


 I per tant la seva obertura al públic correspondria al Ministeri de Medi Ambient, en aplicació de la Llei de Costes. Per tant al aprovar  la moció ha de ser el Ministeri de Medi Ambient i la Propietat del terrenys afectats a quins correspondrà, discutir i/o esbrinar la fonamentació jurídica sobre la procedència o no d'obrir a l'ús públic l'accés a Cala Castell contemplat en la Delimitació de Costes. Per això resulta prou incomprensible l’abstenció del PP, CiU i UMP, ja que amb la moció simplement demanam l’actuació del Ministerii de la Demarcació de Costes d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes vigent. El batle va argumentar que “els nostre problemes eren altres” i que no havien de dir a altre administració el que havien de fer, com si això no fos normal i  Cala Castell fos fora del municipi.


Una vegada aprovada la moció ens imaginam que haurem d’insistir per que el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i a la Demarcació de Costes en Illes Balears  facin efectiu l’accés públic a Cala Castell.

 

 

AVUI US ESPERAM A LA PRESENTACIÓ DE L'ANUARI CONTRAINFO. CAT

 A LES 20:00 AL CENTRE CULTURAL DE POLLENÇA

 
 A continuació la moció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb