URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vivim en societat.

Alternativa | 02 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  La setmana passada es va tornar a reunir la junta de portaveus per tractar el tema de l'ordenança d'ocupació de la via pública, unes reunions que s'haurien d'haver fet abans de la seva aprovació inicial. A la vegada el batle està fent reunions amb els restauradors del municipi per tractar els possibles dubtes o problemes que genera la nova ordenança. Al cas de la de Pollença, el passat dijous de ens va avisar i vam poden enviar a les nostres companyes; Cristina i Tonina. Aquestes són les impressions, reflexions i conclusions de na Tonina sobre aquesta reunió

Primer de tot dir que la reunió era per tots el restauradors de Pollença però em va sorprendre que tan sols hi havia representació dels de la Plaça Major, la Plaça dels Seglars i Font del Gall. La resta de representants no hi va acudir. Potser la raó que més vaig escoltar es que “tanmateix l’ordenança ja està aprovada” i que “on normalment hi ha més problemes amb l’ocupació es a la Plaça Major”.

També comentar que me va cridar l’atenció que molts dels que van xerrar durant la reunió tenien molts dubtes sobre l’ordenança i no sabien molt bé com quedaria el seu cas particular en aplicar-la. Tenint en compte això crec que tots, com a ciutadans ens hauríem d’informar més del dia a dia del nostre poble encara que el tema que es tracti no tingui res a veure amb nosaltres perquè al final totes les accions del poble influeixen en tots i cada un dels seus ciutadans.

Després es va parlar molt de les conseqüències que tindria l’ordenança sobre el turisme perquè evidentment la majoria dels bars i restaurants de Pollença viuen essencialment d’aquest durant la temporada.

 A partir d’aquí m’agradaria fer una reflexió personal: es  indiscutible que Pollença          ( Pollença poble, el Moll, la Cala i Formentor ) viu principalment del turisme però crec que aquest  no pot ser l’excusa per vertebrar  el dia a dia i l’organització d’un poble. Si que es vera que es una condició que s’ha de tenir present diàriament però no pot ser que condicioni la vida dels ciutadans que viuen i aporten els 365 dies de l’any. Amb tot això  no vull dir que no s’hagi de tenir en compte que la nostra economia depèn d’ ell, simplement que l’argument del turisme no ho justifica tot. Hem de tornar a tenir un bon turisme el qual també respecti el lloc que visita i pugui gaudir d’ ell en tot el seu esplendor i així probablement recomanar-nos o repetir l’estada

A la reunió aquest va ser un tema recurrent però cap restaurador va pensar que tots els pollencins, TOTS, hem de poder gaudir del poble que ajudem a mantenir i que per exemple la Plaça Major no només es un quadrat que es pot ocupar indiscriminadament sinó que també es un lloc de reunió d’amics, d’esbarjo dels més petits, etc. no només són taules i cadires.

La igualtat esdevé  per tots  igual i no podem pretendre pensar només amb la nostra i amb els nostres interessos perquè si tots fèiem el mateix deixem d’esser un poble. Es clar que els interessos de cadascú son els més importants però això no lleva que per aconseguir-los s’hagi de passar per damunt del interessos del demés i pretendre aconseguir tot el que un vol costi el que costi. Hem de  lluitar pel que en interessa a cada un però això no implica que haguem d’aconseguir el nostre objectiu al 100% impedint que altres no ho puguin aconseguir. Crec que tots en regim i en hem de regir per les mateixes normes i hem de tenir clar que  no sempre aconseguirem el 100% dels nostres objectius i a vegades pel bé col·lectiu no tots podem tenir sempre el que volem, com ho volem i quan ho volem, simplement ens hem d’adaptar a la societat a la que vivim TOTS.

M’agradaria acabar dient una cosa que es molt simple però que en realitat cap ens apliquem. La llibertat d’un ciutadà comença quan acaba la llibertat de  l’altre ciutadà i viceversa, la llibertat d’un ciutadà acaba quan comença la llibertat de l’altre ciutadà. Considero  que aquesta premissa es importantíssima per viure en societat i avançar tots junts.

Ordenança municipal reguladora de l'ocupació de via pública amb taules i cadires i altres elements complementaris i de l'ús de les terrasses i zones privades de l'oferta turística bàsica visibles des de la via pública. Aprovació inicial. A exposició pública fins dia 16 d'abril.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb