URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No necessitam l'O.R.A

Alternativa | 22 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies l'equip de governs ens ha fet arribar el Pla d'implantació de l'O.R.A. al Port de Pollença i avui és el darrer dia per fer-hi aportacions. A Alternativa mantenim la nostra oposició a l’O.R.A de pagament que es vol implantar al Port i pensam que l’estudi  s’ha fet en referència aquesta zona és correcte però teledirigit al traure del mateix gran part del aparcament disponible a la via de circumval·lació i el aparcament del centre de salut. Tampoc té sentit fer un estudi i després dir que un tema tan important  com la zona verda pels residents no s’aplicarà fins al 2013, el que desvirtua l’estudi.

No entenem com a la reunió prèvia que es cita a la realització de l’informe de l’ORA només es va convidar a representants dels comerciants  i no es va convidar ni a la policia municipal, ni als ciutadans, ni a l'empresa dels vaixells que porten els turistes a Formentor (afectada per l'ordenança), el cas dels restauradors que són la majoria dels negocis afectats, un 29,3 %, és més sagnant ja que aquests no veren ser capaços de consensuar un representant ells mateixos per representar-los davant l'Ajuntament. Realment aquest negocis necessiten zona blava?

 A l’estudi fan referència a llevar  la zona de càrrega i descàrrega dels autobusos que donen servei a les golondrines (vaixells que porten els turistes a Formentor).a petició de Ports. Hem parlat amb la gent de les golondrines i Port no els ha dit res, ni tampoc l’Ajuntament. No entenem quina molèstia pot ser aquesta zona quan just és de càrrega i descarrega, i no ens sembla normal descarregar als passatgers de les golondrines darrera l'església com es planteja.

Per altra part en el que respecta a l’estudi de càrregues i descàrregues pensam que és millorable:

- Pàgina 22 figura 11 no trobam bé posar el carrega i descarrega al carrer Elcano, precisament on es posa el carrer s'estreny i per accedir a Passeig Saralegui no hi ha voravies i a l'estiu hi ha molt de trànsit rodat, molt perillós.


- Pàgina 23 figura 12 La solució de llevar aquest carrega i descarrega ens l'ha de explicar millor, el trànsit que pot haver des de Ecòmon Torres fins Joan XXIII és residual, és precisament un camió per fer carrega o descarrega o algú que s'ha equivocat a la "rodona dels gelats valls", posar el carrega i descarrega davant el xiringo és perillos perquè aquest tram de Econom Torres és molt estret i mentre hagi trànsit rodat a la primera línia és pas obligat cap a Formentor.

Antecedents.

Al ple de maig de 2008 va ser rebutjada nostra  proposta  relativa a la Ordenança Reguladora d'Aparcament al Port de Pollença on demanavam dotar d'una targeta identificativa gratuïta als residents i comerciants amb vehicle dels carrers on n’hi ha implantada l’ORA i suprimir l’ORA de pagament totalment quan el contracte amb l’empresa concessionari el faci possible.(article)

Al Port de Pollença tenim 1625 places infrautilitzades (article)

Al ple d'octubre de 2010 es va rebutjar la nostra moció de millora d'aparcaments. i es va eliminar l'ORA amb un  informe de la policia que deia que no era necessària.(article)

 Al ple de novembre de 2011 vam presentar una moció demanant la gratuïtat de la zona blava però davant la minoria dels grups que presentavam la moció, s'oposaven l’equip de govern i UMP vam acceptar esmenar la moció i llevar el punt referent a la gratuïtat de la zona blava , amb el compromís de canviar els carrers de la zona blava i que els preus fossin el més ajustats possibles per pagar el servei. Això també va servir per aprovar el segon punt que  seria realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, condicionament i regularització (article1 ).(article 2)

 Tornam a recordar el vídeo que va fer un dels nostres regidors en Miguel Sánchez.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb