URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tanta culpa té és qui mata la cabra com qui li té la cama

Alternativa | 11 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Article  del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

La història demostra que gran part de la estratègia dels invasors per tenir èxit és precís comprar la complicitat dels nadius o donar-los poder per engreixar l’ego. Mirant el panorama dels batles i regidors del PP dels pobles de Mallorca, amb llinatges que denuncien el seu avior mallorquina, fa molta pena veure com s’han venut als destructors del tret més important de la seva cultura i de l’herència dels seus pares i padrins: la llengua.
És molt trist haver de comparar-los a Judes, perquè venen la lleialtat al seu poble per una cadira o per por a una estirada d’orelles del cabdill del partit. Escarrufa haver de parlar de traïció i covardia, dues paraules molt fortes, però són les que pertoquen, segons el diccionari, que diu: “Traïció, violació de la fidelitat deguda a algú o a alguna cosa”.  I covard diu que és “aquell que té por del perill”.


No puc creure que tota la gent del PP vulgui de cor fer malbé el nostre patrimoni, però una bon grapat dels que representen part dels pobles, s’han acoquinat davant els cappares del partit. Me sap greu dir-ho, però ja sabeu que se’n fa de les herbes molles...Què hi farem, s’han begut les batallonades sociolingüístiques de Bauzá i els seus escolanets i passen pena que els ajusti el tasco, i  “allà on s’alça sa cabra, s’alça es cabrit” i “cabres virades, fan cabrits virats”. Però vius!, que “sa cabra dolenta caga dins sa ferrada” i no faceu tenir per ver el: “de fora vendrà qui de casa et traurà”. No siau l’escala d’encortinar de aliardos que s’han posat a punyir el vesper sense importar. Ans al contrari, diguem com Jaume I: “Pus Deus la’ns ha donada, no la perdrem per perea ne per coardia”. Uep!, enhorabona  als batles de Manacor i Pollença. Dels pocs lleials i valents.


Surrealisme. Canvien el títol i retiren la senyera d'un llibre per distribuir-lo a Espanya(racó català)

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb