URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Alternativa | 23 Febrer, 2012 23:50 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Votació i primera valoració de un ple marcat per la unanimitat i la tranquil·litat . Estam d’enhorabona ja l’Ajuntament no presenta cap al·legació qüestionant la delimitació de la zona humida de l’Ullal al Pla Hidrològic.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 d’octubre de 2011. Aprovada per unanimitat.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 24 de novembre de 2011

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària celebrada dia 29 de desembre de 2011 Retirades encara no es troben preparades.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient administratiu previ per a la constitució del Consorci de Promoció Turística de Pollença      Aprovada per unanimitat. Vam insistir sobre tot en la necessitat de que l’oferta complementària, restaurants, comerços... també participen d’aquest Consorci. Ara cal fer feina de manera consensuada als seus estatuts.

5.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de l’Ajuntament de Pollença Aprovada per unanimitat. Es va aclarar el tema que més  preocupava; si una persona no paga després de trenta dies hàbils se l’enviaria una carta certificada, si als quinze dies no hagués resposta se l’enviaria una nova carta certificada. Si l’usuari tingués problemes econòmics es podrà  fraccionar el pagament o ajornar.

6.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM per tal que IB3 torni emetre les pel·lícules i sèries en llengua catalana   Aprovada per unanimitat. Una bona notícia que tots els grups municipals mostrem el nostre suport a que la nostra televisió pública utilitzi el català. La televisió és un element clau a la vertebració de la societat i no té sentit a l’actual TDT que hagi sèries i pel·lícules que no es puguin sentir en català.

7.- Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM relativa a restituir els retalls de personal i serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca. Aprovada per unanimitat. Aquestes retallades ens afecten  greument a tots i hem de lluitar per mantenir una sanitat pública de qualitat.

8.-  Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM relativa al Pla Hidrològic de les Illes Balears   Després de que el batle va anunciar que retiraven la seva moció, els grups que presentavam la moció i UMP (que li donava suport però no l’havia subscrit per falta de temps) vam decidir també retirar la nostra moció.  Estam d’enhorabona ja que d’aquesta manera des de l’Ajuntament no al·legam res contra la delimitació que es troba actualment al Pla Hidrològic el que era  el nostre objectiu. Ara esperam que la Conselleria de Medi Ambient sense cap petició institucional no  vulgui reduir la zona humida de l’Ullal.

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM referent a la sol·licitud de revisió dels valors cadastrals 

Vam retirar la moció ja que per un decret del govern central es va pujar el tipus impositius d’IBI  excloent els que havien revisat els seus valors cadastrals entre els anys 2005 i 2007 que és el cas de Pollença. Per tant si es procedia a revisar els valors caldria pujar els tipus i no guanyaríem res.

10.-  Propostes/Mocions d’urgència

-  Els grups de l’oposició vam presentar una moció  amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona. Aprovada amb l’abstenció del PP. La moció reclama igualtat en salut, treball, serveis socials i en totes les polítiques públiques.

 

.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a les al·legacions a presentar al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Com hem dit l’equip de govern va retirar la moció.

.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública  amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística bàsica visibles des de la via pública. La urgència es va tenir que votar tres vegades ja que havia un empat que va finalitzar amb el vot de qualitat del batle; PP, Lliga i UMP a favor i Alternativa, PSOE,CIU, PSM i Esquerra en contra.

La raó el vot en contra va ser la precipitació a un tema tan important com aquest. El mateix dia del ple a les 15:00 encara ens arribaven mapes i encara faltaven.

Pensam que cal una nova ordenança i tècnicament és millora que l’anterior, però políticament el tema s’ha llevat mal, res a veure amb el tema dels pressuposts on va haver cinc reunions abans de la seva aprovació inicial. El que avui es presentava era un esborrany encara tenia articles dubtós i una cartografia incompleta.

Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP i vots en contra d’Alternativa, PSOE, CIU, PSM i Esquerra.

 

 

Recuperar espais públics.precs de gener.

Alternativa | 23 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Aquests són els precs que vam presentar al darrer ple. 

- Propietaris de cans del Port de Pollença ens han demanat que l’Ajuntament indiqui un espai on els propietaris de cans, els puguin deixar lliures per correr, jugar… Evidentment hauria d’haver un pipi can a aquest espai.

El batle va dir que els propietaris també havien de complir amb les ordenances.

-Demanem la retirada del Sant Crist de la sala de sessions de la Casa Consitorial i separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós.

- Recuperar els espais de propietat municipal ocupats per terceres persones, obligant-les a desallotjar i sancionant si escau per les obres fetes en terrenys municipals.

1-    El carrer Estornell en el seu tram entre els carrers Pinsà i Oronella sembla quasi inexistent i fins i tot hi ha un transformador de Gesa al mig del mateix.

2-    El carrer Colom en el seu tram entre el carrers Pinsà i Oronella només hi ha un petit pas, mitjançant uns escalons de gairebé un metre d’amplada donat a que una part està coberta per abundant vegetació i l’altre tancat mitjançant paret per invasió de habitatges  particulars.

3-    El carrer Passerell en el seu tram que hauria de ser des de el carrer Voltor al carrer Pinsà i del Pinsà al carrer Oronella, es troba vagament senyalitzat en el primer tram i impracticable donada la gran quantitat de vegetació i la manca de manteniment i en el segon ha desaparegudes les fites ja fa mes de quinze anys (el darrer cop que es comprovà) i segons la alineació des de el primer tram sembla que esta ocupat per un ala de un bloc d’edificis.

El batle va reconeixer la existència d'aquestes ocupacions... Ara cal actuar.

- Netejar, senyalitzar i tancar correctament tots els carrers i solars pertanyents a l’Ajuntament de Pollença mitjançant els serveis de la brigada d’obres. Atès a que alguns dels solars de les diferents urbanitzacions destinades a zona verda o serveis no es sap on son o es troben en estat deplorable i plens de restes de fems i chatarra en la seva majoria. Per exemple el solar pertanyent a l’Ajuntament de la Urbanització de can Singala es troba ocupat aproximadament en una tercera part pel veïnat pel seu us particular.

El revisarà l'aparelladora municipal.

Escales públiques perdudes entre els carrers Pinsa i Orenella.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb