URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una ordenança híbrida i confusa.

Alternativa | 15 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

      Al darrer ple es va aprovar inicialment, d’una manera prou barroera (faltaven plans i amb articles encara no definitius),   la ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública (veure article anterior). Aquesta ordenança està actualment en  fase d’exposició pública  i de presentació de al·legacions fins 16 d’abril i el proper divendres es farà una primera junta de portaveus per tractar-la.

La ordenança ha pres com a model la polèmica ordenança aprovada inicialment a Palma (de Mallorca pels peperos) i actualment també en exposició pública.  A pesar de que teòricament és “una ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística visibles des de la via pública.” a l’apartat de infraccions de la mateixa s’inclouen articles que fan referència no a la ocupació sinó a l’ús de la via pública, mesclant, a l’igual que a Palma,  a un mateix document; una ordenança cívica i una d’ocupació d’espais públics, amb un resultat  híbrid prou confús. A més a més a la mateixa es restringeixen drets i llibertats fonamentals contemplats a la Constitució.

Per exemple es podràn sancionar des de 100 a 750 euros activitats com:

 7. Distribuir premsa gratuïta a la via pública sense llicència o incomplir les condicions establertes en ella.  Es podrà aplicar a associacions i partits polítics?

 8. Adreçar-­se als vianants amb finalitat lucrativa o promocional, interferir la seva lliure circulació per la via pública, exigir la seva atenció, i oferir-los productes o serveis, sol·licitar signatures o donatius, i l’actuació de les persones conegudes com “ganxos”. Amb aquest redactat es pot considerar la recollida de signatures per una associació, ONG o partit com una infracció?

 17. Realitzar acampades o activitats similars a la via pública sense autorització. Es clar que aquest article s’ha copiat de Palma i va dirigit contra el moviment del 15 M.

19. Penjar pancartes, banderoles o qualsevol altra element al vol de la via pública sense llicència. No retirar els susdits elements dins les 24 hores o en el termini estipulat, quan s’hagin autoritzat.  Com ha indicat el catedràtic de dret constitucional Joan Oliver Araujo en referència a la ordenança de Palma aquest article va contra drets fonamentals com la llibertat d’expressió i el dret a la propietat.

23. Obstaculitzar la via pública amb materials, jocs, aglomeracions i activitats. Un article molt difús que intenta regular molt de temes , però de forma molt imprecisa i amb una manca de claredat molt greu.

26. Realitzar qualsevol manifestació o activitat que pugui molestar o ferir la sensibilitat dels vianants. Aquest article és un concepte jurídic indeterminat que pot generar parts i quarts i actuacions polítiques discrecionals.

 28. En els artistes de carrer, l’incompliment de les condicions establertes per la present Ordenança o per l’òrgan municipal competent.  A l’ordenança no es regula res dels artistes de carrer i només es citen d’aquesta forma imprecisa a les infraccions.

El que va justificar la urgència de l’aprovació de la moció va ser que arribava la temporada turística i es volia tenir sobre tot una ordenança per a la ocupació de la via fonamentalment per taules i cadires. A l’igual que ha passat a Palma els articles que només fan referència a l’ús de la via pública i no a la seva ocupació s’han de llevar d’aquesta ordenança.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb