URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta de govern del 21 de febrer 2012.

Alternativa | 05 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un resum de la Junta de govern del passat 21 de febrer

Hisenda

Vam aprovar una important relació de  factures corresponents a despeses pressupostades i efectivament realitzades a l’exercici 2011; 768.741,70 euros i 88.417,69 euros d’extrajudicial.

Urbanisme

- Dació de compte  de resolucions de batlia de concessió de 9 llicències urbanístiques.

- Al tema de la disciplina urbanística no va haver expedients a tractar.  Vam insistir en la necessitat de fer una reunió de portaveus per tractar el tema, sobre tot en el referent al cobrament de multes, on volem tenir informació clara de com es troba el cobrament de les multes. I més encara quan el nou Decret Llei 2/2012 en matèria urbanística, de 17 de febrer, de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible  ha el·liminat la necessitat d’enviar al Consell Insular els expedients amb sancions urbanístiques superiors a 60.000 euros.

Varis.

- Vam aprovar, a proposta del regidor de servei; donar compliment a  la millora de la  de UTE de neteja viària per instal·lar un  sistema de seguiment GPS per a 16 vehicles municipals (recollida residus i brigada).

- Vam aprovar, a proposta de la regidora  de cultura, les bases per concedir subvencions a les empreses que utilitzin el català com a llengua habitual per a l’any 2012. S’ha pujat l'import de la subvenció, en lloc d'un 30% es subvencionarà un 50% del total de la factura (document). La regidora va recollir la nostra proposta de que al cas dels retols, els subvencionats s’han de comprometre a mantenir-se per un període de 5 anys, o fins que es mantingui actiu o obert el comerç, negoci o entitat.

- Vam aprovar, a proposta de la regidora de cultura, la organització de l’exposició "Rompre Murs del silenci" al museu (23 març- 30 abril) produïda per l'Associació memòria de Mallorca i la revista Sa Plaça. (140 euros). Al final de l'article teniu més informació d'aquesta exposició itinerant que ja s'ha fet a diversos municipis.

- Vam aprovar, a proposta del regidor d’esports el pressupost per arreglar la deshumificadora de la piscina de 4.015 euros d’Elecnor.

- Vam aprovar sis expedients sancionadors  per infraccions a les ordenances municipals d’animals domèstics, neteja de les vies públiques i recollida de residus sòlids urbans.

- Vam aprovar la sol·licitud del Jutjat de Pau de l’accés a les dades del PADRO per consultes.

- Vam aprovar una sèrie d’ajudes assistencials  per personal laboral i funcionaris.

- Vam aprovar la sol·licitud de suspensió de l’ acord de l’expedient disciplinari  a un policia local, aprovat a la Junta de Govern de 18 d’octubre de 2011,  fins la realització del judici.

- Vam aprovar l’adjudicació del contracte de subministrament de productes de neteja pels edificis municipals a l’entitat TONFER S.L. per 7.532,88 euros (IVA exclòs).

- Vam aprovar l’adjudicació del contracte de serveis per a la protecció de l’enllumenat públic de l’Avinguda Paris i eliminació de quadre elèctric del carrer Elcano, cantonada passeig Salaegui del Port de Pollença, a Elèctrica Bahia S.L.”  per 5.085,26 euros (IVA exclòs). Vam insistir en la necessitat de regularitzar la contractació del manteniment de l’enllumenat públic que s’ha de fer enguany.

- A la Junta vam demanar comprovar la proposta d’adjudicació del contracte de serveis de jardineria per a la poda de l’arbrat  a Josep Martorell Luis (Forcat), per un import tota de 11.893.29 euros (IVA exclòs). Una vegada comprovada que la seva oferta que  disposava de més mitjans tècnics que les altres ofertes.

- Vam continuar tirant endavant l’obra del “Centre de dia per a persones majors” , una obra que sembla maleïda.


Els artistes, un grup de set pintors, acompanyats de set escriptors, entrellacen la força de la imatge i la paraula - testimoni, poesia, narració- moguts per la causa de la recuperació de la memòria i la vindicació de les persones i dels ideals anihilats per  la dictadura franquista i silenciats sorprenentment en temps de democràcia.

Tomeu Coll / Sebastià Sansó

Joan Lacomba / Ramon Lacomba

Joan Mariando / Jaume Santandreu

Marquet Pasqual / Maria Victòria Secall

Biel Noguera / Llorenç Capellà

Ferran Pizà / Andreu Aguiló

Jaume Poma / Margalida Socias

Hem volgut retre homenatge a les víctimes i als seus valors de justícia i progrés, denunciar les injustícies i persecucions i fer palès el patiment profund de les persones i familiars, sotmesos a la por i privats del dol legítim.

Maria Antònia Oliver presidenta de l’associació Memòria de Mallorca diu al pòrtic del catàleg: Amb aquesta exposició donam veu a les víctimes mitjançant l’impacte visual que ens aporta la pintura acompanyada de textos escrits: les víctimes hi són presents i ens parlen, i nosaltres les miram i escoltam, cream amb l’art la complicitat i l’empatia necessàries per rompre persempre els murs de silenci.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb