URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De reunions...

Alternativa | 19 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Una intensa setmana de reunions que continuarà aquesta setmana:

Dimecres 14 ens vam reunir la comissió paritària del conveni col·lectiu del personal laboral amb un únic punt del dia: informar de la fixació de criteris del control horari a efectes del compliment de productivitat. A la mateixa va assistir el regidor de personal; el portaveu del nostre grup, en Pepe García; i els representants del treballadors.

Malgrat que el conveni col·lectiu de personal laboral és del 2006 i que al mateix s’establia que els criteris per a l’assignació de la productivitat es fixarien per a la comissió paritària, aquests criteris, sis anys després, encara no s’havien fixat realment ja que es vinculava el cobrament del complement amb el compliment de la jornada, però no s’havia reglamentat el control, horari i identificació del personal laboral de l’Ajuntament.

La reunió va ser prou profitosa per conèixer de primera mà diferents problemes del tema. Dos temes tenim molt clars: tothom ha de fitxar i el complement de productivitat (10% del salari base) s’ha de cobrar mensualment en el cas del personal laboral, ja que hi ha sous molt baixos (inferiors a 1000 euros).

La setmana que ve segurament hi haurà una nova reunió on els representants dels treballadors presentaran la seva proposta.

La comissió paritària del conveni col·lectiu dels funcionaris també s’ha reunit aquesta setmana pel mateix tema (a aquesta comissió el representant de l’oposició és el regidor del PSM, en Tomeu Cifre).

Divendres 16 ens vam reunir la junta de portaveus.

El primer punt va ser el Festival del 2012. Va assistir el director del Festival, en Joan Valent; la regidora de cultura i tots els regidors de l’oposició. Aquesta reunió s’havia previst pel divendres passat i després es va aplaçar al mateix temps que la premsa informava de canvis i contractacions al Festival. En aquell moment vam demanar explicacions a la regidora de cultura que ens va explicar el que ahir també es va dir a la reunió: que des de l’Ajuntament no s’havia anunciat res a la premsa i que en Joan Valent havia demanat aplaçar la reunió per tenir un programa més definitiu. Encara no s’han tancat contractacions i espònsors, i encara hem d’esperar un temps per donar noms i dades concretes, però ja podem dir que el Festival es complementarà amb un cicle de cinema, unes trobades en torn a la música en el cinema, un curs internacional de novel·la negra i que es portarà la música al carrer. A falta dels doblers que va prometre el conseller de turisme, el senyor Carlos Delgado, i que després ens ha negat, el nou director ha tirat de la seva agenda personal (sonen noms espectaculars pel Festival) i d’espònsors privats. Un canvi “valent” que desitgem que funcioni. Quan es concretin els noms, actes i dates ja us informarem.

A continuació, a la Junta vam parlar del plec de condicions per la gestió de les platges, que s’aprovarà a la Junta d’aquest dimarts.  A dia d’avui encara no tenim l’autorització de costes que sí tenen a Alcúdia, ja que el seu ajuntament fa l’explotació directament, un avantatge més de la gestió pública que defensam des d’Alternativa i que en aquest moment impossibilita el Reial Decret- Llei 20/2011, de 30 de desembre de 2011, del govern central del PP que va congelar les oposicions per al 2012 en tot el sector públic estatal, així com la contractació temporal i de personal interí. Un altre problema que es solucionaria amb la gestió pública de les platges és evitar el problema que es va plantejar a la reunió. Actualment només es pot fer la contractació per un any, el que fa molt complicat l’amortització de les empreses que es presenten a concurs.

El tercer tema va ser el de l’ordenança d’ocupació de la via pública. A aquest tema va haver una vertadera pluja d’idees de les que de moment no es poden treure conclusions. És evident que és un tema molt polèmic, que afecta a molta de gent i amb molt d’interessos... i que s’està fent, des del nostre punt de vista, de forma massa precipitada i massa tard. Finalment aquesta setmana tindrem una nova reunió on esperam que es faci una revisió de l’ordenança punt per punt, on puguem plantejar els nostres dubtes i idees, i mirant amb cura els llocs amb més ocupacions, places i carrers de vianants. Com ja hem fet públic, pensam que el primer és llevar els articles que no fan referència a l’ocupació de la via pública.

Del nou blog de Vergara.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb