URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes de febrer

Alternativa | 29 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Precs i preguntes del darrer ple. Les respostes són del batle si no s'indica el contrari.

PRECS

 - Tornam a recordar i demanar l'execució d'una sèrie de mocions aprovades a l'anterior legislatura que no s'han realitzat:

- Portar al ple l'expedient per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu "prolongació de la Gola" il'expedient per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl. El batle ens ha donat potestat per tirar aquest tema endavant.

- Obrir diligències prèvies de la situació del Camí públic del Coll d'en Patró. 

- Realitzar un estudi  sobre la contaminació del torrent de Sant Jordi. Pensa que no s'ha de realitzar. Per això serveixen els acords del ple? Increïble.

- A la carretera MA 2200, Al tram comprès entre el CP Joan Mas i el desviament cap a Llenaira de la carretera MA 2200, l’asfalt es troba en molt mal estat,  i s’han fet uns clots cada vegada més grossos. L’Ajuntament pot instar al Consell que ho arreglin. S'ha parlat amb el Consell. Vam aprofitar també per recordar  la necessitat de fer un pas de vianant a la rotonda de Can Berenguer per accedir al camí peatonal.

- Podien posar grava als clots de l’aparcament davant de l’institut, al carrer Mare Alberta.

El regidor de serveis va dir que es faria  i ja s'ha fet

- Demanam una neteja i vigilància de la zona enjardinada a la circumval·lació darrera del col·legi del Port de Pollença.

Es farà.

PREGUNTES.

- Ens podien explicar en que s’han fonamentat per recórrer la sentència 5/12 que declara la nul·litat de la subrogació d’una de les treballadores de l’Ajuntament a la UTE Neteja Viaria Pollença.

Era una subrogació que pensam que es vàlida, i com ara no hi ha el servei es pot fer un acomiadament objectiva. No estam d'acord.

- L’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer va registre un escrit a L’Ajuntament en la que acusa a altre funcionari  de l’oficina d’obres  d’un “acte d’autèntica deslleialtat institucional” simplement  per facilitar a un regidor accés a informació com marca la llei. El mateix arquitecte a les denúncies interposades contra comentaris apareguts als nostre blog ha inclòs amb evident mala fe (ja que poc o res tenen a veure amb les denúncies) escrits registrats del funcionari d’obres citat criticant una actuació de l’arquitecte, i escrits de particulars,  en referència al citat funcionari d’obres.

Què mesures ha pres el batle en referència a aquests escrits? Ha cridat a l’ordre a l’arquitecte? S’ha posat en coneixement de l’arquitecte les obligacions i deures dels funcionaris en referència als càrrecs electes i el seu dret a la informació?

- El batle ha parlat amb els afectats. Eren dos temes totalment diferents. Intentarà arreglar el tema dins l’àrea d’urbanisme.

- Quan pensa el batle obrir expedient sancionador  als propietaris de la fàbrica de Can Morató pel seu incompliment reiterat de la llei de Patrimoni. Li recordam que la inactivitat sancionadora per part de l’Ajuntament pot ser considerada prevaricació passiva.

Han iniciat l’ordre d’execució, s’ha obert el camí. Van enviar uns informes tècnics al Consell que no s’ha pronunciat. És un tema molt complexo. No obriran cap expedient sancionador fins que no tinguin clar que faran amb la fàbrica. No es poden fer parts i quarts d'aquesta manera.

- Segon la premsa els propietaris de Cala carbó s’ha reunit en dos ocasions amb representants del govern. Ha participat el batle d’aquestes reunions? Se l’ha informat de les mateixes?  No. No. Massa falta de comunicació i d'enteniment entre el batle i el seu partit, més que preocupant.

- Com pensen arreglar el tema de les subvencions i ajudes econòmiques del 2011, pressupostades però que legalment no poden convocar dins el 2012.

Contesta el regidor d'esport; estan estudiant la solució fer una convocatòria ordinària i altra extraordinària.

- Podia explicar a aquest ple quines són les dificultats per col·locar la font de la Plaça Major al seu lloc?

L’hem de debatre, vol unanimitat. Increïble les voltes que l'està donant el batle a aquest tema

- Per quina raó l’edifici municipal es troba encara amb un comptador elèctric d’obra?

Estan pendents de canviar les línies actuals que no suportarien més potència.

- Ens podien explicar exactament quina és la situació actual en referència als complements de productivitat de funcionaris i personal laboral.

Dilluns i dimarts comencen les reunions i entraran a discutir en detall com seran les seves aplicacions.  No ha hagut cap intenció de suprimir-les.

Eneko en Interviu.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb