URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Gràcies al diari "Público".

Alternativa | 01 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El diari 'Público' va publicar el divendres la seva darrera edició impresa. Les dificultats econòmiques que patia l'empresa, que l'havien portat a presentar un concurs de creditors a principis d'aquest any, l'han obligat finalment a tancar el diari. De moment el tancament no afecta la versió digital, que continua amb la seva activitat i publicant entre altres coses la més que interessant columna d'Escolar.

En nombroses ocasions hem utilitzat a aquest bloc vinyetes publicades pel diari  o hem enllaçat els interessants articles i opinions que es podien trobar al mateix. Hem descobert a excel·lents periodistes com Ignacio Escolar, Joan Gari, Juan Carlos Escudier, Isaac Rosa... Hem descobert una altra forma d’escriure sobre ciència. Hem gaudit dels escrits de Vicenç Navarro, Josep Fontana, Luis García Montero, Noam Chosky, Naredo, Martín Seco...

Tot és millorable però ningú pot negar que les pàgines del diari Público han enriquit el gris panorama de la premsa estatal. Com han dit els seus treballadors; la pèrdua del diari público és la pèrdua d'una veu crítica indispensable per a la pluralitat informativa i de pensament. Igual que el va ser el tancament de l'enyorada TV Mallorca.  

La molt limitada diversitat ideològica existent en els majors mitjans d'informació existents en el nostre país ara és encara més limitada. I això al moment que necessitam mitjans de comunicació que ens donen informació alternativa sobre la crisi i les seves possibles solucions. Com recordava Vicenç Navarro al mateix diari público; cap mitjà de gran difusió ha facilitat o plantejat un debat sobre la permanència o sortida d'Espanya de l'euro com possible sortida de la crisi (Suècia, sense euro, és el país que està creixent més en la UE-15). I com deia el mateix Navarro;

Tenim un problema a Espanya amb les esquerres, ja que el seu comportament contribuïx que no sorgeixin rotatius de totes les esquerres. No cal dir que les dretes tenen els mitjans financers que les esquerres no tenen. I els anuncis que aguanten un rotatiu escassegen en mitjans que, per definició, són crítics de les estructures de poder, incloent les econòmiques, financeres i comercials. Però, per molt poderosos que siguin aquests factors (i ho són), el fet és que hi ha altres factors que també expliquen aquesta situació. I entre ells està la falta de mobilització de les pròpies esquerres, incloent partits polítics, sindicats i moviments socials que, tret que siguin els seus propis mitjans (convertint-se en els seus portaveus), no es mobilitzen per a crear una cultura i una premsa de totes les esquerres.

Un canal de llibertat  ha desaparegut,  perd la societat i es continua debilitant la democràcia. Com ha dit Luis Matías López; La diversitat ideològica en la premsa, ja molt lluny de l'arc de Sant Martí, se sobre forma alarmant al to monocolor, amb predomini alarmant del blau de la dreta.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb