URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Alternativa | 16 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Quan Mariano Rajoy va anunciar el nom de José Ignacio Wert, la veritat és que vaig tenir una sensació d’alleujament. Dintre de la poca gràcia que em fa un ministre del PP vaig pensar que era una de les millors opcions possibles. Havia tingut la ocasió d’escoltar-lo com a tertulià a Cuatro i a la Cadena Ser i tot i no compartir les seva ideologia em semblava una persona bastant moderada i raonable.
    No li ha fet falta gaire temps al ministre per rompre la imatge que com a tertulià m’havia fet arribar. La primera decisió polèmica ha estat la de suprimir l’assignatura d’ Educació per la Ciutadania, sense entrar a allò discutible de la pròpia decisió (jo no he tingut l’oportunitat d’estudiar aquesta assignatura i per tant no puc opinar), el més lamentable va ser la forma en que ho va justificar, citant uns extractes d’una obra que mai ha figurat com a manual escolar per demostrar l’adoctrinament d’aquesta assignatura.  Se’m fa molt difícil pensar que és una simple equivocació, en tot cas encara és l’hora de que l’hagi sentit disculpar-se.
    Però no s’ha acabat la cosa aquí, una setmana després ha arribat la segona decisió polèmica. Per sorpresa de tots i via publicació al BOE, el ministre decidia anular els temaris vigents per les opcions a la funció pública docent, entrant en vigor els temaris anteriors, que corresponen ni més ni menys que a l’any 1993.
    Crec que pràcticament tots coneixem qualcú que s’ha dedicat a preparar unes oposicions si és que no ho ha viscut personalment. Tots sabem que suposa un esforç molt important no tant sols per la feina que duu sinó pel sacrifici econòmic que suposa. Tots ens podem fer una idea del que suposa per una persona que ha dedicat els darrers anys a estudiar un temari que li canviïn d’un dia per l’altre.
    Diu aquest senyor que li sap greu els perjudicis que pugui haver creat a persones concretes però que ell ha de mirar pel bé comú, i que a més a més la decisió no té tanta transcendència ja que són poques les Comunitats Autònomes que treuen places aquest any.
    Les meves preguntes són les següents :  – si realment creia que els temaris s’han de revisar, no era millor fer-ho tranquil•lament i desprès canviar-los? - Creu realment el sr Bert que uns temaris ni més ni menys de l’any 1993 són més aptes que els que havia? És conscient el sr Ministre del que ha canviat l’àmbit educatiu i científic en els darrers 18 anys? -És aquest senyor el mateix que com a tertulià acusava al Govern de  Zapatero d’improvisar?
    Pel que sembla , el PP no vol que li passi el que li va passar amb la LOCE, la qual va ser derogada pel govern de Zapatero abans de posar-se en pràctica i ha decidit  des del ministeri i les comunitats autònomes canviar de dalt a baix tot els sistema educatiu. Fa tant sols uns mesos que governa i sembla que aquest ministre està decidit a fer història. Ens esperen uns anys molts difícils per tots aquells que defensam  una Educació Pública, sols queda resistir.
 
Aquesta és una imatge de Brieva  del llibre d'Educació per a la ciutadania de Carlos Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero. Un assaig que és una  revisió crítica de l'assignatura des de l'esquerra i que el ministre va presentar com un manual de la mateixa. Una bona lectura que es pot descarregar:
 
Educación para la ciudadanía.Democracia, capitalismo y estado de derecho. Primera parte

Educación para la ciudadanía. Democracia, capitalismo y estado de derecho. Segunda parte

"Educación para la Ciudadaní. Democracia, capitalismo y estado de derecho". de Pedro Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero, Miguel Brieva y Carlos Fernández Liria. Editorial Akal. www.akal.com


   
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb