URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Alternativa | 26 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Just enfront de Fornells, a l’altra banda de la badia, hi ha una península de considerables dimensions, la Mola de Fornells. És un lloc poc freqüentat ja que són terrenys privats i el camí de cavalls només s’hi endinsa un petit tram. És una zona protegida i se conserva relativament verge.

Per acostar-nos-hi prenem el Camí de Cavalls per el Cap des Port, caminam per una zona boscosa molt agradable, més envant a l’esquerra trobam el camí que duu a unes antigues salines però que avui no tenim temps de visitar.

Continuam i aviat trobam les excavacions de la basílica paleocristiana del Cap des Port, és un conjunt format per la basílica i altres construccions annexes que tot podria ser un monestir. Destaca la cripta en forma de creu i la pica baptismal d’immersió. Se descobrí a l’any 1958 i les excavacions serioses començaren al 1975, hi col·locaren un panell explicatiu tot i que pot ser que embulli una mica ja que no coincideix del tot el dibuix amb la realitat.

Seguim camí i passam per sementers, pinar, garriga, és una zona molt variada. Llavors trobam un desviament que ens pot acostar a ran de mar i l’agafam, estam als voltants de Cala Roja, la de dins la badia de Fornells, ens sembla un paisatge curiós amb les aigües molt calmes de color obscur i unes roques que ens recorden figures d’animals. Les platjoles estan formades per arena i argiles que li donen un aspecte diferent. D’aquí seguim però prenem tiranys que ens duran fins al camí principal, una mica més envant el Camí de Cavalls segueix de cap a l’Arenal de Son Saura però noltros anam amb la idea d’avançar una mica més dins la Mola i arribarem fins a una caleta just davant Fornells, Cala Cabra Salada un bon lloc per fer una aturada.

Aquesta península que acaba a la Punta de na Guillemassa té molt per veure però avui ja no tenim temps d’avançar més. Al cap hi ha espectaculars penya-segats i una antiga bateria militar, a la banda de llevant se troben algunes caletes molt interessants però haurà de ser per a una altra ocasió.

La tornada la fem per tiranys que van ran de mar que ens permet veure platjoles que no en fèiem comptes, també ens permet veure l’illa de les Sargantanes de més a prop i observar una mica millor el petit castell que fou construït pels britànic, 1801-1802. Aquesta illa pareix que també és privada, algun dia farem alguna gestió per visitar-la.

Durant tot el camí anàrem observant bolets, plantes, aus, i trescant per tots els racons, per això sempre ens falta temps. Tot d’una que poguem hi tornarem per veure la resta, esper no trobar-ho tot urbanitzat.

                                                                                                     ARFV  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb