URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Divendres 17, xerrada informativa de SOM ENERGIA a Pollença

Alternativa | 15 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Som conscients de la greu crisis energètica que estem vivint? som capaços d'imaginar un món sense carbó i sense petroli? Ens n'adonam de la total dependència d'energies fetes amb productes contaminants i finits? Tant en el procés d'extracció dels minerals (petroli i carbó) com en el procés de transport i el de fabricació de l'energia, cream quantitats ingents de gasos i residus contaminants. Fet que contamina l'entorn de les mines, les fàbriques i les carreteres, i que també accelera això que hem anomenat Canvi Climàtic.

Què podem fer per posar-hi remei (o almenys frenar una mica aquest procés de contaminació)? Les propostes i possibles solucions son moltes, però, les més factibles, pareix que son dues. La primera podria ser de caire global: canviar de model de vida i societat totalment i així canviar el model de consum de cop. El segona, més fàcilment aconseguible és canviar el nostre propi mode de viure i afavorir en el nostre dia a dia un consum més moderat d'energia. Podem anar en compte amb els llums, les calefaccions, etc. 

Però a partir d'ara també podrem optar per fer-nos socis de SOM ENERGIA. Aquesta empresa és una cooperativa de producció i consum d'energia verda. I, que vol dir això? doncs que si te fas soci pots col·laborar amb un projecte que afavoreix al medi ambient sense cap cost adicional per a tu.

SOM ENERGIA bàsicament té dues funcions: la primera és la de canviar les empreses que ens venen l'energia (GESA-ENDESA normalment) i vendre'ns ells mateixos l'energia (o sigui, canviar la factura de GESA per una de SOM ENERGIA, pel mateix cost). I que té de bo això? doncs des de SOM ENERGIA només ens vendrien energia amb segell de ser produida com a "energia verda". Al contrari que fa GESA, que ens fa arribar a casa energia contaminant. Però no només acaba aquí el projecte, sinó que amb els beneficis de la cooperativa ells invertirien en projectes de fabricació d'energies alternatives (solar, vent, etc.), per incrementar el volum d'energia "neta" que hi ha a la xarxa general de l'energia, a la que estem tots conectats.

De ben segur que ells ens ho explicaran molt millor i amb molt més detall...

Divendres 17 de febrer de 2012

20h.

Centre Cultural

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb