URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXV) Camins pel Pujol den Banya.

Alternativa | 19 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dia 21 de gener férem una entretinguda excursió per els voltants del Pujol den Banya, a Sóller. Amb gent vinguda de diferents indrets de Mallorca, formam un grupet de 17 persones  per gaudir d’aquests camins de la muntanya sollerica.

Dissabte dematí ens trobam al lloc acordat per començar la caminada i després d’alguns preparatius agafam el camí de la Costa den Llorens que ens duu de cap als horts, al cap d’una estona ja hem pres el camí de Rocafort que ens travessa a l’altra banda de les vies del tren per un pont que ja diu molt d’aquest camí que com altres de la zona era una important via de comunicació entre horts i les diferents possessions de la zona. Ens pugen els revolts per dins l’olivar fins que arribam a una cruïlla amb el camí de Castelló, prenem de cap a xaloc i llavors per una sèrie de camins que anam triant segons ens sembla a cada cas, en ocasions per olivars i d’altres per zona boscosa fins que topam amb una barrera que ens marca el final, per el que baixam un tram cercant un lloc còmode per dinar i descansar una estona.

Una mica reposats, continuam la baixada per on havíem vingut però a l’arribada a la cruïlla del camí de Rocafort, en lloc de baixar per aquest, continuam el camí de Castelló cap a mestral fins arribar a Can Jeroni Gros i d’allà voltam cap a es Mont- Reals i seguim fins topar-nos amb el camí des Rost amb un empedrat espectacular, al cap d’una estona serem al punt de partida.

D’allà agafarem els cotxes per apropar-nos al refugi de Muleta que és on hem de sopar i hem de fer nit, demà tenim una altre excursió a l’altra banda de la vall.

Aquests camins són d’una especial bellesa i dignes de protecció, esper que els especuladors i els que s’aprofiten de la beneitura dels nostres governants, no puguin mai posar les mans damunt aquestes zones, per moltes estrelles que vulguin posar als seus edificis. El paisatge és de tots i no hi ha dret que ens l’omplin d’enormes caixons de ciment amb finestres per a que alguns puguin gaudir de la vista, que ells tenen a l’enfront.  

                                                                                                  ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb