URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Demà el ple fa vaga. Ple urgent el divendres

Alternativa | 28 Març, 2012 20:45 | facebook.com twitter.com

Finalment el ple de demà s’ha anul·lat per la vaga general i es farà un ple amb els punts més urgents el divendres a les 8:30, la resta de punts, precs i preguntes passaran al ple d’abril (que anirà ben carregat).

Encara no tenim l’ordre del dia oficial però  els punts a seran aquests:

- Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva, si procedeix del Pressupost General de 2012.

Només s’ha presentat una al·legació per part del PSM  a la qual proposen reduir les retribucions del membres de l’equip de govern.

- Aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic local amb taules, cadires i altres elements.

Es fonamenta en anteriors estudis i en els valors cadastrals, en general sembla que n’hi ha una baixada d’aquesta taxa.

- Dació de compte de la relació certificada en compliment de l’article 3 del RDL 4/2010, de 24 de febrer, pel que es determinen les obligacions d’informació i procediments necessaris per a establir un mecanisme de finançament per al pagament als proveïdors de les entitats locals (BOE núm 48 de 25.02.12).

Un llistat de factures per un total de 1.741.474,95 € que es pagaran amb un préstec a 10 anys amb uns interessos d entre un 5 i un 6%.

- Aprovació, si procedeix del Pla d’Ajust en compliment del RDL4/2012, de 24 de febrer.,  al mateix es determinen obligacions d'informació i procediments necessaris per establir un mecanisme de finançament per al pagament als proveïdors (llistat de factures anterior)

- Aprovació de la resolució de batlia referent al nomenament de procurador i lletrat per unir-nos al contenciós que han posat diferents ajuntament com Alaró contra la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia perquè considera que els criteris que el fixen són "il·legals"; té en compte dos criteris per la inversió de doblers als pobles que estan situats a la serra de Tramuntana: que tinguin més del 40 per cent del territori protegit i menys de 5.000 habitants. Si els municipis compleixen les dues condicions, reben una quantitat de doblers bastant superior a la resta de termes de l'Illa.
Pollença té més del 60 per cent del territori protegit,però  pel fet de tenir censats més de 5.000 habitants, no gaudeix de l'aportació econòmica, es demana que s'elimini el requisit de tenir menys de 5.000 habitants".

 

Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Alternativa | 28 Març, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Si participes en la vaga, deus haver sentit aquests arguments amb tota seguretat. Si estàs indecís o indecisa sobre què cal fer el dia 29-M, potser t’interessa llegir-los. (Intersindical valenciana).

 

 

Argument esquirol #1

“No faig vaga perquè no m’ho puc permetre.”

La reforma laboral suposarà amb tota seguretat una rebaixa generalitzada dels salaris. No pots permetre’t deixar de guanyar el sou d’un dia i sí, en canvi, que t’abaixen el sou permanentment o que t’acomiaden gratis, o que si tens 10 anys treballats en l’empresa, la teva indemnització passi de 18.900 euros a 7.845. Curiós, no?

 

Argument esquirol #2

“La vaga no servirà per a res.”

Totes les millores de les treballadores i treballadors s’han conquistat històricament a través de la lluita. Ningú no ens ha regalat res. El que està demostrat que no serveix de res és no fer res. A la pregunta de si una vaga d’un dia serà suficient, la resposta és “no”. És només el principi del recorregut, però n’és un pas molt important. Si ens imposen la reforma laboral més dura d’aquesta “democràcia” i no responem, les successives seran encara més demolidores. Es pot i s’ha de tombar aquesta reforma laboral. 


Sense anar massa lluny, la vaga de 1988, que va ser d’un dia, va obtenir un gran èxit i això va comportar la consecució del reconeixement de gran quantitat de drets, com ara increments salarials de l’IPC+2 % i la creació de les pensions no contributives i el dret de negociació col·lectiva en el sector públic.

 

Argument esquirol #3

“La vaga no soluciona res.”

La vaga no és una solució, és l’instrumento de pressió més poderós que ara per ara els treballadors i les treballadores tenim al nostre abast. Per això qui no s’adhereix a una vaga perjudica greument el conjunt dels treballadors i treballadores. També et perjudica a tú Si la vaga no solucionarà res, d’on prové l’obstinació dels empresaris que el seu personal no en faci, fins al punt d’arribar a les amenaces i coaccions; que potser és delicte? Per quin motiu la premsa de dretes tracta de desprestigiar la convocatòria de vaga? Tot té un causalitat, res no passa per casualitat.

 

Argument esquirol #4

“No estic d’acord amb els sindicats majoritaris, per això no faig vaga.”

A la convocatòria de vaga s’han sumat desenes de sindicats minoritaris o majoritaris de diversos sectors i de diferents ideologies. Encara més, els primers convocants d’aquesta vaga no van ser UGT i CCOO, sinó ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS (majoria sindical basca) i CIG. També se sumen a la convocatòria les anarcosindicalistas CNT i CGT, la Confederació Intersindical (a la qual pertany Intersindical Valenciana), USO, Solidaridad Obrera (majoritari per exemple en Metro de Madrid), partits polítics tan dispars com IU, Esquerra, Compromís, Amaiur, BNG i organitzacions socials de tot tipus com 15-M, Joventut sense Futur, etc., que no comparteixen la verticalitat dels sindicats majoritaris i són crítiques amb la seua labor dels últims anys. Per tant, el suport a la vaga és generalitzat. Es pot criticar el que es vulgui a UGT i CCOO, però com pot ser que qui criticaven la “suposada inacció” d’aquests sindicats ara es neguen a secundar una convocatòria en la qual tracten de “fer”. O és que es tracta de criticar-los facin el que facin? Per què? Bé, això donaria per a un altre text. Curiosament el conjunt de sindicats són l’únic mur que els poders econòmics volen assolar. Per això, aquesta campanya contínua de desprestigi.

 

Argument esquirol #5

“Hi ha llibertat, cada u pot fer el que vulgui. A més si faig vaga em descompten x euros, i no m’ho puc permetre.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb una penalització econòmica. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris barata el sou d’un dia.

 

Argument esquirol #6

“Hi ha llibertat, cada u pot fer el que vulgui. En la meva empresa si fas vaga et miren malament i, per tant, si en faig, de segur que em trien a mi en compte d’elegir un altre company, si després s’ha de despatxar algú.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb l’acomiadament. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris renunciant al teu dret constitucional a la vaga.

 

Argument esquirol #7

“La vaga ha de ser indefinida, si no jo no la faig.”

Suposem que aquestes persones quan els fills o filles van fer el primer pas, en compte d’alegrar-se, encoratjar-los i posar-los calçat adequat, els van recriminar no ser capaços de córrer els cent metres llisos en les olimpíades i els van cridar que per a fer tres passos per l’habitació i després caure millor que ni ho intentaren tan sols. Sol resultar curiós que els qui trauen aquest argument, algunes vegades també es queixen dels diners que els descompten. I aquests són els que faran una vaga indefinida, que podria suposar una pèrdua econòmica de centenars d’euros? Curiós també.

 

Argument esquirol #8

“Els piquets pressionen la gent per forçar-la a fer vaga. Els treballadors i treballadores són lliures d’anar a treballar un dia de vaga.”

Si la llibertat realment tingués tants defensors ens aniria bastant millor del que ens va. En la majoria dels casos els qui mantenen aquesta postura amaguen o defenen la coacció de moltes empreses sobre els treballadors i treballadores que volen exercir el dret constitucional a la vaga i accepten que aquests es vegin obligats a sotmetre-s’hi anant als seus llocs de treball per por de perdre les seves ocupacions o el salari d’un dia. Els piquets històricament impedien que els empresaris contractaren personal per cobrir els llocs dels vaguistes i en l’actualitat tracten de garantir el dret a vaga d’aquells que per pressions de les empreses no poden exercir-lo. Els piquets informatius apel·len a la responsabilitat de treballadors i treballadores, els informen dels motius de la vaga i de les conseqüències negatives que té no sumar-s’hi. Els piquets informatius estan reconeguts legalment: tenen i poden exercir el seu dret a informar els dies de vaga.

 

Argument esquirol #9

“Amb les vagues no s’aconsegueix res. Però en cas que s’aconsegueixi alguna cosa, no hi renunciaré.”

Les jornades de 8 hores diàries o 48 setmanals, la prestació per atur, les hores extraordinàries, el salari mínim, el conveni col·lectiu, les vacances pagades, la indemnització per acomiadament o qualsevol d’aquests molts altres drets que no es coneixien fa només 150 anys no es van aconseguir a força d’exercir la “llibertat per a anar a treballar” un dia de vaga. Malgrat això no es té notícia que cap esquirol hi hagi renunciat. Si s’aconsegueix que el govern rectifiqui i no apliqui aquesta reforma laboral que a tots ens afecta i perjudica, les i els esquirols no hauran fet res per aconseguir-ho, però es beneficiaran de l’esforç col·lectiu. Per a aquestes persones això deu tindre molta lògica, per a les persones vaguistes no en té ni troben que siguin persones dignes ni coherents.

 

Argument esquirol #10

“Sóc personal funcionari. La reforma laboral a mi no m’afecta.”

Amb les retallades i la privatització dels serveis públics i la deterioració de les condicions laborals (i les que vindran) del personal funcionari, interí i personal laboral de l’administració pública tenim motius més que suficients per a secundar la vaga general, a més de fer-ho també per solidaritat amb la resta de persones treballadores. Si no secundem majoritàriament la vaga general no podrem queixar-nos quan la resta de la societat no ens faci costat en les nostres revindicacions per la supervivència, la dignitat i els drets laborals del sector públic. Els acomiadaments i les rebaixes en els complements del sou del funcionariat, així com l’eliminació de pagues i sexennis estan per caure. A més, mira al teu voltant: pares, germanes, fills, familiars, amigues, veïns, alumnes… vols dir que una cosa que afecta la majoria de la població no t’incumbeix?

 

Argument esquirol #11

“Sóc autònom, a mi la reforma laboral no m’afecta.”

Un menor salari i unes pitjors condicions laborals per a la majoria de la clientela i persones usuàries d’un comerç o empresa de serveis implica quasi amb tota seguretat un empitjorament de les seves, ja que ningú consumeix ni contracta més serveis si baixen els seus ingressos o si té por de perdre el seu treball. 
La majoria de les treballadores i treballadors autònoms poden repartir-se el treball en altres jornades sense que els afecte enormement secundar un dia de vaga. Per al petit comerç obrir un dia de vaga no suposarà una diferència significativa ni una millora substancial en el seu negoci. Ni tan sols els procurarà els ingressos d’un dia normal ja que també hi ha convocada una vaga de consum. En canvi, gran part de la seua clientela valoraria positivament la seva solidaritat a secundar la vaga del 29-M. En lloc d’obrir un dia en què poques persones compraran i moltes decidiran no tornar a fer-ho en establiments d’esquirols pots col·locar en la teua tenda un cartell que digui: 


“Benvolguda clientela,


En solidaritat amb les persones treballadores assalariades, aquest comerç ha decidit tancar el dia 29 de març per vaga general. Creiem que la reforma laboral perjudica la majoria de la nostra clientela i les seves famílies. Les grans superfícies obriran, per això li suggerim que tingui en compte, com a persona consumidora, els establiments que s’han mostrat solidaris amb els drets de la majoria. El dia 30 estarem de nou a la seva disposició. Disculpi les molèsties.”

 

Argument esquirol #12

“Ja, però aquest govern té majoria absoluta, la gent ho ha volgut així i, per tant, pot fer el que vulgui. Que jo faci vaga no canviarà les coses.”

Els vots rebuts en unes eleccions no legitimen un govern per a llançar un atac tan brutal contra els drets de la majoria de la ciutadania. A més, aspectes essencials d’aquesta reforma laboral, com ara l’abaratiment de l’acomiadament, no figuren en el programa electoral del PP i, per tant, NINGÚ no ha votat pel partit governant perquè adoptarà aquesta mesura. De fet, diversos representants d’aquest partit van negar públicament, tant durant l’última legislatura com durant la campanya electoral, que tingueren intenció d’abaratir o de facilitar l’acomiadament.
El govern ha ocultat informació deliberadament abans de les eleccions i ha mentit als ciutadans sobre les seves veritables intencions. Si la societat es pronuncia a l’uníson contra una reforma laboral injusta, un govern “democràtic” està obligat a escoltar i a obeir.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb