URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contra la reforma laboral

Alternativa | 18 Febrer, 2012 22:54 | facebook.com twitter.com

 

 

 

 


 

Que no ens prenguin per imbècils

Alternativa | 18 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Com ja és habitual cada diumenge, vaig poder gaudir del programa Salvados de Jordi Évole, en aquest cas dedicat a la Casa Reial.  El meu sentit comú fa impensable que a hores d’ara es pugui justificar a un país que es diu demòcrata la idea d’una Monarquia. Sí que puc entendre que tal vegada en el seu moment l’arribada al tro del Rei Juan Carlos va ser la solució menys dolenta per fer la transició d’una dictadura a un sistema democràtic i evitar un bany de sang, però al mateix temps considero que la transició no es pot donar per finalitzada fins la constitució de la III República. El que encara és per a mi menys comprensible és  la poca voluntat de satisfer el que és un dret inqüestionable de tots els ciutadans com és saber com es gasten els diners públics.


    És indignant comprovar com després de tot el que s’ha sabut del cas Urdangarin una declaració com la que va fer el Rei al missatge de Nadal “tots som iguals davant la llei” (la constitució deixa bastant clar que precisament ell no és igual que els altres) pugi ser considerada com una resposta suficient , però el que ja és prendre als ciutadans per imbècils és voler presentar un simple foli com el pressupost de la Casa Reial (molt semblant als informes que feia Nóos).


    Vaig quedar al•lucinat en sentir que la majoria de les preguntes que s’han fet al parlament respecte a la Monarquia simplement no s’han considerat pertinents, i encara més al•lucinat en escoltar les explicacions d’uns dels pares de la constitució, Gregorio Peces Barba, donant per suficient la transparència que hi ha respecte a la Casa Reial i el poc respecte amb el que es referia als partits republicans com Esquerra i IU.


    La realitat és que la Casa Reial no té cap intenció de millorar la seva transparència, senzillament perquè a ningú li agrada mostrar les seves vergonyes. Ells aspiren a que Urdangarin sigui el cap de Turc i tallafoc i que la imatge del Rei surti fins i tot reforçada mostrant-lo com a un líder que posa ordre a casa seva. Saben perfectament que donar transparència a la Casa Reial suposaria la fi de la Monarquia, ja que la mostraria tal com és, una institució totalment anacrònica i impròpia dels temps que corren.

Més val agafar-se el tema amb humor.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb