URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXIV) Nevada del 4 de febrer.

Alternativa | 12 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dissabte 4 de febrer va fer una bona nevada a la Serra de Tramuntana i això era més o manco el previst, fins i tot que ho fes a cotes molt baixes però ens va sorprendre que nevàs a nivell de mar. A Palmanova que era on havíem de fer nit, ens aixecàrem amb el paisatge ben blanc i continuava nevant amb força.
Abans ja ens havien anul•lat l’activitat prevista per a aquest dia en previsió de nevades a la serra però noltros decidírem fer alguna ruta per el nostre compte.
En haver fet els preparatius adients i algunes fotos, partim de cap a Calvià (vila) on hem de fer una petita aturada i d’allà pensam guanyar altura per alguna de les carreteres que pugen cap a la serra però les trobam tancades.
No ens rendim i decidim anar a Andratx i agafar la carretera que va cap a Pollença perquè al Km 97, a la zona recreativa de Son Fortuny, podem prendre algun itinerari pels voltants del Puig de Galatzó. A la sortida del poble quan volem agafar dita carretera també la trobam tallada però després d’alguna gestió podem passar. Com més avançam el paisatge és més espectacular, hi ha gruixos de neu de fins a 30 centímetres.
Un pic arribats al camí de Son Fortuny  començam l’itinerari a peu de cap a la Boval de ses Serveres, no hi ha passat ningú i la sensació d’anar obrint camí és molt agradable. Llavors fem un tram de cap al Galatzó i més tard tornam fins a la Boval ja que hi ha un petit refugi on podrem dinar còmodament. No se veu ni se sent ningú, l’únic que se mou són els ocells i les cabres que ja veuen que avui ho tindran una mica més complicat per trobar menjar.
En haver descansat una entona començam a baixar de cap a la carretera perquè si hi ha temps hem de cercar un refugi del que n'hem sentit parlar, se troba prop d’Estellencs. Passam pel poble una mica ràpids però un dia hi tornarem per visitar alguns racons interessants.
Arribam a Banyalbufar i fem algunes fotos a les parades nevades; per cert, com se dirà aquest poble si en Joserra i la seva colla continuen amb la seva il•luminació i la desnormalització de topònims?
 Diuen que aquest fred és bo, els pagesos asseguren que això mata totes les plagues, altres estan convençuts de que se carrega els virus i els bitxos que estan per l’aire que respiram, pot ser que també acabi amb aquesta proliferació de corc franquista que mina el cervell, causant beneitura i que tan greument afecta als nostres governants , els que ens “representen”.
                                                                                                       ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb